The Good Doctor (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Geplaatst:
27-05-2018
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Computervertaling

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

The Good Doctor is een Amerikaanse televisieserie over medische drama gebaseerd op de 2013 bekroonde Zuid-Koreaanse serie met dezelfde naam. Daniel Dae Kim zag de serie voor het eerst en kocht de rechten voor zijn productiebedrijf. Hij begon de reeks aan te passen en verkocht het uiteindelijk aan CBS, zijn thuisnetwerk in 2015. CBS besloot om geen pilot te maken. Omdat Kim zoveel waarde hechtte aan de serie, kocht hij de rechten terug van CBS. Uiteindelijk werkten Sony Pictures Television en Kim een ​​deal uit en gaven David Shore, maker van de door Fox geproduceerde ziekenhuisserie House opdracht tot de ontwikkeling van de serie.

De show wordt geproduceerd door Sony Pictures Television en ABC Studios, in samenwerking met productiebedrijven Shore Z Productions, 3AD en Entermedia. David Shore dient als showrunner en Daniel Dae Kim is een uitvoerend producer voor de show.

In de serie speelt Freddie Highmore de rol van Shaun Murphy, een jonge savant autistische chirurg in opleiding in het San Jose St. Bonaventure Hospital. Antonia Thomas, Nicholas Gonzalez, Beau Garrett, Hill Harper, Richard Schiff en Tamlyn Tomita spelen ook een hoofdrol in de show. De serie kreeg een 'put pilot commitment' bij ABC nadat een eerdere serie pogingen niet vooruit was gegaan bij CBS Television Studios in 2015; The Good Doctor kreeg de opdracht om te spelen in mei 2017. Op 3 oktober 2017 pakte ABC de serie op voor een volledig seizoen van 18 afleveringen. De serie wordt voornamelijk gefilmd in Vancouver (Brits-Columbia). In maart 2018 vernieuwde ABC de serie voor een tweede seizoen.

De serie debuteerde op 25 september 2017. The Good Doctor heeft gemengde tot positieve kritieken ontvangen van critici, met bijzondere lof voor de prestaties van Highmore en sterke kijkcijfers.

Referentie[bewerken]

Dit artikel of een eerdere versie ervan is (gedeeltelijk) vertaald vanaf de Engelstalige Wikipedia, die onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.