The 100 (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The 100
Genre Post-apocalyptische fictie
Drama
Sciencefiction
Speelduur 39–42 min.
totaal: 2898 min. (S1-5)
Bedenker Kass Morgan (roman)
Jason Rothenberg
Hoofdrollen Eliza Taylor
Henry Ian Cusick
Paige Turco
Lindsey Morgan
Richard Harmon
Marie Avgeropoulos
Bob Morley
Tasya Teles
Lola Flanery
Eli Goree
Christopher Larkin
Shannon Kook
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent Dean White
Coproducent Tim Scanlan
Uitvoerend
producent
Jason Rothenberg
Gina Girolamo
Matthew Miller
Leslie Morgenstein
Bharat Nalluri
Productiebedrijf Alloy Entertainment
CBS Television Studios
Warner Bros.
Uitzendingen
Start Vlag van Verenigde Staten 19 maart 2014
Afleveringen 84
Seizoenen 6 uitgezonden van de 7 seizoenen waaruit de serie zal beslaan
Netwerk of omroep The CW
Zender Te zien op Netflix
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The 100 (spreek uit als The Hundred) is een Amerikaanse post-apocalyptische dramaserie. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kass Morgan en ontwikkeld door Jason Rothenenberg.

De serie ging op 19 maart 2014 in premiere op The CW, aansluitend op Arrow. De Engelse zender E4 gaat de serie ook uitzenden.[1]

Verhaal[bewerken]

De serie speelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog af. De enige overlevenden zijn de circa 4000[2] inwoners van ruimtestations die rondcirkelen boven de aarde. De ruimtestations hebben zich gebundeld tot een geheel: de "Ark". De Ark bestaat uit ruimtestations die voorheen behoorden tot het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Japan, India, Rusland, Venezuela, Spanje, Brazilië en Oeganda. Hulpmiddelen zijn schaars en op elk misdrijf staat de doodstraf, tenzij de dader de leeftijd van achttien nog niet heeft bereikt. De Ark is echter stervende, doordat steeds meer onderdelen die nodig zijn om in de ruimte te overleven beschadigd raken. Als laatste wanhoopsdaad besluiten de machthebbers in de Ark om 100 jeugdige bewoners, veroordeeld voor wat op de vooroorlogse aarde relatief kleine misdaden en misdrijven zouden zijn geweest, naar de aarde te sturen om te testen of het aardoppervlak weer bewoonbaar is geworden.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Seizoen 1[bewerken]

Wanneer deze 100 jeugdige misdadigers de aarde bereiken, vormt zich al snel een beweging, onder leiding van Bellamy Blake, die zich afzet tegen elke vorm van regelgeving. Daartegenover staat de groep van Clarke Griffin die vindt dat er regels nodig zijn om te overleven. Al snel blijkt echter dat alles wat ze dachten te weten over de aarde niet klopt. Er lopen andere mensen rond op aarde, die overduidelijk geen vrede willen sluiten met hen. Deze mensen, die ze Grounders noemen, zorgen voor chaos in het kamp van de 100. De Grounders noemen de mensen van de Ark Skaikru. Tegenover deze nieuwe dreiging besluiten Bellamy en Clarke om de strijdbijl te begraven en samen de leiding in het kamp over te nemen. Een oorlog lijkt haast onvermijdelijk. De jonge mensen moeten zich voorbereiden om te vechten, maar dat is moeilijk. Ze hebben weinig middelen en hun kamp is erg instabiel. Naast een onvermijdelijke oorlog speelt er nog meer in het leven van de tieners, aangaande vriendschappen en liefdesrelaties.

Naarmate de aanval van de Grounders dichterbij komt, breekt er opnieuw een tweestrijd uit in het kamp. Eén groep onder leiding van Clarke vindt dat de 100 moeten vluchten, terwijl een andere groep onder leiding van Bellamy vindt dat ze, ingegraven in het kamp, de aanval moeten afwachten. Wanneer de evacuatie van de groep mislukt en resulteert in de dood van 1 van de 100 besluiten ze Bellamy's plan te volgen. Aangezien al snel blijkt dat de Grounders met veel meer dan hen zijn, bedenkt Clarke een list om de strijd alsnog te kunnen winnen.

Op de Ark is intussen een rebellie uitgebroken onder leiding van raadslid Diana Sydney. Samen met een groep volgelingen kaapt ze een van de Exodusschepen om naar de aarde te gaan. Wanneer Sydney echter te vroeg vertrekt, gaat er iets mis, waardoor een deel van de stroomverzekering van de Ark ontploft en verschillende mensen omkomen. Bovendien blijken de andere Exodusschepen onbruikbaar te zijn geworden door de ontploffing. Het schip van Sydney stort door een gebrek aan parachutes neer op de aarde. Er zijn geen overlevenden.

Terwijl Bellamy en de andere leden van de 100 een bloedige strijd vechten in hun stellingen rond het kamp, helpt Clarke de monteur Raven om de brandstof in hun landingsschip, dat nog midden in hun kamp staat, te gebruiken om de Grounders te verbranden. De andere leden van de 100 trekken zich allemaal terug in dit schip, op de voeten gevolgd door de hordes Grounders die proberen de toegangspoort van het schip in te beuken. Wanneer de poort het dreigt te begeven, slaagt Raven er uiteindelijk in om de brandstof los te laten en zo de groep Grounders levend te verbranden. Wanneer de 47 overlevenden de poort van het schip openen volgt er al snel een onaangename verrassing als ze plots verdoofd geraken door traangasgranaten en "flashbangs".

Seizoen 2[bewerken]

In seizoen 2 landt de Ark op aarde. Intussen zijn de 47 overlevende jongeren, onder wie Clarke, ondergebracht in het blijkbaar bewoonde Mount Weather Emergency Operations Centre. Opmerkelijk is de aanwezigheid van verschillende schilderijen van Nederlandse kunstenaars als Jheronimus Bosch, Johannes Vermeer en Vincent van Gogh in het centrum.

De inwoners van Mount Weather blijken tweede en derde generaties van vooroorlogse families, die in de bunker gingen schuilen voor de nucleaire oorlog, te zijn. Omdat de aarde na 97 jaar nog steeds veel radioactiviteit bevat, en de Bergmensen daar niet tegen bestand zijn, kunnen ze de bunker niet uit. Het beenmerg van de 47 jongeren, die door hun verblijf in de ruimte wél beschermd zijn tegen de straling, blijkt de oplossing voor hun probleem te zijn, maar de president van Mount Weather weigert de jongeren daarvoor op te offeren. Wanneer de zoon van de president echter de macht opeist, worden de 47 jongeren met geweld gedwongen hun beenmerg af te staan. Zonder verdoving wordt er in hun botten geboord, waardoor sommigen de behandeling niet overleven.

Clarke slaagt erin uit Mount Weather te ontsnappen en gaat op zoek naar andere overlevenden. Wanneer ze aankomt bij de gelande Ark en daar haar moeder terugziet, krijgt ze te horen dat Finn in zijn zoektocht naar haar een half Grounderdorp heeft doodgeschoten. Clarke vertelt de anderen wat er in Mount Weather gebeurt en weet Lexa, de commandant van de Grounders, ervan te overtuigen om als bondgenoten de strijd met de Bergmensen aan te gaan. Als voorwaarde eist Lexa de executie van Finn. Na een mislukte poging dit te verhinderen, steekt Clarke Finn uiteindelijk zelf dood om hem een marteldood te besparen.

Wanneer het leger aankomt bij Mount Weather verbreekt Lexa het verbond door in te stemmen met de Bergmensen om alle Grounders uit Mount Weather te laten ontsnappen en in ruil de jongeren te laten blijven. Clarke en Octavia blijven alleen achter terwijl intussen ook meerdere mensen van de Ark, onder wie de moeder van Clarke, gevangen zijn genomen. Doordat iedereen in Mount Weather ondertussen geëvacueerd is naar niveau -5, weten Clarke en Octavia samen met Bellamy en Monty ongezien de controlekamer op niveau -7 te bereiken en ervoor te zorgen dat niveau -5 volledig bestraald wordt. Alle bewoners van Mount Weather sterven, ook onschuldige mensen zoals Maya, de geliefde van Jasper.

Jaha, die zichzelf door in de ruimte te blijven had opgeofferd om de Ark te lanceren, is intussen ook op aarde geland. Hij gaat samen met Murphy en enkele anderen op zoek naar de "City of Light".

Seizoen 3[bewerken]

In het derde seizoen zijn we 3 maanden verder. De neergestorte Ark is intussen opgebouwd tot een nederzetting, genaamd Arkadia. Mede met spullen uit Mount Weather is het wrak een thuis geworden voor de Skaikru. Nu de vijanden uit Mount Weather zijn verslagen, duurt het niet lang alvorens een nieuwe vijand in zicht komt: de artificiële intelligentie A.L.I.E. doet er alles aan om mensen naar de City of Light te krijgen, een plek die alleen in je hoofd bestaat en waar geen leed en pijn is. Iedereen die een chip inneemt, kan deze plek bereiken en is dan onder controle van A.L.I.E. De situatie wordt drastisch wanneer ook de Grounders geïnteresseerd raken in de City of Light en er haast niemand meer overblijft die niet gechipt is. Clarke doet er alles aan om A.L.I.E. te stoppen. Ze komt te weten dat de commandant, de leider van de Grounders, niet door een verkiezing wordt gekozen, maar wel door het bloed dat hij of zij heeft. Als een toekomstige commandant zwart "nachtbloed" heeft, kan deze de tweede versie van het A.L.I.E.-programma tot zich nemen. Deze A.L.I.E. 2.0 is een chip die alle geesten en gedachten van de vorige commandanten bevat en uitgevonden is door de eerste commandant, Becca Pramheda.

Ondertussen richt zich onder leiding van Charles Pike een groep op die de grond van de Grounders wil bemachtigen om er landbouwgrond van te maken. Ook Bellamy sluit zich hierbij aan. Wanneer Lincoln door Pike wordt geëxecuteerd vanwege zijn verleden als Grounder, komt hij echter tot inkeer en keert hij zich tegen Pike. Uiteindelijk wordt Pike gevangengenomen en werkt hij samen met de resterende mensen die niet gechipt zijn. Nadat Clarke erin slaagt om A.L.I.E. te verslaan door zelf een chip te nemen en alles uit te schakelen, wordt Pike alsnog gedood door Octavia als wraak voor Lincoln. Vlak voordat A.L.I.E. uitgeschakeld werd, vertelde ze aan Clarke dat alle kernreactoren een meltdown zullen hebben en de aarde opnieuw onleefbaar zal worden door dodelijke straling.

Seizoen 4[bewerken]

Praimfaya, de onvermijdelijke meltdown van de kernreactoren, komt dichterbij en Clarke en haar team werken aan een oplossing. Het brokstuk van de gelande Ark wordt gerepareerd zodat het als onderkomen kan voordoen. Wanneer het brokstuk echter ontploft, moet er een nieuwe oplossing worden gezocht. Als blijkt dat nachtbloed bestand is tegen radioactiviteit, wordt uitgezocht of het een oplossing is om iedereen in nachtbloeden te veranderen en zo de meltdown te overleven. Al snel blijkt dat echter een te groot risico te zijn. Daarenboven heeft Clarke zichzelf tijdens een test in een nachtbloed veranderd.

Uiteindelijk vindt Jaha een ongebruikte bunker, die gebouwd was om de eerste Praimfaya te overleven, met plaats voor 1200 mensen. Een conclaaf tussen de vertegenwoordigers van de 12 clans moet bepalen welke clan de bunker mag gebruiken. Octavia wint namens Skaikru het gevecht, maar besluit dat elke clan 100 plaatsen krijgt. Een groep onder leiding van Jasper blijft achter in Arkadia en kiest ervoor om te sterven. Clarke, Bellamy, Monty, Harper, Murphy, Emori en Echo gaan intussen terug naar het laboratorium om Raven, die daar na het nachtbloedonderzoek was achterbleven, op te halen. Wanneer blijkt dat er niet genoeg tijd is om terug te keren naar de bunker, kiest de groep ervoor om met een raket naar de ruimte te gaan, naar de overgebleven onderdelen van de Ark. Clarke slaagt er echter niet in om op tijd in de raket te raken, waardoor de groep besluit zonder haar te vertrekken. Zes jaar later blijkt dat Clarke de meltdown dankzij haar nachtbloed toch heeft overleefd.

Seizoen 5[bewerken]

Het is zes jaar later, de aarde is opnieuw verwoest. Er is één enkele vallei over waar leven mogelijk is, Eden genaamd. Clarke heeft na zes jaar nog steeds niets uit de bunker vernomen en de groep in de Ark heeft ook nog niets van zich laten horen. Op een dag is ze samen met Madi, een nachtbloedmeisje dat ze heeft gevonden tijdens haar tijd op de aarde, getuige van de landing van de Gagarin, een dropship van de "Eligius Corporation". Het schip zit vol met gevangenen die komen kijken of de planeet opnieuw bewoonbaar is, nadat ze die vóór de eerste nucleaire ramp hadden verlaten. Al snel ontdekken ze Clarke en nemen ze haar gevangen. Op die manier verwerven ze de macht over de vruchtbare vallei. Niet veel later landt ook de groep uit de Ark terug op de aarde. Bellamy overtuigt Charmaine Diyoza, de leider van de Eligius Corporation, ervan om Clarke vrij te laten en de bunker met behulp van mijnwerkers te openen. Diyoza heeft baat bij de reddingsactie, omdat haar volk een dokter nodig heeft. Als voorwaarde stelt ze de overgave van "Wonkru", zoals de mensen in de bunker zichzelf intussen noemen.

In de bunker blijkt het echter niet gunstig te zijn gegaan. Octavia heeft als "Blodreina" met harde hand geregeerd, waardoor amper 800 mensen zijn overgebleven. Octavia is er dan ook niet blij mee dat de Eligius Corporation de macht over wil nemen en weigert zichzelf over te geven. Er ontstaat een oorlog, omdat Wonkru vanwege de onvruchtbare grond niet in de omgeving van de bunker kan blijven. Het komt tot een bloedige confrontatie vlak voor de vallei. Paxton McCreary, die intussen hardhandig de leiding over de Eligius Corporation heeft overgenomen, probeert met het dropship raketten af te vuren op het front van Wonkru. Wanneer dit door omstandigheden echter niet lukt, vuurt hij een uiterst krachtige raket vanuit het moederschip Eligius IV af op de vallei. Vlak daarna wordt hij door Clarke vermoord. De raket is echter onderweg en dreigt de aarde voorgoed te verwoesten.

Intussen heeft Wonkru onder leiding van Madi, die vanwege haar nachtbloed vrijwillig de nieuwe commandant is geworden, de controle over de vallei in handen gekregen. Net op dat moment krijgen ze van Raven echter te horen dat ze zo snel mogelijk aan boord van het dropship moeten gaan om zo de raketinslag te vermijden. Iedereen weet tijdig het dropship te bereiken, waarna ze vlak vóór de inslag opstijgen. Eens in de ruimte moet Madi als commandant beslissen over het lot van de mensheid. Ze besluit dat cryoslaap de beste optie is, aangezien de vallei na 10 jaar weer bewoonbaar zou moeten zijn.

Wanneer Clarke en Bellamy wakker worden, wordt door de onbekende persoon Jordan vertelt dat ze 125 jaar hebben geslapen. Jordan blijkt de zoon van Harper en Monty, die niet in cryoslaap waren gegaan en intussen zijn overleden, te zijn. Monty heeft de codes van het mysterieuze Eligius III-project gekraakt en de Eligius IV richting een bewoonbare planeet met twee zonnen gestuurd. Wanneer Clarke en Bellamy wakker worden, zijn ze daar uiteindelijk aangekomen.

Seizoen 6[bewerken]

Nadat Bellamy en Clarke zijn wakker gemaakt door Jordan, de zoon van Monty en Harper (die inmiddels zijn gestorven van ouderdom) maken zij ook een deel van de rest van de crew wakker. De ionosfeer van de planeet laat geen enkele vorm van communicatie toe, waardoor het onduidelijk is of de bemanning van Eligius III op de planeet nog steeds aanwezig is. Deze kwam namelijk in 2045 aan, de datum bij aanvang van seizoen 6 is het jaar 2281. Er wordt daarom een onderzoeksteam naar de grond gestuurd, via de Gagarin. Al snel blijkt dat de planeet leefbaar, maar niet onbewoond is. Zo komt het team (bestaande uit o.a. Clarke, Bellamy en Miles Shaw) een elektrisch schild tegen, met het logo van The Eligius Corporation erop. Shaw raakt het schild aan en sterft. Later komt het team, en andere leden van de Aardlingen met hulp van een onbekende door het schild heen. Ze ontdekken dat de planeet bewoond wordt door een vredig volk, dat hun wereld 'Sanctum' noemt. Sanctum wordt beïnvloedt door de twee zonnen. Als de zonnen in één lijn staan, verandert de planeet en alles wat erop leeft. Mens en dier worden gewelddadig tegen alles wat ze tegenkomen.

Sanctum wordt geleid door Russell Lightbourne. Eerst weet hij niet wat hij met de indringers van de aarde moet doen, hij verbant ze buiten het schild. Uiteindelijk laat hij ze toch toe. Het leven van de machthebbers op Sanctum wordt geregeld door een vorm van reïncarnatie. De eerste generatie van bewoners van de planeet, de Primes genaamd, hebben hun geest op laten slaan in een mind-drive (gecreeërd door Becca Pramheda, uitvindster van the Flame). Hierdoor kan de persoon eeuwig voortleven in een ander lichaam, mits dit lichaam nachtbloed heeft. Het nieuwe lichaam wordt de 'Host' genoemd, de geest en gedachten van de Host maken plaats voor de gedachten van de Prime. Zo is het mogelijk dat de Russell Lightbourne in 2281 dezelfde persoon is als de Russell Lightbourne die in 2045 aankwam op de nieuwe planeet. Op de 'naamdag' wordt een chip van de Primes geïmplanteerd in een nieuwe Host. De inwoners zien de Primes, mede door de reïncarnatie, als Goden. In een ongeluk verloor Russell zijn dochter Josephine, haar chip heeft hij kunnen redden maar door een gebrek aan nachtbloeden is het niet gelukt om haar weer tot leven te wekken. Tot Clarke (een Nachtbloed) aankomt in Sanctum. Russell en zijn vrouw Simone doden Clarke om haar lichaam als Host te laten fungeren voor hun dochter. Er gaat echter iets fout, Clarkes geest blijft actief terwijl Josephine's geest de controle heeft over het lichaam. Clarke en Josephine komen elkaar tegen in het brein, waar ze beiden strijden om Clarkes lichaam. The Primes zijn van plan om nog meer Aardse nachtbloeden te gebruiken als Hosts.

Terwijl de Aardlingen in de veronderstelling zijn dat Clarke is overleden, is haar geest nog steeds aanwezig in haar brein. Tevens is daar ook de geest van Josephine. Beiden willen Clarke's lichaam, en in de strijd hiertoe komen zij herinneringen uit hun levens tegen. Clarke ontwaakt in haar cel op de Ark, en ontmoet daar A.L.I.E.. Ook is ze in Eden, waar ze haar vader tegenkomt. Josephine heeft zo een herinnering waarin een ex-vriendje van haar zelfmoord pleegt in haar aanwezigheid. Intussen is Simone Prime met Abby naar Eligius IV gevlogen, zodat Abby kan laten zien hoe een nachtbloed gemaakt kan worden. Op het moederschip redt Abby Kane van de dood, door zijn geheugen in het lichaam van een Sanctum-bewoner, Gavin, te implanteren. Kane kan echter niet leven met het idee dat het leven van een onschuldige man is genomen om dat van hem te redden, en hij pleegt zelfmoord (met hulp van Indra) door zichzelf via een luchtsluis van Eligius IV in de ruimte te schieten, tot groot verdriet van Abby.

Als Clarke uiteindelijk samen met de gevluchte Prime Gabriel een manier heeft gevonden om Josephine uit haar lichaam te krijgen, verwijderen ze Josephine's geest uit Clarkes lichaam. Bellamy had echter afgesproken dat Russell de mind-drive van Josephine zou krijgen, in ruil voor het team dat gevangen wordt gehouden in Sanctum. Nu Josephine dood is hebben ze geen middel meer om met de Primes te onderhandelen. Er wordt een aanslag gepleegd op Simone Prime, een inwoner van Sanctum heeft door Josephine zijn kind verloren en neemt wraak door een van de Primes te doden. De Host sterft maar Russell weet Simone's mind-drive te redden.

Octavia, Bellamy en Clarke hebben intussen een verbond gesloten met de Kinderen van Gabriel. Omdat er steeds meer mensen in Sanctum zijn die niet meer geloven in de goddelijkheid van de Primes, bedenken ze een plan. Om hun plan te laten werken doet Clarke zich voor als Josephine en infiltreert ze in Sanctum. Ze zoekt haar moeder op, die haar dood waande. Wanneer de Primes beginnen met het aftappen van Madi's nachtbloed, injecteert Abby zichzelf met het serum om zo ook een nachtbloed te worden en Madi te beschermen. Wanneer Russell dit opmerkt, ziet hij in Abby de perfecte nieuwe host voor zijn vrouw. Nadat Abby het bij heeft gelegd met Raven wordt door Russell haar geest verwijderd. Abby Griffin is gestorven, en Simone Prime zal herrijzen in Abby's lichaam. Nadat Russell gif van de Roze Zon over Sanctum heeft laten neerdalen, en zo hoopt de niet-gelovers onschadelijk te maken. Tot Sanctum gezuiverd is vertrekken de Primes met Madi, Raven en Gaia als gevangenen naar Eligius IV.

De Primes maken een plan om van Wonkru, die nog steeds in cryoslaap is, de geest te verwijderen. Daarna willen ze naar planeet Beta vertrekken, de eerstvolgende planeet in het zonnestelsel. Clarke kan haar vermomming als Josephine niet langer vasthouden en saboteert het plan van de Primes. Ze opent een luchtsluis waardoor, op Russell na, de overgebleven Primes de ruimte in worden geschoten, inclusief Simone Lightbourne in het lichaam van Abby. Wanneer Madi als commander Wonkru weet te overtuigen om Russell gevangen te nemen, vertrekken ze terug naar Sanctum. Daar ontmoeten ze hun vrienden in een spookstad. Door het Rode Zon-gif is er weinig meer van Sanctum over. In de laatste beelden is te zien hoe een van de geheimen van Sanctum, de Anomalie, verder wordt ontrafeld.

Rolverdeling[bewerken]

Skaikru[bewerken]

 • Eliza Taylor als Clarke Griffin, dochter van dr. Abigail Griffin. Ze werd opgesloten naar aanleiding van haar daden na de misdaden van haar vader, die werd geëxecuteerd na een poging te hebben gedaan de inwoners van de Ark in te lichten over de snel verslechterende leefomstandigheden in de Ark. Ze hield Wells lang verantwoordelijk voor de dood van haar vader, alvorens te realiseren dat het haar moeder was, die haar vader had verraden. Op aarde wordt ze neergezet als vrij welwillend, met natuurlijke leiderschapskwaliteiten. Ze probeert altijd het beste te doen voor 'haar mensen', en heeft het vaak zwaar onder de druk van moeilijke beslissingen, en de vijandelijke doden die op haar naam komen te staan vanwege haar reddingsacties. Op een gegeven moment wordt ze, vooral door de Grounders, Wanheda genoemd, ' Commandant van de doden'.
 • Paige Turco als Raadsvrouw en Dokter Abby Griffin, moeder van Clarke. Zij is het hoofd van de medische afdeling en de belangrijkste voorstander van de bewoonbare status van de aarde. Haar man was hoofdingenieur Jake Griffin. Eenmaal op de aarde wordt ze kanselier, totdat ze die rol bij de verkiezingen moet overdragen aan Charles Pike. Doordat Abby door A.L.I.E. werd overgenomen, en A.L.I.E. door een speciaal apparaat weer werd verwijderd, blijft ze ziek. Hierdoor raakt ze verslaafd aan pillen, die eigenlijk heel slecht voor haar zijn. Door deze verslaving heeft ze vaak onenigheid met Raven.
 • Bob Morley als Bellamy Blake, broer van Octavia. Draagt het uniform van een agent, nadat hij hoorde over de lancering naar de aarde, sloop hij aan boord van het ruimtevoertuig, vastberaden zijn zus te beschermen. Hij neemt vanaf het begin een leidersrol op zich. In seizoen 5 is Bellamy het niet eens met de wijze waarop zijn zus Octavia over de Grounders regeert.
 • Marie Avgeropoulos als Octavia Blake, zus van Bellamy - uitzonderlijk, gezien de eenkindpolitiek op de Ark. Ze werd verborgen gehouden door haar ouders, en werd opgesloten toen ze werd ontdekt. Haar moeder werd ter dood veroordeeld wegens het breken van de regels. Ze ontwikkelt zich op den duur tot een bekwaam krijgster. In seizoen 5 wordt ze koningin van de bunker, 'Blodreina'. Ze regeert met harde hand en laat misdadigers met elkaar vechten in een arena.
 • Thomas McDonell (seizoen 1-2) als Finn Collins, een sluwe, amusante en roekeloze tiener de altijd op zoek is naar plezier en avontuur. Is de "love interest" van Clarke en die gevoelens blijken wederzijds te zijn.
 • Christopher Larkin als Monty Green, een slimme en technisch begaafde tiener die een waardevolle aanwinst is voor de groep op aarde vanwege zijn intellect. Zijn ouders zijn verantwoordelijk voor de farmaceutica op de Ark. Hij is de beste vriend van Jasper. Monty offert zich op voor de overlevenden in seizoen 5, zodat zij de nieuwe planeet kunnen bereiken.
 • Devon Bostick als Jasper, een extraverte, avontuurlijke jongen, die zijn leven riskeerde om Octavia, voor wie hij gevoelens heeft, te redden. Hij werd geraakt door een speer toen hij een rivier over probeerde te steken, hierdoor ontdekte de groep dat ze niet de enigen op aarde waren. Hij werd gered doordat zeewier zijn wonden genas. Later krijgt hij een relatie met een meisje uit Mount Weather, en raakt verslaafd aan alcohol als hij haar verliest.
 • Jarod Joseph als Nathan Miller. Een van de originele 100. Op aarde blijkt hij een goede vechter te zijn, en hij is goed met een geweer. Miller wordt een van de belangrijkste bewakers van Octavia / Blodreina in de Second Dawn Bunker.
 • Henry Ian Cusick als Raadsman Marcus Kane, de kanseliers "second-in-command". Hoewel zijn eerste plan was om de overlevende op de Ark te doen sterven, voelt hij zich later schuldig en rust niet tot iedere overlevende veilig is. Kane krijgt een relatie met Abby Griffin.
 • Lindsey Morgan als Raven Reyes, een zero-gravity-monteur aan boord van de Ark die zichzelf, in opdracht van Abigail Griffin, lanceert naar de aarde. Zij heeft een relatie met Finn Collins, een van de 100. Raven helpt de 100 met communicatie met de Ark. Uiteindelijk verliest Raven de controle over haar been, nadat hierin is geschoten door John Murhpy. Raven is ontroostbaar wanneer haar nieuwe liefde, Miles Shaw, sterft op Sanctum.
 • Richard Harmon als John Murphy, een van de criminelen en Bellamy's belangrijkste schurk. Hij werd verbannen uit het kamp na het nastreven van het vermoorden van Charlotte voor het vermoorden van Wells, waardoor zij zelfmoord pleegde. Hij keert later terug, na te zijn ontsnapt bij de Grounders, hoewel hij zwaar is toegetakeld en een virus draagt waarmee een groot deel van de 100 wordt besmet. Hij lijkt de groep te hebben vergeven voor zijn verbanning. Later vermoordt hij echter Connor, de jongen die het touw om Murphy's nek knoopte en nog een andere jongen, Miles. Hoewel hij altijd voor zichzelf kiest, is hij later toch nog erg belangrijk voor het overwinnen van de AI, Alie.
 • Sachin Sahel als Jackson, een arts en de rechterhand en vertrouweling van dr. Griffin.
 • Isaiah Washington als Kanselier Thelonius Jaha, vader van Wells en de gekozen leider van de Ark. Hij speelt een belangrijke rol bij het verspreiden van de chip van de AI Alie, die de mensen naar de Stad van Licht brengt.
 • Eli Goree als Wells Jaha (seizoen 1), voormalig beste vriend van Clarke en zoon van de kanselier van de Ark. Pleegde bewust een misdrijf toen hij hoorde over de lancering, zodat hij Clarke, voor wie hij gevoelens koestert, zou kunnen beschermen. Clarke gelooft dat hij de oorzaak is van de dood van haar vader, terwijl dit haar moeders schuld is. Wells wordt vermoord door Charlotte.

Grounders[bewerken]

 • Tasya Teles als Echo, spion voor Azgeda. Echo verschijnt voor het eerst als ze vastzit in Mount Weather met Bellamy, ze helpt Bellamy ontsnappen en ontsnapt zelf door een deal tussen de president van Mount Weather en commandant Lexa. Later blaast ze voor Azgeda Mount Weather op in de hoop een oorlog te ontketenen. In seizoen 4 keert ze terug als bodyguard van koning Roan van Azgeda, en maakt zich niet geliefd door haar poging Octavia te doden, en vals te spelen bij het Conclaaf. Door laatst genoemde gebeurtenis verbant Roan haar van Azgeda, en Octavia haar uit de bunker. Door de levens van Clarke, Bellamy en de andere te redden ontsnapt ze aan Praimfaya door de ruimte in te gaan. Op de Ark woont ze uiteindelijk 6 jaar en verzoend zich met haar voormalige vijanden. Ook krijgt ze een relatie met Bellamy. In seizoen 5 keren Echo, Bellamy en de andere terug naar de aarde, alleen Echo is bang dat Octavia haar niet zal vergeven eenmaal teruggekeerd. In seizoen 6 komt aan het licht dat ze eigenlijk geboren is als Ash en de echte Echo gestorven is als jong meisje. Door toedoen van koningin Nia moest de echte Echo, Ash doden als loyaliteitstest. In de gebeurtenis doodde Ash, Echo uit zelfverdediging. Gedwongen door koningin Nia nam Ash de identiteit aan van Echo en ging spioneren voor Azgeda
 • Alycia Debnam-Carey als Lexa (seizoen 2-3), commandant van de Grounders. Zij speelt een grote rol in de korte tijd van vrede tussen de bewoners van de Ark en de Grounders. Haar leger, en de mensen van de Ark, werken samen om zowel Grounders als jongeren van The 100 uit Mount Weather te bevrijden. Gedurende deze tijd bouwt ze een hechte band op met Clarke. Op het laatst maakt ze echter een deal met Mount Weather waardoor haar mensen worden bevrijd, maar niet de mensen van de Ark, en verraadt zo het verbond met de Ark. Clarke neemt haar dit erg kwalijk, maar als de vrede tussen de Grounders en de mensen van de Ark onder druk komt te staan door onder andere de nieuw gekozen kanselier Charles Pike, wordt ze gedwongen weer met Lexa samen te werken. Lexa en Clarke krijgen uiteindelijk een romantische relatie.
 • Lola Flanery als Mady Griffin, een meisje dat door nachtbloed Praimfaya 2.0 heeft overleefd. Clarke vindt haar in de laatst bewoonbare vallei op aarde en aanvaard haar als haar bloedeigen dochter. Later wordt Madi vanwege haar nachtbloed Commandander.
 • Ricky Whittle als Lincoln, een Grounder. Lincoln wordt verliefd op Octavia, voor wie hij zijn eigen groep verraadt. Hij vertrekt wanneer oorlog uit dreigt te breken, maar komt later terug voor Octavia.
 • Adina Porter als Indra, de vroegere tweedehand van de commandant Lexa. Later leidt ze Octavia op tot krijger en wordt ze haar tweedehand. Indra heeft een dochter, Gaia.
 • Tati Gabrielle als Gaia, dochter van Indra. Gaia is in tegenstelling tot haar moeder geen vechter. Ze gelooft heilig in de Commandant en doet er alles aan om The Flame te beschermen. Gaia is zeer bekend met hoe The Flame werkt en is daarom de rechterhand van Madi als commandant.

The Eligius Corporation[bewerken]

 • Ivana Milicevic als Charmaine Diyoza. Diyoza is ook een gevangene aan boord van de Eligius schepen, maar is een soort leider van de groep (ook wel kolonel Diyoza genoemd).
 • Jordan Bolger als Miles Shaw. Shaw werd tijdens de muterij op het schip Eligius IV, nog voor de eerste nucleaire ramp, als enige crew-lid niet vermoord door de gevangenen aan boord omdat hij de enige is die het schip naar de aarde kan sturen. In aflevering 1 van seizoen 6 sterft hij doordat hij door het electrische schild van Sanctum loopt.
 • William Miller (acteur) als Paxton "Graveyard" McCreary, een gevangene aan boord van de Eligius IV die met de Gagarin op aarde komt. Het is een kille moordenaar die graag de macht over neemt.

Inwoners van Sanctum[bewerken]

 • JR Bourne (Host VII) en Sean Maguire (Prime) als Russell Lightbourne. Hij was lid van het onderzoeksteam op de Eligius III, hij ontdekte Sanctum en stichtte er samen met het team een kamp. Door middel van hosts is hij bijna 300 jaar later nog altijd leider van Sanctum.
 • Paige Turco (Host VII), Tattiawna Jones (Host VI) en Chelah Horsdal (Prime) als Simone Lightbourne. Ook lid van het Eligius III onderzoeksteam, en vrouw van Russell Lightbourne. Zij regeert samen met haar man ruim 300 jaar later over Sanctum.
 • Eliza Taylor (Host VIII), Skylar Radzion (Host II) en Sara Thompson (Prime) als Josephine Lightbourne. Dochter van Russell en Simone Lightbourne. In aflevering 4 van seizoen 6 wordt Clarke de achtste Host van Josephine, waardoor de geest van Clarke wordt vervangen door die van Josephine.
 • Ashleigh LaThorp als Delilah Workman. Dochter van de eigenaresse van de bar in Sanctum. Zij krijgt een relatie met Jordan Green. Delilah heeft nachtbloed en wordt daarom een nieuwe Host. Ze vervolgt haar leven als Priya VII.
 • Chuku Modu als Gabriel Santiago (Host, nummer onbekend). Gabriel was lid van het Eligius III-team. Hij is het echter niet eens met de manier hoe de Primes als goden worden vereerd en werd daarom opstandig. Vlak voordat hij daarvoor op de brandstapel zou eindigen, ontsnapte hij. Gabriel ging verder als Xavier, ook wel de Oude Man genoemd. Hij stichtte nederzettingen buiten Sanctum en zijn volgelingen zijn bekend als de Kinderen van Gabriel. Deze groep heeft een grote haat aan de Primes, hun motto is dan ook: Dood aan de Primes.

Terugkerende personages[bewerken]

 • Alessandro Juliani als Sinclair, een technicus op de Ark.
 • Michael Beach als Charles Pike, komt van de landbouwafdeling en heeft ook nog les gegeven aan The 100. Hij wordt bij een nieuwe verkiezing verkozen als kanselier, en heeft een compleet andere aanpak dan zijn voorganger. Hij stelt zijn volk op de eerste plaats en daarvoor moeten veel Grounders uitwijken. Zijn agressieve houding brengt de vrede tussen de Grounders en de bewoners van de Ark erg in gevaar.
 • Chelsey Reist als Harper, een van de 100. Offert zich samen met Monty in seizoen 5 op om de rest van de overlevenden helpen om een nieuw thuis te vinden op de nieuwe planeet.
 • Shannon Kook als Jordan Green, de zoon van Harper en Monty. Hij groeit op op het schip Eligius IV en is dus onder de indruk van alles wat hij in Sanctum tegenkomt.
 • Erica Cerra als Becca Franco (of Becca Pramheda). Becca Franco is een wetenschapper, zij is ook degene die A.L.I.E. heeft gecreëerd. In angst voor wat A.L.I.E. op aarde kon aanrichten, vertrok zij naar haar ruimtestation Polaris (het enige ruimtestation dat niet bij de samenvoeging van de Ark mocht). Hier vond zij onder andere A.L.I.E. 2.0, ook wel The Flame uit, en een manier om nachtbloed te maken. The Eligius Corporation ontving het nachtbloed-serum van Becca om de bemanning van Eligius III te beschermen tegen de straling van twee zonnen (Sanctum). Vlak voor de samenvoeging van de Ark vertrok Becca naar de verwoestte aarde, waar zij (zichzelf geïmplanteerd met The Flame) de eerste Commandant werd.

Overige gastrollen[bewerken]

 • Chris Browning als Jake Griffin, man van Abigail Griffin en vader van Clarke. Hij was degene die uitvond dat de inwoners van de Ark niet lang meer te leven hadden, maar tijdens zijn plannen de inwoners te vertellen, werd hij ter dood veroordeeld. Clarke, die wist van zijn plannen, werd opgesloten.
 • Terry Chen als Commandant Shumway (seizoen 1). Doet zich voor als een hardwerkende arbeider die zijn orders opvolgt, maar heeft zijn eigen plannen en begaat enkele ernstig strafbare misdrijven op de Ark. Laat ook anderen deze misdrijven voor hem plegen. Is loyaal aan Raadsvrouw Diana. Zijn plan om Bellamy Jaha te laten vermoorden wordt later door Bellamy opgebiecht en Shumway wordt door Diana ter dood veroordeeld.
 • Kate Vernon als Raadsvrouw Diana Sydney (seizoen 1), een vrouw die lange tijd deel uitmaakte van de Raad alvorens af te treden. Ze ziet Jaha als een slechte leider, en maakt plannen om hem opzij te zetten. Dit mislukt, maar ze weet, samen met haar team, wel een schip te lanceren richting de aarde. Dit schip stort neer op aarde, Diana is vermoedelijk overleden.
 • Izabela Vidovic als Charlotte (seizoen 1), een 13-jarige meisje. Pleegde zelfmoord nadat Murphy dreigde andere kampleden te vermoorden als ze niet met hem mee zou gaan.
 • Dichen Lachman als Anya, een van de legeraanvoerders van de Grounders.
 • Joseph Gatt als Tristan, een andere officier van de Grounders.
 • Shawn Mendes als pianospeler, die de single Add it up ten gehore brengt.

Seizoensoverzicht[bewerken]

Seizoen Afleveringen Originele uitzendingen
Seizoenspremière Seizoensfinale
1 13 19 maart 2014 11 juni 2014
2 16 22 oktober 2014[3] 12 maart 2015
3 16 21 januari 2016 19 mei 2016
4 13 1 februari 2017[4] 24 mei 2017
5 13 24 april 2018 8 augustus 2018
6 13 30 april 2019 12 augustus 2019

Trivia[bewerken]

 • De Grounders hebben in de tijd na de nucleaire ramp een eigen taal ontwikkeld, Trigedasleng genaamd. Enkele voorbeelden:
  • Nucleaire apocalyps: Praimfaya
  • Commandant: Heda
  • Nachtbloed: Natblida
 • Producent Jason Rothenberg heeft bevestigd dat er een zevende en tevens laatste seizoen van The 100 komt.[5]