The Addams Family (televisieserie uit 1992)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Addams Family
Genre Animatie, komedie
Speelduur 30 minuten
Hoofdrollen John Astin
Nancy Linari
Jeannie Elias
Debi Derryberry
Scenario Bill Matheny
Lane Raichert
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Gerelateerde series eerste en tweede live-action series. eerste animatieserie.
Uitzendingen
Start 12 september 1992
Einde 6 november 1993
Afleveringen 22
Seizoenen Bewerken op Wikidata
Zender ABC
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Addams Family is een Amerikaanse animatieserie gebaseerd op de gelijknamige fictieve familie bedacht door Charles Addams. Het is de tweede animatieserie gebaseerd op Charles Addams’ creatie, en de derde serie in totaal.

De serie werd gemaakt naar aanleiding van het succes van de eerste Addams Family-film en werd tussen 1992 en 1995 uitgezonden op de Amerikaanse zender ABC. In Nederland was de tekenfilmserie te zien op Cartoon Network. Oorspronkelijk liep de serie t/m 6 november 1993 met een totaal van 22 afleveringen, maar deze afleveringen werden t/m 1995 meerdere malen uitgezonden.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

De serie draait net als de vorige twee series om de fictieve Addams Family. In tegenstelling tot de eerste animatieserie woonden de Addams in deze serie weer gewoon in hun landhuis.

Voor de personages werden nieuwe artistieke modellen gebruikt in plaats van de tekeningen gebaseerd op de originele strips van Charles Addams.

In de serie was Neef Itt een geheime agent voor de overheid genaamd "Agent Double-O Itt". Pugsley en Wednesday waren in de serie een mix van hun personages uit de originele serie en die uit de films; Pugsley was Wednesday’s hulpje maar had af en toe nog wel geniale ideeën. Wednesday zag eruit als haar vrolijke onschuldige personage uit de originele serie, maar haar gedrag was meer zoals in de films.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

John Astin, de acteur die in de originele televisieserie de rol van Gomez Addams vertolkte, deed ook de stem van dit personage in deze serie. Daarmee was hij de enige van de originele cast die meewerkte aan deze animatieserie.

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Lijst van afleveringen van The Addams Family (1992) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De serie bestond uit twee seizoenen: een van 13 afleveringen en een van 9 afleveringen. In het eerste seizoen werden veel afleveringen niet in chronologische volgorde uitgezonden.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

De Engelstalige Wikiquote heeft een of meer citaten van of over The Addams Family (1992 TV Series).