Tekken (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Tekken
Regie Dwight H. Little
Producent Steven Paul
Benedict Carver
Iddo Lampton Enochs
Scenario Namco
Hoofdrollen Jon Foo
Kelly Overton
Cary-Hiroyuki Tagawa
Ian Anthony Dale
Tamlyn Tomita
Candice Hillebrand
Luke Goss
Gary Daniels
Mircea Monroe
Muziek Homario Suby
Montage David Checel
Cinematografie Brian J. Reynolds
Distributie Crystal Sky Pictures
Première Vlag van Japan 20 maart 2010
Genre Martial arts
Speelduur 92 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $ 35.000.000
Opbrengst $ 1.696.665
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Tekken is een Amerikaanse martialartsfilm uit 2010. De film is geregisseerd door Dwight H. Little en is gebaseerd op de gelijknamige reeks computerspellen.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Nadat de grote oorlogen van de staten zijn verbroken, wordt de wereld gevormd onder de controle van een aantal bedrijven die gesloten parallelle samenlevingen bezitten. Tekken Corporation is er een dat wordt geleid door Heihachi Mishima. Elk jaar nemen de bedrijven het tegen elkaar op in een internationaal toernooi, de Iron Fist Tournament. Naast de beste vechters van de bedrijven is het beschikbaar voor iedereen die erin slaagt om te overleven in een competitieve strijd, de mogelijkheid om deel te nemen aan de Iron Fist.

Jin Kazama is opgegroeid in relatieve rust door zijn moeder, Jun. Ze heeft hem getraind in veel stijlen van vechtsporten en is een mentor voor hem, maar op mysterieuze wijze spreekt ze nooit over de vader van Jin, gewoon beweren dat hij dood is. Nu is Jin een opstandige straatvechter en gesmokkelde loper, en is getuige van de dood van Jun tijdens hardhandig optreden van Tekken op opstandelingen in het gebied van de sloppenwijken van Tekken City, genaamd de Anvil. Jin rouwt om het verlies van zijn moeder en voelt zich schuldig dat hij er niet was geweest om haar te beschermen, en zweert wraak. In de ruïnes van zijn voormalige huis, vindt hij een Tekken Fighter ID dat behoort tot zijn overleden moeder. Geïntrigeerd, zet hij af voor de open oproep, waarmee de massa's in de Anvil een ​​vechter kunnen halen voor het toernooi. Na het verslaan van de in ongenade gevallen vechter Marshall Law, wint Jin sponsoring van de voormalige bokser Steve Fox en wordt geprezen door de massa's als "The People's Choice".

Bij binnenkomst van het hart van Tekken City, ontmoet Jin en raakt bevriend met mixed martial artist Christie Monteiro. Jin wint zijn wedstrijd tegen Miguel Caballero Rojo, en doodt hem bijna in een vlaag van woede. Heihachi's zoon en rechterhand, Kazuya Mishima, herkent de vechtstijl van Jin. Zijn onderzoek heeft aangetoond dat hij zijn vader is, waarvan hij de moeder Jun zwanger heeft gemaakt door haar te verkrachten, en ze kon alleen ontsnappen met de hulp van Heihachi. Jin wordt aangevallen door de moordenaar zusters Anna en Nina Williams, die handelen in opdracht van Kazuya, die Tekken Corp wilt overnemen, en ziet Jin als een mogelijke hindernis. Jin overleeft de aanslag, dankzij Christie. Steve en Christie proberen Jin ervan te weerhouden verder te gaan in het toernooi, als zijn leven in gevaar is. Tegen hun wensen, is Jin van plan om Iron Fist te winnen en Heihachi te doden. Ondertussen chanteert Kazuya de huidige kampioen Bryan Fury om Jin te doden in een wedstrijd.

Kazuya verraadt zijn vader Heihachi en grijpt de macht in de stad zelf. Hij trok de regels voor het toernooi in, zodat de gevechten nu worden uitgevoerd tot de dood. Kazuya ontvoerd zijn vader, Jin en de andere vechters, en Steve wordt doodgeschoten door zijn handlangers, de Jacks. Voordat hij Jin en Christie terug brengt naar de Iron Fist, geeft hij de Jacks de opdracht Heihachi te executeren.

Na zijn terugkeer naar het toernooi, is Jin gedwongen om tegen Bryan te vechten in de finale. Wanneer Jin Bryan doodt, besluit Kazuya om zelf tegen Jin te vechten en hem te doden. Jin wordt gered als Christie Kazuya afleidt. Dit geeft Jin een kans om Kazuya te verwonden met een hakbijl. Jin spaart Kazuya. Christie grijpt dan Jins hand en verklaart hem als de nieuwe Iron Fist kampioen, terwijl de menigte hem op juicht.

Na de aftiteling van de film zien we dat Heihachi Mishima de loyaliteit van de Jacks herstelt. De Jack verlaagt zijn pistool en accepteert Heihachi als zijn commandant nogmaals.

Rolverdeling[bewerken]