Teenagers from Outer Space

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Teenagers from Outer Space
Teenagersouterspace.jpg
Tagline Teenage hoodlums from another world on a horrendous rampage!
Regie Tom Graeff
Producent Tom Graeff
Scenario Tom Graeff
Hoofdrollen David Love (acteur)
Dawn Bender
Bryan Grant
Harvey B. Dunn
Tom Graeff
King Moody
Montage Tom Graeff
Cinematografie Tom Graeff
Distributie Warner Bros. Pictures
Première juni 1959
Speelduur 86 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Teenagers from Outer Space is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 1959. De film werd geregisseerd, geproduceerd en geschreven door Tom Graeff.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Een team van buitenaardse wezens arriveert op aarde. Ze concluderen dat de planeet geschikt is voor het opvoeden van hun kudde "gargons", kreeftachtige wezens die als voedsel dienen op hun thuisplaneet. Derek is de enige van de groep die vreest dat de gargons mogelijk een bedreiging vormen voor het aardse leven. De anderen gaan hier niet op in daar ze zichzelf als het superieure ras beschouwen (op hun planeet zijn families en vrienden bij wet verboden), en dus belangrijker dan de inwoners van de aarde. Derek is buiten weten van de anderen lid van en ondergrondse beweging die terugverlangt naar de oudere tijden op hun planeet.

De gargon lijken zich niet aan te kunnen passen aan het aardse leven. Derek vlucht weg, achtervolgt door Thor. Derek ontmoet Betty Morgan en haar grootvader Joe. De twee verhuren een kamer, en Derek neemt deze onbedoeld. Hij ontwikkelt gevoelens voor Betty, en vertelt haar zelfs over wie hij werkelijk is. Aanvankelijk wil Betty hem niet geloven, maar uiteindelijk kan hij haar overtuigen en besluit ze hem te helpen Thor en de anderen te stoppen.

Betty en Derek komen een paar maal in aanraking met Thor, maar zijn hem telkens te slim af. Thor wordt uiteindelijk gearresteerd door de autoriteiten. Daarmee zijn de problemen nog niet verholpen: een van de gargons heeft zich inmiddels aangepast aan de aardse omstandigheden en is als gevolg daarvan tot enorm formaat gegroeid. Derek en Betty slagen er uiteindelijk in het beest te doden via hoogspanningskabels.

Derek besluit om op aarde te blijven, maar moet terugkomen op deze beslissing wanneer een paar vijandige ruimteschepen opduiken. Hij offert zichzelf op om de aarde te redden door de schepen weg te lokken naar een paar heuvels waar ze allemaal neerstorten. Derek overleeft de explosie niet.

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage Opmerkingen
Love, David David Love Derek
Bender, Dawn Dawn Bender Betty Morgan als Dawn Anderson
Grant, Bryan Bryan Grant Thor
Dunn, Harvey B. Harvey B. Dunn Grandpa Morgan
Graeff, Tom Tom Graeff Joe Rogers als Tom Lockyear
Moody, King King Moody Spacecraft Captain als Robert King Moody
Sage, Helen Helen Sage Nurse Morse
Welch, Frederick Frederick Welch Dr. C.R. Brandt, MD
Dickensen, Carl Carl Dickensen Gas Station Attendant

Achtergrond[bewerken]

Teenagers from Outer Space werd gefilmd op locatie in en rond Hollywood, Californië. Noemenswaardig is het feit dat de film vrijwel geheel het werk is van 1 persoon: Tom Graeff (1929-1970), die naast dat hij de rol van Joe Rogers vertolkte ook de film regisseerde, schreef, produceerde en monteerde.

De film werd bespot in de televisieserie Mystery Science Theater 3000.

Externe links[bewerken]