Terry Verbiest

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Jacques Terry Verbiest (Tienen, 17 november 1955) is een Vlaams journalist, ondernemer en radio- en televisiepresentator die een lange en diverse mediacarrière wist uit te bouwen. Hij heeft voor bijna elke grote Vlaamse televisiezender gewerkt in verschillende functies.

Biografie[bewerken]

Na zijn studies communicatiewetenschappen aan de KU Leuven, waar hij in het academiejaar 1977-1978 kringcoördinator was van de faculteitskring Politika, ging Verbiest aan de slag als distributieverantwoordelijke bij de VUM. Hij was vier jaar lang werkzaam journalist bij de nieuwsdienst en het actualiteitenmagazine Panorama op de BRT. In 1989 was hij een van de eerste journalisten die overstapten naar de pas opgerichte VTM, waar hij assistent werd van hoofdredacteur Jan Schodts. Hij was de eerste presentator en eindredacteur van het duidingsmagazine Telefacts.

Van 1993 tot 1995 was Verbiest directeur-hoofdredacteur van TV Brussel. Daarna ging hij aan de slag als presentator van het radioprogramma Het Vrije Westen op Radio 1, samen met Geertje De Ceuleneer. Vervolgens werd hij directeur informatie bij VT4. In 2001 werd hij hoofdredacteur van het nieuwe Vlaamse weekblad Bonanza van Woestijnvis. Daarna presenteerde hij Aan tafel, een praatprogramma van Eén (VRT). In die periode maakte hij ook een aantal uitzendingen voor Spraakmakers op Canvas, waar hij onder meer Dario Fo, Paul Bocuse, Garri Kasparov en Günter Wallraff interviewde.

Hij was korte tijd in dienst bij staatssecretaris Els Van Weert (Spirit), werkte als communicatieverantwoordelijke bij Alfacam en was tussen 2006 en 2012 communicatieverantwoordelijke bij voetbalclub Lierse. In 2008 werd hij parlementair medewerker van Vlaamse parlementslid Jurgen Verstrepen (Lijst Dedecker). Na Verstrepens slechte score als Antwerps LDD-lijsttrekker van de Vlaamse verkiezingen in 2009 werd Verbiest door de voorzitter van de loonlijst geschrapt. Hij werkt nog steeds als zelfstandig media-adviseur, mediatrainer en als docent voor Kluwer.

Trivia[bewerken]