The Leftovers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Leftovers
Genre Drama
Fantasy
Thriller
Mystery
Speelduur 51-58 minuten
Bedenker Damon Lindelof
Tom Perrotta
Hoofdrollen Justin Theroux
Amy Brenneman
Christopher Eccleston
Liv Tyler
Chris Zylka
Margaret Qually
Carrie Coon
Emily Meade
Amanda Warren
Ann Dowd
Michael Gaston
Max Carver
Charlie Carver
Annie Q.
Janel Moloney
Regina King
Kevin Carroll
Jovan Adepo
Scenario Tom Perrotta
Muziek Max Richter
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent Peter Berg
Sarah Aubrey
Tom Perrotta
Damon Lindelof
Nan Bernstein Freed
Uitzendingen
Start 29 juni 2014
Afleveringen 28
Seizoenen 3
Netwerk of omroep HBO
Zender HBO
HBO NL
Canvas
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Leftovers is een Amerikaanse televisieserie die sinds 29 juni 2014 uitgezonden wordt op de televisiezender HBO. De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tom Perrotta. De serie kreeg een tweede seizoen van 10 afleveringen die werden uitgezonden vanaf 4 oktober 2015. Vanaf 16 april 2017 werd het derde en laatste seizoen uitgezonden.

Verhaal[bewerken]

The Leftovers vindt plaats drie jaar na een wereldwijde gebeurtenis waarbij vele mensen zijn verdwenen, bekend als het Plotse Vertrek. Dit zorgde ervoor dat 140 miljoen mensen verdwenen, 2% van de wereldbevolking. Het verhaal focust zich vooral op het gezin Garvey en hun kennissen in de fictieve stad Mapleton, New York. Kevin Garvey is het hoofd van de plaatselijke politie. Zijn vrouw Laurie sloot zich aan bij een sekte genaamd de Schuldige Overblijvers. Hun zoon Tom verliet het ouderlijk huis om te gaan studeren en hun dochter Jill is op een verkeerde manier op zoek naar aandacht.

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage
1 2 3
Justin Theroux Kevin Garvey Hoofdrol
Amy Brenneman Laurie Garvey Hoofdrol
Christopher Eccleston Matt Jamison Hoofdrol
Liv Tyler Megan "Meg" Abbott Hoofdrol
Margaret Qualley Jill Garvey Hoofdrol
Chris Zylka Tom Garvey Hoofdrol
Carrie Coon Nora Durst Hoofdrol
Janel Moloney Mary Jamison Bijrol Hoofdrol
Scott Glenn Kevin Garvey Sr. Bijrol Hoofdrol
Ann Dowd Patti Levin Hoofdrol Gast
Regina King Erika Murphy Hoofdrol Bijrol
Kevin Carroll John Murphy Hoofdrol
Jovan Adepo Michael Murphy Hoofdrol
Jasmin Savoy Brown Evangeline "Evie" Murphy Bijrol
Emily Meade Aimee Bijrol
Amanda Warren Lucy Warburton Bijrol
Michael Gaston Dean Bijrol Gast
Max Carver Adam Frost Bijrol
Charlie Carver Scott Frost Bijrol
Annie Q. Christine Bijrol Gast
Paterson Joseph Henry "Holy Wayne" Gilchrest Jr. Bijrol
Marceline Hugot Gladys Bijrol
Wayne Duvall Rechercheur Louis Vitello Bijrol
Sebastian Arcelus Doug Durst Bijrol
Steven Williams Virgil Bijrol
Darius McCrary Isaac Rayney Bijrol
Turk Pipkin Pillar Man Bijrol
Lindsay Duncan Grace Playford Bijrol
Katja Herbers Dr. Eden Bijrol

Afleveringen[bewerken]

Seizoen 1 (2014)[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.
Nr. # Titel Regisseur Schrijver(s) Datum uitzending Vlag van Verenigde Staten
11 Pilot Peter BergDamon Lindelof & Tom Perrotta29 juni 2014
Kevin Garvey is een politiechef in Mapleton, New York. Hij probeert de orde te handhaven na het mysterieuze Plotse Vertrek, een onverklaarde gebeurtenis die drie jaar eerder plaatsvond waarbij vele bewoners spoorloos verdwenen. Zijn vrouw Laurie verliet hem om toe te treden tot de Schuldige Overblijvers, een sekte met ongekende motieven waarvan de leden zich volledig in het wit kleden en communiceren door middel van briefjes nadat ze een gelofte van stilte hebben afgelegd. Ook zijn zoon Tom liet hem achter om een volger te worden van Holy Wayne, een messiasachtig persoon. Zijn dochter Jill woont bij hem en gaat naar de middelbare school. De verbrokkeling van hun gezin zorgde er echter voor dat Jill wanhopig op zoek is naar een vorm van aandacht. Kevin ligt in conflict met burgemeester Lucy Warburton over haar plan om een parade op te zetten als eerbetoon aan de slachtoffer van het Plotse Vertrek. Hij voorspelt dat de Schuldige Overblijvers een protestactie zullen houden tijdens de parade wat tot geweld zal leiden met de boze bewoners, wat later ook uitkomt. Achteraf smeekt Kevin Laurie om terug te komen, maar ze weigert met hem te spreken. De toekomstige bruid Megan Abbott arriveert bij het huis van de Schuldige Overblijvers en vraagt of ze enkele nachten kan blijven overnachten. 
22 Penguin One, Us Zero Peter BergDamon Lindelof & Kath Lingenfelter6 juli 2014
Wanneer een team van het AFTEC de schuilplaats van Holy Wayne aanvalt, doodt Tom iemand voor de eerste keer in zijn leven om zo Christine te beschermen. Meg leeft ondertussen al enkele weken bij de Schuldige Overblijvers en geraakt gefrustreerd door haar schijnbare gebrek aan vooruitgang in hun gelederen. Nadat hij 's nachts honden ging neerschieten met Dean wordt de stabiliteit van Kevin in vraag gesteld door zijn afgevaardigden en burgemeester Warburton. Later bezoekt Kevin zijn geïnstitutionaliseerde vader wanneer hij zijn eigen geestelijke gezondheid ziet afrafelen. Tom's schuldgevoel wordt erger naarmate zijn vijandigheid tegenover Wayne toeneemt. Jill, Aimee en de tweeling Adam en Scott achtervolgen Nora de ganse dag nadat Jill een pistool ontdekte in Nora's handtas. 
33 Two Boats and a Helicopter Keith GordonDamon Lindelof & Jacqueline Hoyt13 juli 2014
Dominee Matt Jamison is standvastig in zijn geloof dat de Vertrokkenen allesbehalve Helden zijn, ondanks dat het volk hem hiervoor veroordeelt. Hij wordt geconfronteerd met de inbeslagneming van zijn kerk. Na een duidelijk teken van God, wint hij genoeg geld in het casino om het terug te kopen. Als hij een onbekende stenen ziet gooien naar enkele Schuldige Overblijvers probeert hij hen te helpen, maar wordt zelf geraakt door een steen en geraakt bewusteloos. Wanneer hij ontwaakt ontdekt hij dat hij de afbetalingstermijn met twee dagen heeft gemist. Het blijkt dat de Schuldige Overblijvers zijn kerk hebben gekocht. 
44 B.J. and the A.C. Lesli Linka Glatter & Carl FranklinDamon Lindelof & Elizabeth Peterson20 juli 2014
Het is bijna Kerstmis in Mapleton, maar er rijzen enkele problemen. Kevin krijgt de opdracht om het kindje Jezus terug te vinden, die werd gestolen uit de kerststal van de stad door zijn eigen dochter Jill. Uiteindelijk laat de tweeling de pop achter aan Kevin's voordeur, maar een andere pop wordt in de kerststal gelegd voordat Kevin de echte pop kan terugbrengen. Tom brengt de zwangere Christine naar het hospitaal. Op de avond van het Kerstfeest breken enkele leden van de Schuldige Overblijvers in in de huizen van de bewoners van Mapleton en verwijderen alle foto's van de Vertrokkenen. 
55 Gladys Mimi LederDamon Lindelof & Tom Perrotta27 juli 2014
Gladys, een vroom lid van de Schuldige Overblijvers, wordt brutaal gestenigd. Wanneer de rest van de leden wordt aangemaand binnen te blijven, neemt Patti Laurie mee naar een wegrestaurant en test haar geloof. Tijdens het onderzoek op de moord op Gladys verzet Kevin zich tegen de druk om de zaak over te dragen aan het ATFEC wiens mandaat blijkbaar is uitgebreid in de nasleep van het Plotselinge Vertrek. Als hij hen vraagt om het federaal onderzoek te annuleren, ontdekt hij dat hij de mogelijkheid heeft om Patti's dossier over haar lidmaatschap bij de Schuldige Overblijvers te laten vernietigen door de overheid. Dominee Jamison houdt een wake voor het huis van de Schuldige Overblijvers, maar wordt door Laurie persoonlijk afgewezen. 
66 Guest Carl FranklinDamon Lindelof & Kath Lingenfelter3 augustus 2014
Kevin en Nora ontmoeten elkaar in het gerechtsgebouw van Mapleton. Nora woont een conferentie over het Plotse Vertrek bij in New York City, waar ze ontdekt dat iemand in haar plaats zitting houdt. Omdat ze de conferentie niet officieel kan bijwonen, gaat ze naar een feestje in haar hotel. Ze kust een replica van een Vertrokkene en stuit op Holy Wayne, die haar knuffelt en haar zuivert van haar angsten. Wanneer ze terugkeert naar Mapleton gaat ze in op het aanbod van Kevin. 
77 Solace for Tired Feet Mimi LederDamon Lindelof & Jacqueline Hoyt10 augustus 2014
Kevin en Nora hebben een afspraakje dat wordt verstoord door de Schuldige Overblijvers. Kevin's vader ontsnapt uit het gesticht. De politie maakt van zijn opsporing een prioriteit. Tom ontdekt dat Wayne nog een jong meisje zwanger heeft gemaakt, waarvan Wayne zei dat ze "alles betekent". Nadat Tom het meisje en haar verzorger ontmoet heeft begint hij zijn toewijding aan Wayne in vraag te stellen, die steeds meer onsamenhangende dingen lijkt te verkondigen. Kevin's vader blijft volhouden dat Kevin een editie van National Geographic uit 1972 moet lezen. Kevin en Nora brengen samen de nacht door. Christine bevalt van Wayne's kind. 
88 Cairo Michelle MacLarenCurtis Gwinn & Carlito Rodriguez17 augustus 2014
Patti regelt een belangrijke stap voor de Schuldige Overblijvers op Memorial Day. Kevin nodigt Nora uit om te komen eten, met Jill en Aimee. Jill en Aimee krijgen ruzie, waarna Aimee vertrekt. Jill komt later aan bij het huis van de Schuldige Overblijvers. Kevin en Dean proberen om te gaan met Patti, die ze de avond ervoor ontvoerd hebben. Door de afwezigheid van Patti neemt Laurie de leiding over het Memorial Day-plan. Patti spreekt openhartig over de Schuldige Overblijvers en hun motieven tegen Kevin. Ze probeert eerst Dean en later Kevin ervan te overtuigen haar te doden. Wanneer Kevin weigert en besluit Patti vrij te laten en de gevolgen onder ogen te zien, pleegt ze zelfmoord. 
99 The Garveys at Their Best Daniel SackheimKath Lingenfelter & Damon Lindelof24 augustus 2014
In een flashback worden de ervaringen van de bewoners van Mapleton weergegeven vlak voor het Plotse Vertrek. Een verrassingsfeestje wordt georganiseerd voor Kevin's vader, die de wedstrijd Mapletoninwoner van het Jaar heeft gewonnen. Laurie blijkt een psychiater te zijn, en Patti is een patiënt van haar. Patti zegt dat ze een nakend apocalyptisch gebeuren waarneemt. Tom heeft een gewelddadige confrontatie met zijn biologische vader waarop Kevin de man aanvalt. Jill bereidt zich voor op een wetenschapsbeurs. Nora brengt tijd door met haar gezin en solliciteert voor een job als assistent van een kandidaat-burgemeester. Kevin achtervolgt een hert dat een ravage aanricht rond Mapleton. Hij jaagt het hert op naar een huis waar het vlucht en wordt aangereden door een auto. De bestuurder van de auto is een aantrekkelijke vrouw die Kevin uitnodigt in haar hotelkamer. Tijdens het Plotse Vertrek heeft Kevin seks met de vrouw wanneer ze plots verdwijnt. Nora snauwt naar haar gezin vlak voordat ze verdwijnen. Jill en Tom vormen een circuit op de wetenschapsbeurs wanneer een kind uit de cirkel verdwijnt. Laurie ondergaat een echografie en is getuige van de verdwijning van de foetus
1010 The Prodigal Son Returns Mimi LederDamon Lindelof & Tom Perrotta7 september 2014
Kevin vraagt Matt's hulp om de bewijzen van de gebeurtenissen van de vorige avond te doen verdwijnen. Ondertussen plaatsen de Schuldige Overblijvers levensechte poppen van de Vertrokken inwoners op de plaatsen waar ze verdwenen zijn, wat rellen veroorzaakt. Tom keert terug naar huis nadat Christine hem liet zitten met de baby. Wayne sterft nadat hij Kevin een mysterieuze wens toekende. Kevin en Matt keren terug naar huis waar ze ontdekken dat er rellen zijn uitgebroken door de acties van de Schuldige Overblijvers. Ze vinden een in elkaar geslagen Meg die weigert iets te zeggen. Ze schrijft enkel op dat ze ervoor gezorgd hebben dat iedereen het zich herinnert. Kevin ontdekt dat het huis van de Schuldige Overblijvers in brand is gestoken. Laurie wordt uit het huis gered en zegt tegen Kevin dat Jill nog steeds binnen is. Kevin weet Jill te redden. Tom komt terug in Mapleton met de baby en vindt Laurie. Nora is van mening dat het voor haar het beste is om de stad te verlaten. Ze schrijft een afscheidsbrief voor Kevin. Wanneer ze die aan Kevin's deur wil leggen vindt ze de baby. Laurie en Tom verlaten samen de stad, terwijl Kevin en Jill bij hen thuis aankomen waar ze Nora aantreffen met de baby in haar armen. 

Seizoen 2 (2015)[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.
Nr. # Titel Regisseur Schrijver(s) Datum uitzending Vlag van Verenigde Staten
111 Axis Mundi Mimi LederDamon Lindelof & Jacqueline Hoyt4 oktober 2015
In een proloog wordt getoond hoe een holbewoonster bevalt van haar kind nadat een aardbeving de grot waarin ze verbleef deed instorten. Ze wordt gebeten door een slang waarvan ze haar baby redde. Ze sterft door de infectie, en een andere vrouw neemt haar baby mee. In het heden bevindt het meer waar de holbewoonster woonde zich af in Jarden, Texas, dat ook bekendstaat als Miracle aangezien er geen verdwijningen plaatsvonden tijdens het Vertrek. Evie Murphy en haar vriendinnen zwemmen in het meer, terwijl een professor stalen neemt. Evie vult een fles met water van het meer hoewel dit verboden is, en ze drinkt ook van het water. Haar broer Michael vult thuis proefbuisjes met het water. Haar moeder Erika zegt haar om op tijd haar medicijnen in te nemen. Op het dorpsplein zet Michael zijn marktkraampje op om de proefbuisjes met water te verkopen als souvenir. Hun vader John zoekt Isaac, een oude vriend van hem die handlezer is op en vraagt hem zijn hand te lezen. Isaac zegt John dat hem iets ergs zal overkomen. John zegt hem een bedrieger te zijn en gaat 's nachts met enkele andere vrijwillige brandweermannen naar het huis van Isaac en steekt het in brand. De volgende dag gaat de familie Murphy naar de kerk waar Matt Jamison wordt voorgesteld. Later die avond zoekt Michael een man op die in een woonwagen leeft, en stelt hem voor samen te bidden. De volgende morgen komen Kevin, Nora, Jill en de baby Lily aan in Jarden en trekken in het huis naast de Murphy's in. John nodigt hen uit voor zijn verjaardag, waar hij verklaart in de gevangenis te hebben gezeten voor moordpoging. Wanneer Evie de taart brengt, verstijft ze en laat ze de taart vallen. Erika zegt dat ze epilepsie heeft en haar medicijnen vergat. Later geeft Evie John zijn cadeau en gaat uit met enkele vriendinnen. In het midden van de nacht vindt er een aardbeving plaats, Evie blijkt nog niet thuis te zijn. John en Michael rijden naar het meer, waar ze de auto van de meisjes vinden met Evie's gsm erin. Het water van het meer blijkt volledig weggelopen te zijn. 
122 A Matter of Geography Mimi LederDamon Lindelof & Tom Perrotta11 oktober 2015
In Mapleton heeft Kevin het moeilijk na de dood van Patti. Hij keert terug naar haar begraafplaats in het bos en graaft haar lijk op. Hij laat zich onderweg tegenhouden door de politie en wordt opgepakt voor ondervraging. Hij wordt vlug vrijgelaten nadat hij heeft verklaard dat het zelfmoord was. Jill ontmoet Tom in een wegrestaurant en probeert hem te overtuigen terug bij het gezin te komen, wat Tom weigert. Na een gesprek met zijn vader die uit de instelling ontslagen is, vraagt Kevin aan Nora en Jill of ze misschien willen verhuizen. Nora verkoopt haar huis voor het viervoudige van de vraagprijs aan het MIT die interesse hebben in het Vertrek. Ze gebruikt het geld om een huis te kopen tijdens een publieke veiling in Jarden. Kort na hun aankomst krijgt Kevin visioenen over Patti. 's Nachts wordt hij wakker in het leeggelopen meer met een stuk beton dat aan zijn been gebonden is. Hij verstopt zich voor John en Michael die op zoek zijn naar Evie en de andere meisjes. 
133 Off Ramp Carl FranklinDamon Lindelof & Patrick Sommerville18 oktober 2015
Laurie heeft de Schuldige Overblijvers verlaten en is een hulpgroep gestart voor ex-leden. Tom gaat undercover in verschillende huizen van de SO om zo ongelukkige leden een uitweg te bieden. Zo brengt hij Susan naar de hulpgroep. Laurie staat achter met de huur en krijgt problemen met de huisbaas. Ze schrijft ook een boek over haar ervaringen tijdens haar periode bij de SO. Laurie brengt Susan na een tijd terug naar haar gezin. Later brengt ze Tom naar zijn afspraak met Jill en geeft hem een brief voor haar. Terug bij haar woning staan al haar spullen en de ex-leden op straat. Haar laptop blijkt verdwenen te zijn. De huisbaas ontkent dat hij de laptop heeft. 's Nachts breekt ze bij de huisbaas in en neemt haar laptop terug uit de handen van diens zoon en vlucht uit het huis. Onderweg overrijdt ze twee leden van de SO die niet opzij wilden gaan. In een huis van de SO wil Tom iemand meenemen, maar ze blaast op haar fluitje waardoor hij wordt meegenomen in een bestelwagen. Op een verlaten plek stopt de bestelwagen en arriveert Meg, die Toms broek uitdoet en zich seksueel aan hem vergrijpt. Achteraf wordt Tom op de grond gegooid en overgoten met benzine. Meg dreigt hem in brand te steken maar zegt hem dat hij Laurie de groeten moet doen. Ondertussen pleegt Susan zelfmoord met haar gezin door te spookrijden. Laurie krijgt het nieuws wanneer ze een afspraak heeft met een uitgever voor haar boek. Ze geraakt gefrustreerd wanneer de uitgever de gebeurtenissen bij de SO overdreven wil sensationaliseren en valt hem aan. Tom betaalt haar borg uit de gevangenis en zegt haar dat ze de ex-leden iets moeten geven om te kunnen slagen in hun oude leven. Hij vertelt de ex-leden over Holy Wayne en zegt hen dat Wayne zijn gave heeft overgedragen aan hem. 
144 Orange Sticker Tom ShanklandDamon Lindelof & Tom Spezialy25 oktober 2015
Nora wordt wakker tijdens de aardbeving en merkt dat Kevin verdwenen is. Ze vreest het ergste en slaat in paniek, tot Kevin thuiskomt. Hij vertelt dat hij wakker werd op de bodem van het leeggelopen meer, maar zegt niets over het betonblok aan zijn been. Ze besluiten niemand iets te vertellen zodat Kevin niet verdacht zou worden van de verdwijning van de meisjes. Kevin sluit zich aan bij de zoektocht naar de meisjes, waarbij hij op zoek kan gaan naar zijn gsm die hij heeft verloren. Nadat hij zijn gsm heeft gevonden, ontmoet hij John, die hem een lift aanbiedt. John rijdt echter naar het motel waar Isaac verblijft, de man die John vertelde dat hem iets ergs zou overkomen. John valt Isaac aan met een baseballbat, maar wordt geraakt door Isaac die uit zelfverdediging op hem schiet. Kevin en John rijden naar de kliniek waar Erika werkt. Tijdens een visioen zegt Patti tegen Kevin dat hij zelfmoord wou plegen en dat er daardoor een betonblok aan zijn been hing. Nora bezoekt Matt om te vragen of Jarden werkelijk een magische plek is. Matt zegt dat zijn vrouw Mary even is bijgekomen tijdens hun eerste nacht, maar de ochtend daarop weer in haar vegetatieve toestand herviel. De volgende nacht doet Nora haarzelf en Kevin handboeien om om te voorkomen dat hij weer zou slaapwandelen. 
155 No Room at the Inn Nicole KassellDamon Lindelof & Jacqueline Hoyt1 november 2015
Matt spendeert al zijn tijd aan de verzorging van zijn vrouw Mary. Hij filmt Mary en zichzelf iedere nacht, op zoek naar een teken dat Mary weer bij zou komen. Omdat resultaten uitblijven, gaat hij met Mary naar Austin om scans te laten nemen van haar hersenactiviteit. Daar verneemt hij dat Mary zwanger is, ze hebben gevreeën tijdens de uren dat Mary weer wakker was. Haar zwangerschap doet echter verkrachting vermoeden bij de omgeving. Op de weg terug houdt Matt halt bij een vader en zoon met autopech. De vader slaat Matt neer en breekt zijn duim, en steelt hun polsbandjes om zo Jarden binnen te geraken. Matt en Mary gaan te voet terug, en hopen Jarden weer binnen te raken met de hulp van John. John eist echter van Matt dat hij toegeeft Mary verkracht te hebben. Dit leidt tot een confrontatie waardoor John weer vertrekt. Matt probeert een alternatieve manier te vinden om Jarden binnen te raken in het kamp voor de stadsgrens. Daar vindt hij onder andere een man die vastzit in een schandblok en enkel bevrijd kan worden als iemand zijn plek inneemt. Een vrouw wil dat Matt haar zoon slaat met een houten peddel waarbij hij "Brian" moet roepen. Hierdoor krijgt Matt het geld dat hij nodig heeft om zichzelf en Mary in Jarden binnen te smokkelen via het riool. De poging mislukt, en Nora en Kevin smokkelen Matt en Mary in hun autokoffer de stad weer binnen. Terug in de stad komen ze bij een ongeval aan waarvan de bestuurder is overleden. Het blijkt de man te zijn die de polsbandjes heeft gestolen. Matt geeft Mary haar polsbandje terug en vraagt aan Nora tijdelijk voor haar te zorgen. Matt neemt de man zijn zoontje, die het polsbandje mag houden, mee naar John. Daarna gaat Matt terug naar het kamp en neemt de man in het schandblok zijn plaats in. 
166 Lens Craig ZobelDamon Lindelof & Tom Perrotta8 november 2015
Een wetenschapper komt aan in Jarden op zoek naar antwoorden in verband met de verdwijningen van het Plotse Vertrek, vooral in betrekking met Nora en haar nabijheid tot de onlangs verdwenen meisjes, waarop Nora niet goed reageert. Nadat ze de man heeft weggestuurd krijgt ze telefoon van één van diens collega's, die beweert dat ze antwoorden heeft over de zogenaamde "Lenzen". Een Lens is iemand die door het DSD geclassificeerd is als een risico voor hun naasten in verband met de verdwijningen. Nora is verbijsterd als blijkt dat hun theorieën gebaseerd zijn op mystieke en religieuze overtuigingen. Tijdens een fundraiser voor de verdwenen meisjes geeft een boze Erika de aanwezigen haar mening over het geloof dat in Jarden heerst. Later vertellen Nora en Erika elkaar over hun verliezen, waarbij het tot een woordenwisseling komt. Kevin vertelt Nora over zijn visioenen over Patti. 
177 A Most Powerful Adversary Mimi LederDamon Lindelof & Patrick Sommerville15 november 2015
De dag nadien wordt Kevin vastgeketend aan het bed wakker en merkt dat Nora verdwenen is. Patti vertelt hem dat ze vertrok met de baby. Jill toont onbegrip voor het gedrag van haar vader, aangezien de geschiedenis zich lijkt te herhalen. Michael vertelt Kevin dat zijn grootvader Virgil, die Kevin eerder ontmoette tijdens het slaapwandelen, een manier weet om zich te ontdoen van Patti. Virgil vertelt hem dat hij met Patti moet strijden en haar moet ontmoeten in de dood. Dit schrikt Kevin af en hij vertrekt. Dan krijgt hij telefoon van de stadsgrensbewakers die hem zeggen dat Laurie hem wil spreken. Het blijkt dat ze op zoek is naar Tom en denkt dat hij bij Kevin is. Kevin zegt haar te vertrekken. Na een woordenwisseling met Jill gaat Kevin naar Laurie's motel en vertelt haar over zijn toestand. Laurie zegt hem dat hij net zoals zijn vader een psychose heeft. Hij vraagt haar om hem te helpen genezen, waarop ze samen terug naar Jarden gaan. Daar aangekomen krijgt Kevin telefoon van Nora. Hij vertelt haar dat hij een manier kent om zijn probleem op te lossen, maar dat ze moet geloven als hij zegt dat hij genezen is. Nora zegt ja, waarop Kevin wegrijdt met de wagen, terug naar Virgil. Virgil geeft hem een gifmengsel, en zegt hem terug te brengen met een spuit adrenaline. Een wanhopige Patti verschijnt en zegt Kevin het gif niet op te drinken. Kevin drinkt het gif op en valt op de grond wanneer zijn hart stopt. Virgil spuit de adrenalinespuit leeg op de grond en schiet zichzelf door de mond. Michael komt binnen en sleept Kevin weg. 
188 International Assassin Craig ZobelDamon Lindelof & Nick Cuse22 november 2015
Kevin wordt ondergedompeld in de wereld van de ondoden. Hij zit in een hotel vol met mensen die vast zitten tussen leven en dood. In deze wereld is Kevin een internationale huurmoordenaar die belast wordt met de opdracht om presidentskandidate Patti Levin te doden. Virgil is de conciërge van het hotel. Hij leidt Kevin door het doolhof van wat nog realiteit is en wat niet, tot hij van het water drinkt en zich onbewust wordt van wie Kevin is. Kevin redt een klein meisje dat dreigde te verdrinken in het zwembad en ontdekt dat ook Mary in het hotel verblijft. Hij wordt gemarteld door het beveiligingsteam van Patti om zijn bedoelingen en identiteit te achterhalen. Na de ondervraging wordt hij toegelaten tot een gesprek met Patti. Op het moment dat hij haar wil doden beweert de vrouw dat ze slechts een dubbelgangster is die betaald werd door Patti. Kevin schiet haar toch neer, maar de vrouw bleek niet gelogen te hebben. Hij komt tot de ontdekking dat het kleine meisje bij het zwembad de echte Patti is. Na instructies te hebben ontvangen van zijn vader, brengt Kevin de kleine Patti naar een oude waterput bij Jarden en duwt haar met tegenzin in de put. De oude versie van Patti roept om hulp vanuit de put. Kevin daalt af in de put en komt ten val. Patti uit haar verdriet, waarna Kevin haar verdrinkt. Hij staat letterlijk op vanuit het graf in de bossen rond Jarden, waar Michael op hem wacht. 
199 Ten Thirteen Keith GordonDamon Lindelof & Monica Beletsky29 november 2015
In flashbacks wordt getoond hoe Meg's moeder stierf de dag voor het Plotse Vertrek, wat een keten van emotionele gevolgen veroorzaakten die leidden tot Meg's huidige gemoedstoestand. Meg en haar verloofde reisden naar Jarden op zoek naar antwoorden en kwamen terecht bij Isaac. Meg was niet tevreden met de antwoorden die ze kreeg. In het centrum ontmoette ze Evie. Tom wordt zijn zogezegde heiligenstatus beu en zoekt hulp van Meg tijdens een dieptepunt. In het heden zijn Meg en Tom op weg naar Jarden. Meg is op een zelfverklaarde missie die het leven zal veranderen. Nadat ze beveelt een man te stenigen die in de buurt van de SO-schuilplaats rondzwierf, bezoekt ze het kamp net buiten Jarden en ontmoet Matt. Matt is wantrouwig tegenover haar bedoelingen. Meg zegt dat hij en zijn mensen wachtten op haar komst. Nieuwsgierig naar de reden waarom de man gestenigd moest worden, onderzoekt Tom de schuur waarbij de man werd ontdekt. Daar vindt hij Evie en haar twee vriendinnen, die zich verschansen in een van luchtstroom voorziene caravan. 
2010 I Live Here Now Mimi LederDamon Lindelof & Tom Perrotta6 december 2015
Kevin keert terug uit de dood en gaat met Michael opnieuw naar huis, waar een woedende John hem opwacht nadat de handafdruk op de wagen van de meisjes werd geïdentificeerd als de zijne. Kevin vertelt dat Evie haar verdwijning geënsceneerd heeft. Dit herinnert hij zich van toen hij zich tijdens het slaapwandelen wou verdrinken in het meer. Uit razernij schiet John Kevin neer. Na een nieuwe aardbeving ontwaakt Mary, waarop Nora met haar en Lily naar het kamp buiten Jarden gaat om Matt op te zoeken. Ondertussen beginnen Meg, Evie en de twee andere meisjes aan hun plan, waarop de bewoners van het kamp Jarden kunnen binnendringen en chaos veroorzaken. Tom redt Nora en de baby van de massa. Kevin ontwaakt opnieuw in het hotel van de niet-levenden, waar hij een bekend gezicht tegenkomt. De man vertelt hem een lied te zingen in de karaokebar om zo terug te kunnen keren, wat Kevin na enige aarzeling ook doet. Op zoek naar hulp zoekt Kevin zijn weg door de chaotische stad en komt aan in de kliniek waar Erika werkt, waar hij John opnieuw ontmoet. Een verbouwereerde John verzorgt Kevin en ze gaan samen naar huis. Wanneer Kevin door de voordeur binnenstrompelt staan Jill, Laurie, Matt, Mary, Tom, Lily en Nora hem op te wachten bij zijn thuiskomst. 

Seizoen 3 (2017)[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.
Nr. # Titel Regisseur Schrijver(s) Datum uitzending Vlag van Verenigde Staten
211 The Book of Kevin Mimi LederDamon Lindelof & Patrick Sommerville16 april 2017
In 1844 leert een belijdend profeet zijn congregatie over een nakende hemelse gebeurtenis. Na een reeks van mislukte voorspellingen blijft een vrome vrouw één van de laatste gelovigen, ondanks dat haar gezin haar laat vallen. In het heden vuurt een drone een raket af op het bezoekerscentrum van Jarden waar de SO zich hebben gevestigd, die worden gedood. Drie jaar later is Tom één van de politieagenten in het team van Kevin en Nora fungeert als contactpersoon in de eenheid die gerelateerde onderwerpen van het Vertrek onderzoekt. Laurie en John zijn nu getrouwd en runnen een frauduleus zaakje met John als zogezegd medium. Kevin krijgt bezoek van Dean, die hem vertelt over een mogelijke samenzwering van honden die menselijke lichamen overnemen. Kevin verklaart hem gek en stuurt hem weg. De volgende ochtend wikkelt Kevin zijn hoofd in een plastic zak en begint te stikken. Hij krijgt telefoon van Tom die zegt dat een boze menigte het bronwater van Jarden heeft vergiftigd waar Matt, die nu de priester is van de stad, mensen wou dopen. Kevin springt in het water en bewijst dat het een grap was van de menigte, waarop Michael hem "doopt". Dean neemt Kevin en Tom hun patrouillewagen onder vuur. Tom weet Kevin te redden door Dean in het hoofd te schieten. Kevin verneemt van Mary, die Matt wil verlaten, dat Matt samen met Michael een evangelie over hem aan het schrijven is. Hij krijgt het evangelie van Matt en is van plan het te verbranden. Op het Australische platteland verzamelt een vrouw witte duiven en brengt deze naar een non. De non vraagt aan de vrouw, die ze Sarah noemt, of de naam Kevin haar iets zegt. De vrouw, een merkbaar verouderde Nora, ontkent. 
222 Don't Be Ridiculous Keith GordonDamon Lindelof & Tom Perrotta23 april 2017
Wanneer de man die op de toren leeft bezwijkt aan een hartaanval, beweert zijn weduwe dat hij werd opgenomen in de hemel zoals de Vertrokkenen, maar Nora brengt een bezoekje aan Matt om het tegendeel te bewijzen. Later wordt ze gecontacteerd door acteur Mark Linn-Baker, die beweert dat hij mensen vertegenwoordigt die haar met haar kinderen kunnen herenigen als ze hem ontmoet in Saint Louis. Nora is ervan overtuigd dat Mark zelfmoordneigingen heeft nadat hij verklaart dat de groep die hij vertegenwoordigt een toestel heeft gebouwd dat mensen kan "versturen" naar de plek waar hun naasten zijn vertrokken. De volgende dag rijdt Nora naar Kentucky om Lily te zien, die nu bij haar moeder Christine woont. Wanneer ze is teruggekeerd in Texas, vertrouwt ze Erika toe dat ze haar eigen arm brak zodat ze de namen van haar kinderen die ze had laten tatoeëren, kon verstoppen onder de gips. Nora en Tom hebben een geladen gesprek over Lily voor Nora terug naar huis gaat en ziet hoe Kevin zichzelf verstikt. Hij zegt dat hij het niet doet om zelfmoord te plegen, maar voor het gevoel. Nora krijgt telefoon van de groep die Mark vertegenwoordigt, die vragen of ze hen wil ontmoeten in Melbourne, en dat ze 20.000 dollar moet meebrengen. Ze gaat akkoord en Kevin vraagt of hij mee mag. In Australië ontvoert een groep oudere vrouwen een politiechef met de naam Kevin en laten hem verdrinken, in de hoop dat hij weer terugkeert naar het leven. Wanneer duidelijk wordt dat de man overleden is, komt Kevin Garvey sr. dichterbij en vraagt de vrouwen wat ze aan het doen zijn. 
233 Crazy Whitefella Thinking Mimi LederDamon Lindelof & Tom Spezialy30 april 2017
Kevin sr. verzamelt chants van de inheemse Aboriginals, waarvoor hij wordt gearresteerd. Nadat hij terug wordt vrijgelaten, gaat hij op zoek naar de stamleider Christopher Sunday, de enige man die de laatste chant kent die Kevin sr. nodig heeft om de komende apocalyps te voorkomen. Op illegale wijze weet hij de verblijfplaats van Sunday te achterhalen. Hij legt zijn verleden uit aan Sunday. Sunday wil hem helpen op voorwaarde dat Kevin sr. zijn lekkende airconditioning weet te repareren. Op het dak glijdt Kevin sr. uit en komt bovenop Sunday terecht. Nadat hij uit de ambulance wordt gegooid door de verplegers, dwaalt Kevin sr. rond in de outback. Hij komt een man tegen die zelfmoord pleegt en even later wordt Kevin sr. gebeten door een slang. Hij wordt gered door een vrouw, en herstelt in haar huis. Wanneer hij wakker wordt ziet hij buiten een groep mensen die een boot maken voor een nakende zondvloed. De vrouw stelt zichzelf voor als Grace, die haar hele gezin heeft verloren. Ze bekent zojuist een agent te hebben vermoord, gebaseerd op de plotse verschijning van Kevin sr. en de nota van Matt's boek die hij bij zich had. Grace trekt alles in twijfel, maar Kevin sr. verzekert haar geloof. 
244 G'Day Melbourne Daniel SackheimDamon Lindelof7 mei 2017
Kevin en Nora hebben seks in de toiletten van de luchthaven nadat Nora succesvol de 20.000 dollar heeft kunnen meesmokkelen door ze aan haar lichaam te kleven. Bij aankomst in Melbourne krijgt Nora verdere instructies, terwijl Kevin wordt begeesterd door de plaatselijke ochtendshow op televisie, G'Day Melbourne. Hij ziet Evie net buiten de opnamestudio staan. Hij vliegt de straat op en confronteert haar. Hij kan een foto nemen met zijn gsm, waarop hij Laurie belt. Die waarschuwt hem om te stoppen met Evie te volgen. Kevin negeert dit en volgt het meisje naar de lokale bibliotheek. Daar geeft ze toe dat ze inderdaad Evie is, waarop Kevin opnieuw met Laurie belt. Ze kan hem doen inzien dat het meisje in werkelijkheid niet Evie is en dat hij behandeling nodig heeft. Ondertussen mist Nora bijna haar bus nadat een vreemde vrouw haar vraagt even op haar baby te letten. Bij aankomst ondergaat ze een lichamelijk onderzoek om de duurzaamheid van haar hart te testen. Nadat ze een beslissende vraag heeft beantwoord, verlaten de twee wetenschappers haar. Terwijl ze de gebeurtenissen van de dag overlopen, komt het tot een ruzie tussen Kevin en Nora. Hij verbrandt het boek van Matt, beledigt Nora en verlaat het hotel. Buiten ontmoet hij zijn vader en Grace, die Kevin op televisie zagen en hem zijn komen opzoeken. Nora blijft alleen achter in het hotel. 
255 It's a Matt, Matt, Matt, Matt World Nicole KassellLila Byock & Damon Lindelof14 mei 2017
Overtuigd dat Kevin voor 14 oktober moet terugkeren naar Jarden, chartert Matt een transportvliegtuig naar Melbourne. Laurie, John en Michael gaan met hem mee. Nadat een nucleair wapen is ontstoken in het midden van de Grote Oceaan, wordt alle vliegverkeer opgeschort, waardoor de groep de ferry naar Melbourne moet nemen vanuit Tasmanië. Het vaartuig brengt een groep mensen over die de lijn van Frasier, een historische leeuw vieren door middel van een orgie. Matt ontdekt dat er een man aan boord is die verkondigt dat hij God is. Matt ziet hoe de man, David Burton, een andere passagier overboord gooit. Nadat hij heeft geprobeerd de anderen te overtuigen van wat hij heeft gezien, wordt Matt boos over de onrechtvaardigheid en slaat Burton neer en ontvoert hem. Hij ondervraagt hem en vraagt hem waarom Burton hem aan het doden is met een ziekte. Burton belooft hem te genezen als Matt hem vrijlaat, wat Matt ook doet. Burton knipt met zijn vingers en zegt dat het in orde is. De volgende morgen komt het schip aan in Melbourne. De kapitein informeert Matt dat het lichaam van de man is gevonden door een vissersboot, en dat de politie Burton opwacht in de haven. Burton probeert te ontsnappen, maar wordt verslonden door één van de nazaten van Frasier die aan boord was en werd vrijgelaten. 
266 Certified Carl FranklinPatrick Sommerville & Carly Wray21 mei 2017
Een flashback onthult de omstandigheden van de dag dat Laurie toetrad tot de Schuldige Overblijvers. In het heden helpen Matt (wiens kanker is teruggekeerd) en Laurie Nora bij het bespioneren van de twee wetenschappers die Nora interviewden. De volgende dag weet Laurie Nora te overtuigen om haar werk te doen en de activiteiten van de groep te melden. Laurie reist dan alleen naar de ranch van Grace met de half verbrande kopie van Matt's boek, nadat ze werd opgebeld door Michael. Kevin Sr. legt haar uit dat ze aan Kevin hebben gevraagd om te sterven en terug te keren naar het hiernamaals om de teksten van Christopher Sunday te achterhalen en zo de apocalyps te vermijden. Laurie belooft zich niet te bemoeien met hun plannen. Later verdooft ze iedereen met het avondeten, en wacht Kevin op die terugkeert na te zijn gaan nadenken. Ze praten nog even met elkaar voor ze afscheid nemen. De ochtend van de herdenking gaat Laurie scubaduiken wanneer ze een telefoontje krijgt van Jill en Tom net voor ze het water ingaat. Op basis van een gesprek met Nora over de gevaren van duiken, wordt geïmpliceerd dat Laurie van plan is om zelfmoord te plegen. 
277 The Most Powerful Man in the World (and His Identical Twin Brother) Craig ZobelNick Cuse & Damon Lindelof28 mei 2017
De zondvloed begint in Australië. Kevin keert terug naar de wereld van de ondoden waar hij op zoek gaat naar Evie, Christopher Sunday en de kinderen van Grace. Ondanks dat hij hen allen kan vinden, kan geen enkel van hen de boodschap die hij overdraagt begrijpen. In de alternatieve realiteit hervat Kevin zijn rol als internationale huurmoordenaar, bijgestaan door Dean. Kevin realiseert zich al snel dat hij een dubbelganger heeft die de president van de Verenigde Staten is. Vervolgens wisselt hij regelmatig van bewustzijn tussen de twee. Als president wordt Kevin gemanipuleerd door zijn Minister van Defensie Patti Levin, om een nucleaire aanval te starten die de wereld zou verwoesten, ondanks de weerstand van zijn vice-president Meg Abbott. Wanneer beide Kevins elkaar ontmoeten, ontdekken ze dat de sleutel tot de nucleaire lancering aan het hart van de huurmoordenaar is bevestigd, die de president er moet uitsnijden. Voordat ze hun opdracht uitvoeren realiseren de Kevins hun spijt over hun behandeling tegenover Nora en besluiten ze nooit meer terug te keren naar de wereld van de ondoden door deze te vernietigen met de nucleaire lancering. Patti en president Kevin kijken naar de nucleaire apocalyps wanneer Kevin terugkeert naar de wereld van de levenden, waar het regenen is opgehouden. 
288 The Book of Nora Mimi LederTom Perrotta & Tom Spezialy & Damon Lindelof4 juni 2017
Na afscheid te hebben genomen van haar broer Matt, stapt Nora in het apparaat dat haar zou herenigen met degenen die verloren zijn in Het Vertrek. Vele jaren later staat een verouderde Kevin aan Nora's deur in Australië. Nora is verward door zijn aanwezigheid, omdat hij schijnbaar geen enkele herinnering heeft van de gebeurtenissen nadat ze elkaar ontmoetten in Mapleton. Ondanks zijn pogingen om haar opnieuw voor zich te winnen, wijst Nora hem constant af totdat hij de waarheid vertelt: hij wist dat Nora verdwenen was nadat ze in het apparaat was gestapt maar weigerde te geloven dat ze er niet meer was. Hij reisde elk jaar naar Australië om haar te zoeken en vond haar uiteindelijk een paar dagen eerder. Nora vertelt dan wat er tijdens de procedure gebeurde: ze werd overgebracht naar een alternatieve realiteit waar 98% van de wereldbevolking verdween in plaats van slechts 2%. Na een lange reis terug naar Mapleton ontdekte ze dat haar man was hertrouwd en haar kinderen gelukkig waren. Nora zocht dan de uitvinder van de machine, die zich als eerste had laten transporteren. Ze liet hem een nieuwe machine maken die haar terugstuurde. De volgende twintig jaar leefde ze in Australië en enkel Laurie, die haar therapeute is, wist waar ze was. Kevin zegt dat hij haar gelooft, en zegt in tranen dat hij blij is dat ze elkaar hebben teruggevonden waarna hij haar hand vasthoudt. 

Externe links[bewerken]