The Ghost Busters

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
The Ghost Busters
Genre Sciencefiction, humor
Speelduur 30 minuten
Bedenker Filmation
Hoofdrollen Forrest Tucker
Larry Storch
Bob Burns
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Gerelateerde series Filmation's Ghostbusters
Productie
Producent Norm Prescott
Lou Scheimer
Dick Rosenbloom
Uitzendingen
Start 6 september 1975
Einde 4 september 1976
Afleveringen 15
Seizoenen 1
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Ghost Busters is een Amerikaanse kinderserie uit 1975. De serie werd geproduceerd door Filmation en liep 1 seizoen van 15 afleveringen.

De show werd uitgebracht op dvd in april 2007 door Brentwood Home Video.

Verhaal[bewerken]

De serie draait om twee detectives, genaamd Jake Kong en Eddie Spencer, die samen met hun huisdiergorilla Tracy bovennatuurlijke zaken onderzoeken.

Elke aflevering volgt een vaste formule. Aan het begin stoppen Spencer en Tracy bij een winkel om een bandopname op te halen waar hun missie voor die aflevering op staat (een parodie op Mission: Impossible) Deze band is altijd verborgen in een doorsnee voorwerp zoals een fiets, typemachine of schilderij. De tape eindigt altijd met de woorden dat het bericht zichzelf zal vernietigen, waarna de tape in Tracy’s gezicht ontploft. Vervolgens begint het drietal met hun onderzoek, dat hen steevast eerst naar het mysterieuze oude kasteel buiten de stad brengt. Na een klopjacht komen de Ghost Busters uiteindelijk oog in oog te staan met de geest van die aflevering, en vernietigen hem met de Ghost Dematerializer.

De primaire humor in de serie was slapstick.

Ghostbusters-franchise[bewerken]

De serie is niet verbonden met de Ghostbusters-film uit 1984, noch de hierop gebaseerde franchise. Wel kreeg de serie in 1986 een spin-off in de vorm van de animatieserie Filmation's Ghostbusters.

Afleveringen[bewerken]

Externe links[bewerken]