Technische Hogeschool Rijswijk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Technische Hogeschool Rijswijk (TH Rijswijk) is een voormalige zelfstandige technische hogeschool in Rijswijk die sinds 2009 gevestigd is in Delft onder de naam De Haagse Hogeschool vestiging Delft.

Geschiedenis[bewerken]

De hogere beroepsopleiding was onder de naam TH Rijswijk oorspronkelijk gevestigd in het schoolgebouw aan de Lange Kleiweg in Rijswijk. Hier werden vele decennia technische opleidingen op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek, technische bedrijfskunde en technische natuurkunde aangeboden. In latere jaren werden de examenrichtingen uitgebreid.

Fusie[bewerken]

In 2003 werd de hogeschool een onderdeel van De Haagse Hogeschool. Tot 2006 stond de school bekend als De Haagse Hogeschool / TH Rijswijk. Na 2006 verviel het achtervoegsel en werd het de facto een onderdeel met enkel de naam De Haagse Hogeschool. In september 2009 verhuisde de opleiding naar de nieuwe locatie in Delft in de TU-wijk van Delft. De naam werd nu gewijzigd in De Haagse Hogeschool Delft. Deze vestiging huisvest zowel de Academie Technology, Innovation & Society als de opleiding Technische Informatica van de Academie voor ICT & Media.

Opleidingen[bewerken]

Er worden zeven technische opleidingen op hbo-niveau aangeboden:

Externe link[bewerken]