The Bachelors

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
The Bachelors in 1967

The Bachelors is een Ierse popgroep, die in 1957 is opgericht in Dublin als The Harmonichords, een mondharmonicatrio. In 1962 veranderden ze hun naam in The Bachelors en gingen ze zingen.

In de jaren zestig waren ze populair, zowel in Ierland als in Groot-Brittannië. Hits uit die tijd waren Charmaine (1963), Diane, I Believe, Ramona, I Wouldn’t Trade You for the World (1964), Marie, In the Chapel in the Moonlight (1965) en een coverversie van The Sound of Silence (1966). Hun manager in de tijd van de successen was Phil Solomon.

De groep bestond uit drie zangers: Conleth (‘Con’) Cluskey (geboren op 18 november 1941), zijn broer Declan (‘Dec’) Cluskey (geboren op 23 december 1942) en John Stokes (officieel: Sean James Stokes) (geboren op 13 augustus 1940). In 1984 ging de groep uit elkaar. Zowel de Cluskeys als John Stokes vormden een eigen groep. Op een gegeven moment heetten beide groepen The New Bachelors. Dat leidde tot een rechtszaak. De groep van de broers Cluskey noemt zich nu ‘Con & Dec The Bachelors’, de groep van John Stokes noemt zich ‘John Stokes & The Bachelors’ of kortweg ‘The Bachelors’.

Externe links[bewerken]