Teddy dwerg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Teddy Widder Dwerg Pluis.JPG

De Teddy dwerg is een konijnenras.

Kenmerken[bewerken | brontekst bewerken]

Dit konijnenras heeft lang haar, maar niet zo lang als dat van het angorakonijn. De oren van een Teddy dwerg moeten rechtop staan en tussen de 5 en 7 cm lang zijn. Het haar moet zo'n 4 tot 6 cm lang zijn.

Bouw[bewerken | brontekst bewerken]

De vorm van het lichaam van de Teddy dwerg moet kort, gedrongen en in een cilindervorm zijn. Dit konijnenras hoort qua lichaamsbouw van voor tot achter (van borst tot achterkant) even breed te zijn. De bekken dienen mooi rond te zijn. De pootjes zijn kort, klein en fijn geconstrueerd.

De verschillen tussen een ram (mannetje) en voedster (vrouwtje) zijn klein. De kop heeft bij de voedster een smal voorhoofd, bij de ram is het voorhoofd breed. Het gewicht ligt tussen de 900 en de 1600 gram. Rammetjes zijn meestal iets kleiner en lichter.

Verzorging[bewerken | brontekst bewerken]

De Teddy dwerg heeft, op borstelsessies na, geen speciale behandelingen nodig.

De vachtverzorging van de Teddy dwerg is belangrijk, omdat de verzorging die het konijn zelf doet, door middel van likken, voor dit ras onvoldoende is. Als men de klitten en het vuil niet uit de vacht verwijdert, kan de (onder)vacht gaan vervilten, wat erg pijnlijk is voor het dier. Het konijn zal gaan krabben, en kan hiermee de dunne huid beschadigen of zelfs kapottrekken.