Talas (Star Trek)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Talas is een personage uit Star Trekserie Star Trek: Enterprise. Zij is een Andoriaanse vrouw en werd gespeeld door Molly Brink. Het personage komt in seizoenen drie en vier van Enterprise voor.

Omschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

Talas was binnen de Imperiale Garde van Andoria vele jaren een luitenant op het sterrenschip Kumari onder het commando van Thy'lek Shran. In die tijd raakte ze geïnteresseerd in Shran, die haar affectie gretig beantwoordde, daar zij van een gegoede familie van hun thuiswereld kwam. Zijn respect voor haar werd nog eens versterkt door het feit dat ze een militaire carrière verkoos boven de andere functies die ze met haar stand had kunnen kiezen.

Talas stierf aan het eind van het jaar 2154, toen ze werd neergeschoten door een lid van een delegatie Tellarites. Dit was tijdens een reis naar een conferentie om een vredesovereenkomst te tekenen. Ondanks dat kapitein Jonathan Archer van de USS Enterprise NX-01 iedereen had verplicht in de eigen hut te blijven, gingen de Andorianen gewapend naar de hut van de Tellarites (onterecht hadden ze indruk dat zij verantwoordelijk waren voor de vernietiging van de Kumari), waar al snel een gevecht uitbrak. Vlak nadat de MACO's de situatie onder controle hadden, greep een van de Tellarites (genaamd Naarg) naar een wapen en schoot haar in haar schouder. De wonde leek niet ernstig te zijn, maar haar toestand verslechterde snel. Ze stierf ondanks dat dokter Phlox haar nog probeerde te helpen.

Shran was gesloopt door haar dood en eiste het recht op een ritueel gevecht met haar moordenaar. Op het laatste moment substitueerde Archer zichzelf in zijn plaats. Ondanks dat Shran zijn vriend niet wilde bevechten, ging het gevecht gewoon door. Archer won dit gevecht, maar in plaats Shran te doden, hakte hij een van zijn antennes af, waarna de nasleep van haar dood beëindigd was.

Lijst van afleveringen van Enterprise waarin Talas voorkomt[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]