The Dukes of Hazzard: Hazzard in Hollywood!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Dukes of Hazzard: Hazzard in Hollywood!
Regie Bradford May
Producent Bob Clark
Elliot Friedgen
Skip Ward
Gy Waldron
Scenario Gy Waldron
Hoofdrollen John Schneider
Tom Wopat
Catherine Bach
James Best
Ben Jones
Sonny Shroyer
Rick Hurst
Muziek Tom Rizzo
Montage Drake Silliman
Cinematografie Bradford May
Distributie Warner Bros.
Première 19 mei 2000
Speelduur 120 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Voorloper The Dukes of Hazzard: Reunion!
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film
General Lee

The Dukes of Hazzard: Hazzard in Hollywood is een Amerikaanse televisiefilm uit 2000, gebaseerd op de televisieserie The Dukes of Hazzard. Het is de tweede reüniefilm van de serie; de eerste was The Dukes of Hazzard: Reunion!.

De film werd geregisseerd door Bradford May. Alle nog levende acteurs uit de serie vertolken in de film wederom hun rollen uit de serie.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Bij aanvang van de film nemen Bo en Luke Duke deel aan het Hazzard County festival, waar onder andere countryzanger Toby Keith een optreden geeft.

Ook aanwezig op het feest is een oude tegenstander van wijlen Boss Hogg, Ezra Bushmaster. Hij doneert een groot geldbedrag aan de stad om het ziekenhuis te steunen, op voorwaarde dat de inwoners van Hazzard zelf de rest van het benodigde bedrag bijeen zien te krijgen. Een muziekpromotor die toevallig in Hazzard is komt de inwoners te hulp door aan te bieden opnames van het optreden te verkopen. De Dukes besluiten deze opnames in Hollywood aan de man te gaan brengen om aan het geld te komen.

De twee worden bijgestaan door Rosco P. Coltrane, Cooter Davenport, en Cletus Hogg. Ezra, die er juist op had gerekend dat de inwoners van Hazzard niet zouden slagen in hun opdracht, huurt echter een schutter in om de Dukes te stoppen. Zijn eerste aanslag mislukt en de Dukes bereiken Hollywood. Ze kamperen in de Hollywood Hills, alwaar ze worden opgezocht door Enos Strate.

Die nacht stelen handlangers van Ezra de truck van de Dukes met daarin alle opnames. Bij een poging om de truck terug te krijgen redden Bo en Luke een Mexicaan van een straatbende. Deze nodigt hen als dank uit voor een feestje, waar Bo een nichtje van de man ontmoet en direct verliefd op haar wordt.

De volgende dag horen de Dukes dat de truck is gezien bij een sloperij. Daar aangekomen blijkt de truck reeds te zijn vernietigd, maar de muziekopnames zaten er niet meer in. De Dukes zoeken verder. Ondertussen krijgt Daisy Duke werk als stuntvrouw, en ontmoet Rosco een oplichter die blijkt te werken voor Ezra.

Uiteindelijk krijgen de Dukes de muziekopnames terug en verdienen ze het geld.

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage
Schneider, John John Schneider Bo Duke
Wopat, Tom Tom Wopat Luke Duke
Bach, Catherine Catherine Bach Daisy Duke
Shroyer, Sonny Sonny Shroyer Enos Strate
Best, James James Best Sheriff Rosco P. Coltrane
Jones, Ben Ben Jones Cooter Davenport
Hurst, Rick Rick Hurst Cletus Hogg
Coster, Nicolas Nicolas Coster Ezra Bushmaster
Davis, Mac Mac Davis de verteller.

Achtergrond[bewerken]

Net als in de vorige film wordt de titelsong uit de serie, "Good Ol' Boys", niet gebruikt. In plaats daarvan wordt de film geopend met het nummer "Good Times."

Mac Davis is de eerste verteller in een Dukes of Hazzard-productie die daadwerkelijk in beeld verschijnt.

De film werd opgedragen aan Denver Pyle, de acteur die in de serie en vorige film de rol van Jesse Duke speelde, die in 1997 is overleden.

Deze film is de laatste met de originele castleden uit de serie. Toekomstige films met de resterende originele castleden lijken uitgesloten daar volgens Tom Wopat het niet hetzelfde zou zijn zonder Sorrell Booke (Boss Hogg) en Denver Pyle (Jesse Duke).

Externe links[bewerken]