The Lewis & Clarke Expedition

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Lewis & Clarke Expedition
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1966-1967
Oorsprong Dallas, Texas
Genre(s) Countrymuziek, psychedelische rock en sunshine pop
Label(s) Colgems Records
Leden
Gitarist en componist Michael Martin Murphey
Gitarist en componist Boomer Castleman
Bassist John London
Drummer John Raines
Toetsenist en Gitarist Ken Bloom
(en) Allmusic-profiel
(en) Last.fm-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

The Lewis & Clarke Expedition was een Amerikaanse band in de jaren zestig die werd opgericht door Michael Martin Murphey en Boomer Castleman. De muziek ligt in de richting van de countrymuziek, psychedelische rock en sunshine pop.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

The Lewis & Clarke Expedition werd in de tweede helft van de jaren zestig opgericht door Michael Martin Murphey (alias Travis Lewis) en Boomer Castleman (alias Boomer Clarke). Beide kwamen samen met de bassist John Londen uit de band San Antonio Mafia. Verder speelden John Raines en Ken Bloom mee.

De band bracht in november 1967 een gelijknamige elpee (ook wel Earth, air, fire and water) uit bij het platenlabel Colgems, waarvan de single I feel good (I feel bad) regionaal in de VS goede verkopen kende. Colgems stak meer geld in The Monkees en liet Lewis & Clarke vallen.

Voor de Nederlandse markt was de band van belang voor The Cats, die vier nummers van de elpee coverden, waaronder I feel good (I feel bad). De nummers verschenen op de albums Cats (1968), Colour us gold (1969) en Shine on (1994). Het nummer (I call them) Lies kwam elf maal terug op een verzamelalbum van The Cats.

Elpee[bewerken | brontekst bewerken]

De elpee The Lewis & Clarke Expedition (ook wel Earth, air, fire and water) kent de volgende nummers:

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

  • Lewis en Clark-expeditie (1804-06), een memorabele gebeurtenis in de Amerikaanse geschiedenis met in het Engels dezelfde naam