Teksttelefoonservice

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Een teksttelefoonservice is een bemiddelingsdienst waarvan doven met een teksttelefoon gebruik kunnen maken om te telefoneren met horenden. Daarbij wordt gebeld naar een specifiek telefoonnummer, waarna men het te bellen nummer opgeeft aan een operator. De operator bedient zowel een gewone telefoon als een teksttelefoon, en kan zodoende het gesprokene omzetten in getypte tekst en omgekeerd.

Bemiddeling via de telefoon[bewerken]

Binnen Nederland kan gebruikgemaakt worden van de volgende bemiddelingdiensten:

Bestaat uit de volgende nummers: 0900-8410 voor het bellen naar gewone telefoonnummers en 0900-8614 voor het bellen naar internationale en 06-nummers. Er is een 24-uurs service. Steeds meer doven gebruiken deze service, door de AnniesS (mobiele) tekstelefoons.

Het is de enige manier voor doven met horende bellers auditief contact te maken per (mobiele) telefoon.

Voor doven 020-6221414, voor horenden 020-5209507. Deze service kan alleen gebruikt worden voor gewone telefoonnummers, en is slechts bereikbaar op werkdagen van 9.30 tot 16.00 uur. Omdat het geen 0900-nummer is zijn de gesprekskosten wel lager dan bij de service van KPN.

Bemiddeling via internet[bewerken]

Een nieuwe ontwikkeling is de komst van bemiddelingsdiensten die via internet werken. Deze worden in het buitenland Relay Services genoemd. Met name in de VS is deze vorm van bemiddeling al erg volwassen geworden, daar maken inmiddels veel doven steeds minder gebruik van de bemiddelingsdienst. De Relay Services zijn vaak gratis dankzij een fonds of sponsoring door een groot telecommunicatiebedrijf.

Nederland[bewerken]

In Nederland werd de stichting Teletyptel op 5 april 2005 opgericht door een dove informaticastudent en een dove computerdeskundige om een bemiddelingsdienst via internet te realiseren. Het verkeert momenteel in een experimentele fase en maakt gebruik van Flash MX en PHP-technologie.

België[bewerken]

In België is op de website teletolk.be een gratis bemiddelingsdienst via Internet gerealiseerd dankzij het Fonds van Gehandicapten. Deze was ontwikkeld met gebruikmaking van ASP-technologie. Alleen bereikbaar op werkdagen van 9 uur tot 19 uur.

Verenigde Staten[bewerken]

AT&T heeft een gratis bemiddelingsdienst via internet (ontwikkeld met behulp van Java) aan de dovengemeenschap aangeboden. De laatste tijd heeft deze dienst last van misbruik (scams) door anonieme gebruikers.

Externe links[bewerken]