Taking Chances

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Taking Chances
Album van Céline Dion
Uitgebracht 12 november 2007
Genre Pop
Rock
R&B
Blues
Label(s) SonyBMG
Producent(en) Timbaland, Dave Stewart (Eurythmics), Walter Afanasieff, Ben Moody (Evanescence), Christopher Neil, John Shanks, Kristian Lundin, Peer Astrom, Anders Bagge
Chronologie
2007
D'elles
  2007
Taking Chances
 
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Taking Chances is een album van de Canadese zangeres Céline Dion, dat in november 2007 uitgebracht werd. Het is haar eerste Engelstalige album sinds "One Heart" (2003). Voor dit album heeft Dion grotendeels met grote namen uit de muziekindustrie gewerkt, die vooral bekendstaan om hun werk in de rock- en R&B-genres. Eerder is door USA Today onthuld, dat het album "The Woman In Me" zou heten.[1] Die titel was een opvallende keuze, aangezien een andere Canadese zangeres ook een album heeft uitgebracht met dezelfde naam. Shania Twain bracht haar "The Woman In Me" uit in 1995.

De eerste nummers van het album zijn al vroeg in het jaar opgenomen, dit zijn onder andere de nummers van Ben Moody. Een van die nummers is tevens medegeschreven door Scott "Skippy" Chapman en Michael Tait. De rest van het album is opgenomen tijdens haar zomervakantie (2 juli - 15 augustus). Het eerste nummer dat is opgenomen tijdens die vakantie is een piano ballad geschreven door de Zweedse pianist Robert Wells en Anders Bagge, "A Song For You". R. Kelly heeft 2 nummers geschreven voor het album en ook R&B-ster Ne-Yo heeft er een geschreven. Tevens zou Timbaland een groot deel van het album produceren. Ook de Australische zangeres Delta Goodrem heeft, samen met Kristian Lundin het nummer "Eyes On Me" voor Dion hebben geschreven. Op het album staat ook een cover van "Alone", een megahit uit de jaren 80 van de groep Heart. In tegenstelling tot Dions vorige Engelstalige platen, heeft Taking Chances met 3,1 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd niet het gewenste resultaat opgeleverd. Ook de singles bleven in de onderste regionnen van de hitlijsten steken.

Tracklist[bewerken]

# Titel Schrijvers Producers Lengte
1. "Taking Chances" K. DioGuardi, D. Stewart J. Shanks 04:07
2. "Alone" B. Steinberg, T. Kelly, D. Campbell B. Moody, D. Hodges 03:23
3. "Eyes On Me" K. Lundin, D. Goodrem, S. Kotecha K. Lundin 03:53
4. "My Love" L. Perry - 04:08
5. "Shadow Of Love" A. Nova, A. Bagge, P. Sjöström A. Bagge 04:10
6. "Surprise, Surprise" K. DioGuardi, A. Howes, M. Harrington K. DioGuardi, E. "Eman" Kiriakou 05:14
7. "This Time" B. Moody, D. Hodges, D. Campbell, S. McMorran B. Moody, D. Hodges 03.47
8. "New Dawn" L. Perry - 04.45
9. "A Song For You" A. Bagge, R. Wells, A. Nova A. Bagge 03.27
10. "A World To Believe In" R. Ciciola, T. Izzo, L. Gold J. Shanks 04.08
11. "Can't Fight The Feeling" A. Nova - 03.51
12. "I Got Nothin' Left" S. "Ne-Yo" Smith, C. Harmon S. "Ne-Yo" Smith 04.20
13. "Right Next To The Right One" T. Christensen - 04.10
14. "Fade Away" A. Nova, P. Astrom, D. Stenmarck - 03.17
15. "That's Just The Woman In Me" K. Rew, L. Gold J. Shanks 04.33
16. "Skies Of L.A." T. "The-Dream" Nash, C. "Tricky" Stewart, T. Harrell C. "Tricky" Stewart 04:24
Japanse bonus tracks
15. "Map To My Heart" G. Roche, S. Peiken - 04:15
16. "Let Me Be Your Soldier" - - -

Single[bewerken]

Volgens de website van tekstschrijfster Kara DioGuardi, wordt het nummer dat zij heeft geschreven met Dave Stewart en welke geproduceerd is door John Shanks, "Taking Chances", de eerste single van het album.

Promotie[bewerken]

In september vindt er een grote persconferentie plaats waarin dit album wordt aangekondigd (plus de overige data van Dion's wereldtournee). Ook zal Dion in oktober naar Europa komen om zowel dit album, als "D'elles" en haar wereldtournee, te promoten. Zo was er aangekondigd dat Céline in Frankrijk de nieuwe reeks van Star Academy zou openen (samen met Kylie Minogue) en dat ze een optreden in een show van Michael Drucker in Montpellier zou geven. Ook zal ze in Engeland haar opwachting maken bij de X-Factor, waarbij ze de kandidaten zal coachen en een optreden geeft. Op Valentijnsdag 2008, zal haar wereldtournee in Zuid-Afrika van start gaan. Dion heeft op 2 juni 2008 een show gegeven in de Amsterdam Arena. Het was het eerste concert sinds negen jaar in Nederland.

Externe link[bewerken]