The Last of Us Part II

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Last of Us Part II
The Last of Us- Part II.png
Ontwikkelaar Naughty Dog
Uitgever Sony Interactive Entertainment
Muziek Gustavo Santaolalla
Datum van uitgave 19 juni 2020[1]
Genre Action-adventure, survival horror
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Platform PlayStation 4
Navigatie
Voorloper The Last of Us
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

The Last of Us Part II is een survival horror action-adventurespel ontwikkeld door Naughty Dog. Het spel wordt uitgegeven door Sony Interactive Entertainment en is exclusief voor de PlayStation 4. Het is het vervolg op The Last of Us, dat in 2013 uitkwam.

Het spel is 19 Juni 2020 uitgekomen op Playstation 4 en Playstation 4 Pro .

De game werd eind 2016 aangekondigd op de PlayStation Experience. Het verhaal speelt zich af vijf jaar na de vorige game en het hoofdthema is wraak/haat.

Het verhaal is geschreven door Neil Druckmann en Halley Gross. Zowel Troy Baker als Ashley Johnson vertolken opnieuw de rollen van respectievelijk Joel en Ellie.

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Voor het uitkomen van het spel werd het op meerdere computerspelprijsceremonies uitgeroepen tot "meest begeerde spel". Begin 2017 won The Last of Us Part II "Most Anticipated Game" tijdens de Game of the Year-ceremonie van PlayStation Blog.[2] Aan het einde van dat jaar won het ook "Most Wanted Game" op de Golden Joystick Awards en "Most Anticipated Game" bij The Game Awards.[3][4]

De uiteindelijke ontvangst van de pers was overweldigend positief.

Recensiescore
Recensieverzamelaar Score
Metacritic 95/100[5]
Publicist Score
Gamer.nl 10/10[6]
Power Unlimited 100/100[7]
Tweakers 9,0/10[8]
FOK! 9,0/10[9]

Ontwikkeling[bewerken | brontekst bewerken]

De ontwikkeling van The Last of Us Deel II begon in 2014, kort na de release van The Last of Us Remastered. Troy Baker en Ashley Johnson hernemen respectievelijk hun rol als Joel en Ellie. Het verhaal is geschreven door Neil Druckmann en Halley Gross. Gustavo Santaolalla keert terug om te componeren en de score uit te voeren. Anthony Newman en Kurt Margenau zijn spelbestuurders; Bruce Straley, gamedirecteur bij The Last of Us, verliet Naughty Dog in 2017. De game zal multiplayer bevatten.

The Last of Us Part II werd aangekondigd op het PlayStation Experience-evenement op 3 december 2016. De eerste trailer onthulde de terugkeer van Ellie en Joel, wiens verhaal zich vijf jaar na de eerste game afspeelt. Spelers besturen Ellie. Terwijl het eerste spel draait om liefde, verklaarde Druckmann dat deel II draait om haat. Motion capture begon in 2017.

De tweede trailer werd uitgebracht op 30 oktober 2017, als onderdeel van de Paris Games Week. Het onthulde vier nieuwe personages: Yara (gespeeld door Victoria Grace), Lev (Ian Alexander), Emily (Emily Swallow) en een naamloos personage gespeeld door Laura Bailey. Druckmann verklaarde dat de personages "integraal deel uitmaken van de volgende reis van [Ellie en Joel]". De game werd gespeeld op het evenement Electronic Entertainment Expo 2018 (E3) van Sony op 11 juni 2018. Tijdens PlayStation’s State of Play van 24 september 2019 werd een nieuwe trailer vertoond, tevens werd de te verwachten uitgavedatum van 21 februari 2020 bekendgemaakt.[10] Een maand later werd bekend dat de game is uitgesteld naar 29 mei 2020.[11] The Last of Us Part II werd in april 2020 wederom uitgesteld, deze keer zonder nieuwe verwachte releasedatum.[12] Eind april werd een nieuwe uitgiftedatum bekendgemaakt: 19 juni 2020.[1]