The Castaways on Gilligan's Island

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Castaways on Gilligan's Island
Regie Earl Bellamy
Scenario Al Schwartz
Elroy Schwartz
Hoofdrollen Bob Denver
Alan Hale
Russell Johnson
Jim Backus
Muziek Gerald Fried
Montage Albert J.J. Zúñiga
Cinematografie Fred Jackman Jr.
Keith C. Smith
Première 3 mei 1979
Genre Komedie
Speelduur 90 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Voorloper Rescue from Gilligan's Island
Vervolg The Harlem Globetrotters on Gilligan's Island
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Castaways on Gilligan's Island is een Amerikaanse televisiefilm gebaseerd op de televisieserie Gilligan's Island. De film kwam uit in 1979 en is een direct vervolg op de film Rescue from Gilligan's Island. Bijna alle acteurs uit de televisieserie zijn aanwezig in de film, behalve Tina Louise.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De film begint waar de vorige ophield. De groep is terug op het eiland waar ze vijftien jaar doorbrachten. De vloedgolf uit de vorige film blijkt alle ondergrondse pijpleidingen die de groep op het eiland had aangelegd te hebben gevuld met zout water. In hun zoektocht naar nieuw zoet water vindt de groep een aantal vliegtuigwrakken. Deze werden blijkbaar na afloop van de Tweede Wereldoorlog door de Amerikanen achtergelaten op het eiland en nadien overwoekerd door oerwoudplanten. De vloedgolf heeft ze blootgelegd.

De professor krijgt een van de vliegtuigen aan de praat door onderdelen van alle vliegtuigen te combineren en de groep vertrekt met het vliegtuig naar Hawaï. Nauwelijks opgestegen, krijgen ze motorproblemen. Gilligan probeert ballast te lossen, maar valt zelf ook uit het vliegtuig. Hij heeft een parachute om en landt veilig op het eiland. De anderen besluiten, tegen beter weten in, terug te vliegen om hem op te halen. Zodra ze zijn geland, vallen de motoren van het vliegtuig: ze zaten niet goed vast. Als ze niet waren geland, waren ze neergestort. In zekere zin heeft Gilligan met zijn geblunder hun leven gered.

Het vliegtuig blijkt tijdens zijn korte verblijf in de lucht te zijn opgepikt door de radar van een Amerikaans marineschip, dat een kijkje gaat nemen bij het eiland. De groep wordt wederom gered en teruggebracht naar de beschaving. Eenmaal terug op het vasteland zorgen ze ervoor dat de Amerikaanse overheid het eiland vast laat leggen op een kaart, zodat in de toekomst niet weer mensen er jaren vast komen te zitten.

Een jaar verstrijkt en het eiland is een tropisch vakantieoord geworden, volledig verbonden met de beschaving. Mr. Howell blijkt het meesterbrein te zijn achter dit vakantieoord. Alle andere leden van de groep werken er als personeel. Zij zijn anoniem eigenaar van het eiland. Er komen dagelijks gasten op het eiland. In de rest van de film probeert de groep een aantal gasten te helpen met hun problemen. Zo moeten Gilligan en Skipper een jongetje dat is weggelopen onder hun hoede nemen en arriveert er een werkverslaafde in het hotel.

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage
Denver, Bob Bob Denver Gilligan
Hale, Alan Alan Hale Skipper Jonas Grumby
Johnson, Russell Russell Johnson Dr. Roy Hinkley (de professor)
Backus, Jim Jim Backus Thurston J. Howell III
Schafer, Natalie Natalie Schafer Eunice "Lovey" Wentworth Howell
Baldwin, Judith Judith Baldwin Ginger Grant
Wells, Dawn Dawn Wells Mary Ann Summers
Bosley, Tom Tom Bosley Henry Elliott
Wallace, Marcia Marcia Wallace Myra Elliott
Scribner, Ronnie Ronnie Scribner Robbie Sloan
Searle, Judith Judith Searle Mrs. Sloan
Browning, Rod Rod Browning Dr. Tom Larsen
Roberts, Joan Joan Roberts Laura Larsen
MacLean, Peter Peter MacLean Fred Sloan
Ryan, Natasha Natasha Ryan Little girl
Mokihana Naheeti

Achtergrond[bewerken]

De film diende als proefaflevering voor een geplande nieuwe serie waarin Gilligan hotel houdt op het eiland en daar regelmatig vreemde gasten krijgen. Deze serie kwam er niet.

Externe links[bewerken]