Take Me Out (televisieprogramma)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Take Me Out
Genre Datingshow
Speelduur 30 minuten (incl. reclame)
Bedenker FremantleMedia[1]
Presentatie Eddy Zoëy (2009-2011)
Jan Kooijman (2013)
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 9 maart 2009
Einde 2013
Afleveringen 120
Seizoenen 4
Zender RTL 5
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Take Me Out is een Nederlands datingprogramma dat sinds maart 2009 te zien is op RTL 5. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Kooijman die in 2013 het stokje van Eddy Zoëy heeft overgenomen. Het programma omvat tot op heden vier seizoenen.

Take Me Out is gebaseerd op het Australische "Taken Out". Hetzelfde format werd gebruikt in programma's in meer landen; zoals Denemarken, Ierland, Indonesië, Turkije, Zweden, Finland, Spanje, Japan, China en het Verenigd Koninkrijk.[1]

Format[bewerken]

Take Me Out is volledig gebaseerd op daten. In deze show krijgen dertig vrouwen de kans een man te beoordelen. Dit wordt gedaan door middel van drie rondes.

Een man komt het podium op en gaat voor de dertig vrouwen staan. Dan begint het spel.

  • De eerste ronde is volledig gericht op het uiterlijk. De man vertelt zijn naam, leeftijd en waar hij vandaan komt. Hierna krijgen de vrouwen een aantal seconden om zichzelf weg te stemmen voor de man.
  • In de tweede ronde krijgt de man de kans om te laten zien wie hij is. Dit kan door een filmpje dat gemaakt is van tevoren, maar hij kan ook een showtje of iets speciaals doen ter plekke. Opnieuw krijgen de vrouwen een kans om zichzelf weg te stemmen.
  • De derde ronde is de laatste ronde. Hier wordt een filmpje in afgespeeld dat gemaakt is door familie of vrienden. Meestal vertellen deze personen de "slechtere kant" van deze persoon. Ook kan er geen filmpje zijn en geeft de man een act. Opnieuw mogen vrouwen zichzelf wegstemmen.

Op het einde is er dan nog een aantal vrouwen dat overblijft. Nu worden de rollen omgedraaid en mag de man de vrouwen wegdrukken, tot hij één vrouw over heeft met wie hij op date wil. Deze keuze kan hij ook nog maken door een vraag aan ze te stellen.

Trivia[bewerken]

  • Op FunX kwam een oude kandidaat die claimde dat het programma gedeeltelijk in scène is gezet.[2] Later bleek inderdaad dat een ingehuurde pornoactrice in het programma zat.[3]
  • Na dit programma zijn onder anderen Britt Dekker en Ymke Wieringa bekend geworden doordat zij met dank aan dit programma mochten deelnemen aan het eerste seizoen van Echte meisjes.