Tertio

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tertio is een Vlaams katholiek opinieweekblad. Naast het weekblad is er ook een website en een elektronische nieuwsbrief.

Situering[bewerken]

Dit katholiek weekblad, gesticht in 2000, besteedt naast de katholieke, ook ruime aandacht aan de protestantse, orthodoxe en anglicaanse tradities.

Het stond aanvankelijk onder de leiding van hoofdredacteur Bert Claerhout, later van Peter Vande Vyvere, Geert De Kerpel en Emmanuel Van Lierde. De redacteurs zijn Geert De Cubber, Joris Delporte, Frederique Vanneuville, Sylvie Walraevens en Ludwig De Vocht. Vroeger maakten ook journalist Jan De Volder, de eindredactrices Rita Geys, Sarah Vangheluwe en Katrien Verreyken en publicist Koenraad De Wolf deel uit van de redactie. Sinds het weekblad in 2008 vernieuwd werd, luidde de ondertitel "Geloofwaardig".

Tertio brengt wekelijks reportages, interviews, achtergrond en duiding over een breed scala actuele thema's. Daarbij komen ook nieuwsfeiten en zingevingsvragen aan bod die buiten het blikveld van de traditionele media vallen.

Het blad verschijnt wekelijks op Woensdag. Tertio wordt ook in de dagbladhandel verkocht maar de meerderheid van de lezers heeft een betalend abonnement. Anno 2009 zijn er 7.500 betalende abonnees, bij een totale wekelijkse oplage van 13.000 exemplaren.

Columnisten[bewerken]

Externe link[bewerken]