Naar inhoud springen

The Crew (computerspel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Crew
The Crew
The Crew
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Ivory Tower
Ubisoft Reflections
Asobo Studio (Xbox 360)
Ubisoft Shanghai (Xbox 360)
Uitgever Ubisoft
Muziek Joseph Trapanese
Beëindigd 31 maart 2024
Uitgebracht WW: 2 december 2014
JP: 4 december 2014
Genre Racespel
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Engine Babel engine
Taal/talen Nederlands, Engels, Spaans, Italiaans, Duits
Leeftijdsklasse PEGI: 12
Platform PlayStation 4, Windows, Xbox 360, Xbox One
Navigatie
Vervolg The Crew 2
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

The Crew is een racespel ontwikkeld door Ivory Tower en Ubisoft Reflections. Het spel werd uitgegeven door Ubisoft en kwam in Europa op 2 december 2014 uit voor PlayStation 4, Windows, Xbox 360 en Xbox One. Asobo Studio en Ubisoft Shanghai verzorgden de port naar de Xbox 360.

The Crew heeft een open wereld waarin de speler door de Verenigde Staten kan racen. In het spel dient de speler een naam voor zichzelf te krijgen om het uiteindelijk tegen een bende illegale straatracers in de omgeving van Detroit op te nemen.

Een maand voor de release maakte Ubisoft bekend dat The Crew niet op 14 november, maar op 2 december zou uitkomen. Dit om ervoor te zorgen dat ze het spel beter konden afwerken. Ook werd er een nieuwe bètaperiode gepland voor de consoleversie.

In 2014 werd The Crew 1 uitgebracht, die tien jaar later zal worden beëindigd. Ubisoft heeft bekend gemaakt dat deze game niet meer actief zal zijn in maart 2024. Dit zou komen doordat er problemen zijn met de servers die voor deze game worden gebruikt en voor de licenties die je toegang geven tot deze game.[1][2]

  • (nl) Officiële website