The Forum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Forum
The Forum
Bijnaam L.A. Forum
Plaats Los Angeles
Capaciteit 17,500
Geopend 1967
Portaal  Portaalicoon   Sport

Het Forum is een multifunctionele indoorarena in Inglewood, Californië, Verenigde Staten, grenzend aan Los Angeles. Het ligt tussen West Manchester Boulevard, over Pincay Drive en Kareem Court. Het is ongeveer drie kilometer ten oosten van Los Angeles International Airport (LAX). Het Forum werd geopend op 30 december 1967 en was een ongewone en baanbrekende structuur. De visie van architect Charles Luckman werd tot leven gebracht door ingenieurs Carl Johnson en Svend Nielsen, die de constructie zo konden ontwerpen dat deze geen belangrijke steunpilaren had.

De arena was vroeger bekend als The Forum Presented by Chase,[1] en was eerder bekend als het Great Western Forum[2] en kreeg de bijnaam het "Fabulous Forum" in een krantenkop.[3] Het is ook informeel bekend als het LA Forum.[4]

Evenementen[bewerken | brontekst bewerken]

Het Forum werd een mijlpaal in groter Los Angeles, grotendeels vanwege het succes van Lakers en de Hollywood- beroemdheden die daar vaak worden gezien. De arena organiseerde verschillende tenniswedstrijden, muziekconcerten, bokswedstrijden en Amerikaanse politieke evenementen. De arena wordt soms het "Los Angeles Forum" of het "LA Forum" genoemd om het te onderscheiden van andere plaatsen met de naam "Forum".