The Boerenzonen op Speed

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Boerenzonen op Speed
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1996-1999
Oorsprong Vlag van België
Genre(s) Rock
Label(s) Double T Music
Leden
Zanger, gitarist Erik Lesire
Gitarist Roel Peeters
Basgitarist Carl Vandervoort
Drummer Yves Kinnaer
Gastzangeres Mies Meulders
Gastzanger Tom Lumbeeck
Portaal  Portaalicoon   Muziek

The Boerenzonen op Speed is een Belgische band uit het Leuvense die in de tweede helft van de jaren 90 als grap werd opgericht; de band was een onderdeel van een radioprogramma van Radio Scorpio. Zelf omschrijven ze hun muziekstijl als triphoptractorpunk.[1]

Geschiedenis[bewerken]

In 1996 had de groep een radiohit met het nummer "Vliegtuig ('k Ga u komen halen)". Nadat hun tweede single "Vel tegen vel" eveneens een bescheiden radiohit was geworden, kwam de groep in 1997 op de proppen met een eerste album: 100% Emo (200% Amu). Het album was een mengelmoes van stijlen, variërend van rock tot metal, en van triphop tot jungle. Mies Meulders (toen bekend van de groep De Lama's) en Tom Lumbeeck (bekend van Belgian Asociality) leverden een gastbijdrage.

Er stonden ook twee covers op: eentje van Louis Neefs ("Jennifer Jennings") en eentje van Tom Waits ("Onze pa is dood"). Met het laatste lied op het album, "Boerenzonen op Weed", was het eens te meer duidelijk dat de groep muziek maakte met een knipoog: het nummer was een dertien minuten durende song met hoofdzakelijk natuur- en dierengeluiden.

Wat volgde waren enkele optredens op Belgische podia en festivals. In 1999 werd besloten om een punt te zetten achter de groep.

In 2010 bracht de groep niettemin opnieuw een lied uit, getiteld "Van den dop naar 't café (feat. Tafkalv)". Na dit tussendoortje[2] kwamen ze in oktober 2011 uit met de (echte) comebacksingle "Gemeen".

Bandleden[bewerken]

Discografie[bewerken]

Singles[bewerken]

Album[bewerken]

  • 100% Emo (200% Amu) (1997)

Externe link[bewerken]