The Grave (The Twilight Zone)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
The Grave
Aflevering van The Twilight Zone
Lee Marvin als Conny Miller in de aflevering "The Grave"
Lee Marvin als Conny Miller in de aflevering "The Grave"
Aflevering Seizoen 3
Aflevering 72
Gastrollen Lee Marvin
James Best
Lee Van Cleef
Strother Martin
Stafford Repp
Elen Willard
Richard Geary
William Challee
Larry Johns
Schrijver(s) Montgomery Pittman
Regisseur Montgomery Pittman
Productiecode 3656
Eerste uitzending 27 oktober 1961
Afleveringchronologie
← Vorige Volgende →
The Mirror It's a Good Life
Lijst van afleveringen van The Twilight Zone
Portaal  Portaalicoon   Televisie

"The Grave" is een aflevering van de Amerikaanse televisieserie The Twilight Zone. De aflevering werd zowel geschreven als geregisseerd door Montgomery Pittman.

Plot[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Opening[bewerken]

Aanhalingsteken openen

Normally, the old man would be correct. This would be the end of the story. We've had the traditional shoot-out on the street, and the badman will soon be dead. But some men of legend and folktales have been known to continue having their way even after death. The outlaw and killer, Pinto Sykes, was just such a person. And shortly we'll see how he introduces the town, and a man named Conny Miller in particular, to the Twilight Zone.

Aanhalingsteken sluiten
Rod Serling

Verhaal[bewerken]

Aan het begin van de aflevering wordt de outlaw Pinto Sykes in een hinderlaag gelokt en neergeschoten door verschillende mannen.

Later bezoekt de revolverheld en huurling Conny Miller het stadje in de hoop Sykes in een duel te verslaan. Tot zijn woede ontdekt hij dat Sykes al dood is. Sykes wist dat Miller op weg was naar de stad en vlak voor hij stierf zwoer hij dat hij Miller zou doden als die zich ooit in de buurt van zijn graf zou wagen. Wanneer Miller dit hoort, gaat hij een weddenschap aan: hij zal ondanks wat Sykes heeft gezegd diens bezoeken. Als bewijs dat hij er echt geweest is, moet hij een mes in de grond steken. Miller doet dit, maar nauwelijks heeft hij het mes in de grond gestoken, of iets grijpt hem vast en trekt hem naar beneden.

De volgende dag bezoekt de rest van het stadje het kerkhof om uit te zoeken wat er met Miller is gebeurd. Ze vinden hem dood op het graf van Sykes. Het mes steekt door Millers jas in de grond. Een van de mannen suggereert dat Miller per ongeluk zijn jas aan de grond heeft genageld toen hij het mes in de grond stak en daarom niet meer op kon staan. Waarschijnlijk heeft hij van schrik een hartaanval gekregen. Alleen Syke’s zus lacht om deze theorie. Volgens haar weten ze allemaal wat er werkelijk is gebeurd, maar willen ze het gewoon niet toegeven.

Slot[bewerken]

Aanhalingsteken openen

Final comment, you can take this with a grain of salt or a shovel of earth, as shadow or substance, we leave it up to you. And for any further research, check under "G" for ghost, in the Twilight Zone.

Aanhalingsteken sluiten
Rod Serling

Rolverdeling[bewerken]

Trivia[bewerken]

Externe links[bewerken]