Tarfful

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
19-02-2019
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)


Tarfful
Personage uit Star Wars
Filmgegevens
Acteur(s) Michael Kingma
Episodes III
Gegevens personage
Soort Wookiee
Thuiswereld Kashyyyk
Geslacht Man
Organisatie(s) Galactische Republiek.
Positie(s) Wookiee Generaal
Wapens Kashyyyk Long-Gun
Lijst van personages

Tarfful is een personage uit de Star Wars saga. Hij is een wookiee-krijger tijdens de Slag om Kashyyyk rond 19 BBY (Before the Battle of Yavin).

Episode III: Revenge of the Sith[bewerken]

Tarfful is een wookiee War Chief en leidt de stad Kachirho, waar de Slag om Kashyyyk zich afspeelt. Tarfful kreeg de taak om de stranden van Kachirho te verdedigen en de aanval van de CIS af te slaan. Vele wookiees uit andere steden kwamen te hulp om ook Kashyyyk te verdedigen, waaronder de wookiee Chewbacca. Nadat de koning Grakchawwaa van Kashyyyk had besloten om te vechten tegen het CIS-leger, kregen ze de steun van de Galactische Republiek. Dit leger werd geleid door Jedi-Meesters Yoda en Luminara Unduli. Tarfful is samen met Chewbacca, Yoda en Clone Commandant Gree in een Wookiee Command Center. Daar komen de berichten binnen van de Jedi Raad en de Galactische Senaat.

Toen Commandant Gree Bevel 66 kreeg, moest hij Yoda doden, maar Yoda voorzag dit en hakte het hoofd van Gree eraf. Daarna hielpen Tarfful en Chewbacca Yoda met het ontsnappen van hun thuisplaneet.

Andere media[bewerken]

  • Tarfful is te zien in de serie Star Wars: The Clone Wars die zich afspeelt tussen Episode II en III. Hier redt hij Chewbacca met de hulp van mede wookiees en premiejagers van een groep Thrandosianen.
  • Tijdens de Kloonoorlogen werd Tarfful gevangengenomen door Thrandosianen maar werd gered door Delta Squad, zoals te zien is in het spel Star Wars: Republic Commando.