Tales of Graces f

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tales of Graces f
(Cover op en.wikipedia.org)
Bedenker Hideo Baba
Ontwerper Mutsumi Inomata
Ontwikkelaar Namco Tales Studio
Uitgever Namco Bandai Games
Muziek Motoi Sakuraba
Shinji Tamura
Datum van uitgave Wii:
Vlag van Japan 10 december 2009
PlayStation 3
Vlag van Japan 2 december 2010
Vlag van Verenigde Staten 13 maart 2012
Vlag van Europa 31 augustus 2012
Genre roleplayinggame
Spelmodus singleplayer, co-op
Taal/talen Engels, Japans
Platform PlayStation 3, Wii
Navigatie
Spelserie Tales
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Tales of Graces f (Japans: テイルズ オブ グレイセス エフ Teiruzu Obu Gureisesu Efu) is een roleplayinggame ontwikkeld door het Japanse bedrijf Namco Tales Studios. Het spel kwam in Europa uit op 31 augustus 2012 voor de PlayStation 3. Het spel is een port van het spel Tales of Graces dat uitkwam op de Wii. Het spel is een roleplayinggame in de vorm van een J-RPG.

Gameplay[bewerken]

Het gevechtsysteem is, net als voorgaande delen, een real-timecombatsysteem . De speler krijgt de mogelijkheid om vier personages te kiezen om mee te vechten. Gevechten vinden plaats tijdens het verkennen van de wereld of het verkennen van dungeons. Als de speler in een gevecht raakt heeft hij de controle over een personage en kan met het personage vrij rondlopen en aanvallen uitvoeren in een bepaald gebied. Hoewel de speler tijdens de gevechten kan wisselen tussen de vier personages, worden de andere drie personages bestuurd door de computer met eventuele aangepaste instellingen die door de speler zelf zijn ingegeven. De Tales-serie heeft ook een co-op-modus waarbij een of meer van de drie computerbestuurde personages bestuurd kan worden door een tweede, derde of zelfs vierde speler.

Ontvangst[bewerken]

Het spel kreeg gemengde reacties. Het verhaal en de personages werden omschreven als cliché. De proloog, die zich afspeelt tijdens de kindertijd van bepaalde personages, werd genoemd als het zwakste deel van het spel maar tegelijk ook een cruciaal deel van het verhaal.[1]

Beoordeeld door Score
GameRankings 78,96%[2]
Metacritic 77/100[3]
GameSpot 7/10