Technologiestichting STW

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Technologiestichting STW
Personen
Sleutelfiguren Ton van der Steen (bestuursvoorzitter), Cor de Boer (directeur a.i.)
Website

De Stichting voor de Technische Wetenschappen (Technologiestichting STW of kortweg STW) is een Nederlandse stichting die in 1981 werd opgericht en het realiseren van kennisoverdracht tussen technische wetenschappen en gebruikers tot doel heeft. Daartoe brengt STW onderzoekers en potentiële gebruikers bij elkaar en financiert technisch-wetenschappelijk onderzoek.

Het jaarbudget van STW was in 2015 circa € 104 miljoen[1] voor het financieren van tijdelijk wetenschappelijk en technisch personeel, materiaal, reizen en apparatuur ten behoeve van het uitvoeren van technisch-wetenschappelijk onderzoek aan de Nederlandse universiteiten en para-universitaire instituten. Dit geld is voornamelijk afkomstig van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en het Ministerie van Economische Zaken (EZ). Het STW-bureau bestaat uit circa 45 fte en is gevestigd in Utrecht.

Vanaf 1 januari 2017 zet STW haar werkzaamheden voort in het vernieuwde NWO. Daarin geeft STW vorm aan het domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW). [1]

Externe link[bewerken | bron bewerken]