The Boondocks (animatie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Boondocks
Genre Animatieserie, comedy, satire
Speelduur 22 minuten
Bedenker Aaron McGruder
Hoofdrollen Regina King
John Witherspoon
Cedric Yarbrough
Gary Anthony Williams
Jill Talley
Gabby Soleil
Muziek Asheru
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent Seung Eun Kim
Uitzendingen
Start 6 november 2005
Einde 23 juni 2014
Afleveringen 55
Seizoenen 4
Netwerk of omroep Adult Swim
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Boondocks is een Amerikaanse animatieserie gemaakt door Aaron McGruder, uitgezonden op Adult Swim en gebaseerd op de strip van McGruder met dezelfde naam. The Boondocks draait om de levens van de familie Freeman, die verhuisd is van Chicago, Illinois naar de vreedzame, fictieve voorstad Woodcrest.

Verhaal[bewerken]

Deze serie, in Japanse tekenstijl, vertelt het verhaal van twee Afro-Amerikaanse broers, Huey en Riley Freeman, en hun grootvader, Robert Freeman. Nu hij rijk is geworden, besluit Robert Freeman om Chicago te verlaten voor een denkbeeldige stad in de zuidelijke Verenigde Staten genaamd Woodcrest. Huey en Riley, wonend bij hun grootvader, laten het getto van Chicago achter om terecht te komen in een overwegend blanke voorstad, rijk en vredig. Daarnaast betekent de titel "Boondocks" saaie voorstad.

Personages[bewerken]

Huey Freeman
is verteller van de serie. Hij is een intelligente tienjarige jongen die wordt afgeschilderd als een woordvoerder van het hedendaagse Afrocentrisme. Hij wordt echter voortdurend verbaal geringeloord en in het algemeen bespot door zijn grootvader en jongere broer Riley. Huey glimlacht zelden, in tegenstelling tot de andere personages.
Riley Freeman
is Hueys jongere broer. In tegenstelling tot zijn broer is Riley sterk beïnvloed door gangstarap- en popcultuur. Hoewel hij anders slim en artistiek is, blijft hij trouw aan deze invloeden ook als het dreigt slecht af te lopen. Het grootste deel van de afleveringen van de serie wordt gefocust op Rileys tegenspoed.
Robert "Opa" Freeman
is de grootvader en voogd van Huey en Riley. Roberts enthousiaste jacht op een date trekt altijd vreemde of gevaarlijke vrouwen aan.

Dvd's[bewerken]

Alle seizoenen zijn uitgebracht op dvd. Ook werd seizoen 1 uitgebracht voor de PSP.

Externe link[bewerken]