Take Me to Your Heaven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Take me to your heaven
Single van:
Charlotte Nilsen
Van het album:
Charlotte
Uitgebracht 21 juni 1999
Opname 1999
Genre schlager, pop
Duur 3:00
Schrijver(s) Gert Lengstrand
Marcos Ubeda
Componist(en) Lars Diedricson
Producent(en) Mikael Wendt
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Take me to your heaven is een liedje van de Zweedse zangeres Charlotte Nilsson. Het was tevens de winnende inzending op het Eurovisiesongfestival 1999.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Take me to your heaven werd geschreven door Gert Lengstrand en Marcos Ubeda en gecomponeerd door Lars Diedricson. Tijdens de Zweedse voorronde voor het Eurovisiesongfestival werd eerst de Zweedse versie van het nummer getiteld Tusen och en natt gezongen. Nadat er in 1999 nieuwe regels waren ingevoerd en het nu mogelijk werd voor landen om volledig in het Engels te zingen, werd het liedje omgezet naar het Engels.

Tijdens het Eurovisiesongfestival 1999, dat plaatsvond op 29 mei 1999 in Jeruzalem, bereikte het de eerste plaats met 163 punten. Het liedje kreeg vijfmaal het hoogste aantal punten toegekend en kreeg van alle landen punten, met uitzondering van Kroatië. Het liedje zorgde voor de vierde winst voor Zweden op het Eurovisiesongfestival.

Hierna werd op 21 juni 1999 het liedje officieel als single uitgebracht. Het belandde in vijf landen in de hitlijsten, waaronder in België en in Nederland.

Tracklist[bewerken | brontekst bewerken]

  • Take me to your heaven - 3:00
  • Tusen och en natt - 3:00
  • Take me to your heaven (instrumentale versie) - 3:00