Tekken 2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tekken 2
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Namco
Uitgever Namco
Datum van uitgave Arcade
augustus 1995
PlayStation
Vlag van Japan 29 maart 1996
Vlag van Verenigde Staten 27 augustus 1996
Vlag van Europa oktober 1996
PlayStation Network
Vlag van Japan 11 november 2006
Vlag van Verenigde Staten 4 december 2006 (PSP)
Vlag van Verenigde Staten 3 mei 2007 (PS3)
Vlag van Europa 4 augustus 2010
Genre Vechtspel
Spelmodus 1 tot 2 spelers
Platform Arcadespel, PlayStation, PlayStation Network
Navigatie
Voorloper Tekken
Vervolg Tekken 3
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Tekken 2 is het tweede computerspel uit de Tekken-serie, geproduceerd en gepubliceerd door Namco. Het spel kwam uit in 1995 als arcadespel, maar werd een jaar later ook overgezet naar de PlayStation.

Verhaal[bewerken]

Twee jaar zijn verstreken sinds het vechttoernooi uit Tekken. In de tussentijd is de Mishima Zaibatsu, nu onder leiding van Kazuya Mishima, nog corrupter en machtiger geworden dan eerst. Tevens is ze betrokken bij veel illegale activiteiten zoals ontvoering, smokkelen en chantage. Wat niemand weet is dat Kazuya wordt gesteund door de Duivel.

Door zijn activiteiten heeft Kazuya over de hele wereld vijanden gemaakt. Een van hen is Jun Kazama, een dierenrechten-fundamentalist. Dan hoort Kazuya plotseling dat zijn vader, Heihachi Mishima (die hij twee jaar geleden versloeg en voor dood achterliet), nog in leven is en wraak wil. In een poging zich in een keer van al zijn vijanden te ontdoen, organiseert Kazuya een nieuw vechttoernooi. Ditmaal met als prijzengeld een triljoen dollar.

Jun Kazama doet mee aan dit toernooi. Ze ontmoet Kazuya, maar door de duivel wordt ze verliefd op hem. Kazuya verwekt zelfs een kind bij haar. Uiteindelijk confronteert Kazuya opnieuw zijn vader. Wanneer Heihachi dreigt te winnen, neemt de duivel bezit van Kazuya’s lichaam en veranderd hem in een monsterlijk wezen. Desondanks weet Heihachi toch te winnen en de duivel vlucht weg uit Kazuya’s lichaam.

Hierna gooit Heihachi het lichaam van Kazuya in een uitbarstende vulkaan, om hem te doden.

Na het toernooi probeert de duivel het lichaam van Jun’s ongeboren zoon over te nemen, maar Jun slaat de aanval af.

Gameplay[bewerken]

De gameplay in Tekken 2 is grotendeels gelijk aan die van zijn voorganger. Het spel gebruikt nog steeds 2D achtergronden, maar 3D personages. Wel is de besturing anders dan bij het vorige spel.

Personages[bewerken]

Ontvangst[bewerken]

Tekken 2 werd net als zijn voorganger goed ontvangen. Electronic Gaming Monthly beloonde het spel in 1995 met de 'Beste Arcade Spel van 1995'-prijs.[1] Het spel werd vooral geprezen vanwege de graphics.

Externe links[bewerken]