Terry Wogan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Terry Wogan
Terry Wogan in 2009 bij Masterchef Live in Londen
Terry Wogan in 2009 bij Masterchef Live in Londen
Volledige naam Michael Terence Wogan
Bijnaam Togmeister
Geboren 3 augustus 1938
Origine Vlag van Ierland Ierland
Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Beroep Televisiepresentator
Bekend van BBC Radio en Televisie
[www.terrywogan.com Website]
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Sir Michael Terence "Terry" Wogan, KBE, (Limerick, 3 augustus 1938) is een uit Ierse afkomstige radio- en televisiepresentator, die tevens de Britse nationaliteit bezit.

Hij presenteerde bij de BBC in de jaren 80 en 90 een eigen showprogramma Blankety Blank en een talkshow Wogan op televisie, presenteerde tientallen jaren tot december 2009 de Breakfast Show, later Wake Up to Wogan, het immens populaire ochtendprogramma op Radio 2 met 8 miljoen regelmatige luisteraars, en was jarenlang van 1971 tot 2008 de commentator voor de BBC van het Eurovisiesongfestival. Sinds 2009 heeft hij enkel nog een weekendprogramma op zondagmiddag, Weekend Wogan op Radio 2, en is nog altijd de hoofdpresentator van het jaarlijkse benefietprogramma ' Children in Need' .

Terry Wogan is getrouwd met Helen Joyce (' the current Mrs Wogan', er is overigens nooit een ander geweest) en heeft 3 kinderen.

Trivia[bewerken]

Terry heeft van luisteraars van zijn ' Wake up to Wogan' ochtendprogramma de bijnaam ' Togmeister' gekregen, zijnde de leider van de TOGs, ofwel 'Terry's Old Geezers/Gals'.