The Goods: Live Hard, Sell Hard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Goods: Live Hard, Sell Hard
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Neil Brennan
Scenario Andy Stock
Rick Stempson
Hoofdrollen Jeremy Piven
Muziek Lyle Workman
Productiebedrijf Paramount Vantage
Première Vlag van Verenigde Staten 14 augustus 2009
Genre Komedie
Speelduur 89 min.
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget US$10 miljoen
Opbrengst US$15 miljoen
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Goods: Live Hard, Sell Hard is een Amerikaanse komedie uit 2009 van regisseur Neil Brennan met Jeremy Piven in de hoofdrol. De film werd op gemengd negatieve kritieken onthaald, maar was wel winstgevend.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Ben Sellicks tweedehandsautozaak draait slecht en hij besluit wanhopig een "huurling" in te huren die gedurende het 4 juli-weekend de hele inventaris van 211 wagens moet uitverkopen. Hij huurt Don Ready en zijn team in, vier doorgewinterde verkopers die het land doorkruisen voor dit soort opdrachten. Ze huren een DJ en een hotdogkraam, peppen Sellicks verkopers op en verkopen 71 auto's op de eerste dag. De tweede dag begint slecht, maar een reclamespot waarin Ben liegt zaadbalkanker te hebben, brengt veel volk op de been. Er was ook een optreden gepland, maar de zanger haakt af en als Don zijn plaats inneemt breekt een oproer uit. Daardoor zijn er veel televisiecamera's ter plaatse die Don gebruikt om twintig procent korting te beloven aan politieagenten. Zo maakt hij de dag toch nog goed.

Intussen valt hij voor de charmes van Sellicks dochter Ivy, al is die verloofd met Paxton, de zoon van de concurrentie. Hij wil echter geen relatie en vertelt haar dat bij hun vorige opdracht in Albuquerque zijn vriend omkwam bij een parachutesprong doordat hij meer aandacht had voor een vrouwelijke klant dan zijn job. Doch zoekt Ivy hem 's avonds op en ze slapen samen. 's Ochtends zegt ze dat het maar een onenightstand was waarop Don boos wegloopt. Die dag verkoopt het team alle overige auto's zonder Don. Enkel een auto die in Smokey and the Bandit werd gebruikt, staat er nog. Don komt terug en slaagt erin die aan Paxton te verpatsen. Hij snoept ook nog Ivy van hem af, besluit zich vast te domiciliëren en trouwt met haar, al scheiden ze twee jaar nadien.

Rolverdeling[bewerken]

Externe link[bewerken]