The Da Vinci Code (computerspel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Da Vinci Code
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwerper David Fried
Jeremy Lee (producer)
Ontwikkelaar The Collective, Inc
Uitgever 2K Games
Muziek Winifred Phillips
Uitgebracht 19 mei 2006
Genre Action-adventure
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse 16+
Platform PlayStation 2, Xbox, Microsoft Windows, Mobiele telefoon
Media Cd, dvd
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

The Da Vinci Code is een videospel uit 2006 dat is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Brown. Het computerspel is in hetzelfde jaar uitgebracht als de verfilming van het boek. Het spel is een actie-avontuurspel met een combinatie van avontuur, puzzelen en vechten en bevat elementen die niet in het boek of de film voorkomen.

Spel[bewerken | brontekst bewerken]

Het spel volgt de verhaallijn van de film en kan gespeeld worden in de rol van Robert Langdon of Sophie Neveu. De speler dwaalt door kerken, musea, landhuizen en graftombes en komt onderweg allerlei puzzels tegen in de vorm van antieke objecten, zoals de Mona Lisa. De op te lossen geheime boodschappen zijn nodig om verder te komen in het spel en uiteindelijk de Heilige Graal te vinden. Onderweg komt de speler politieagenten en monniken tegen die ontweken of bevochten moeten worden. Puzzelen is het belangrijkste element van het spel, met veel verschillende puzzels, raadsels, anagrammen, symbolen, codes en geheime aanwijzingen.

Recensies[bewerken | brontekst bewerken]

Een aan een film gerelateerd computerspel wordt vooral gespeeld door liefhebbers van de film. Daarom moet zo'n spel in relatief korte tijd worden ontworpen om gelijk met de film beschikbaar te zijn. Dat gaat vaak ten koste van de kwaliteit, zoals ook hier volgens veel recensenten. Critici noemen de uitdrukkingsloze gezichten en robotachtige bewegingen van de hoofdrolspelers en de weinig boeiende stemmen. Ook zitten er technische fouten (bugs) in het spel. Recensenten zijn over het algemeen lovend over de vele puzzels die goed in het verhaal passen en zeer gevarieerd zijn. Ook wordt de muziek ervaren als goed bij het spel passend.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]