The Longest Journey (spellenserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Longest Journey
Bedenker(s) Ragnar Tørnquist
Ontwikkelaar(s) Funcom
Datum van uitgave 1999
Genre(s) avonturenspel
Platform(s) Windows, Steam
Navigatie
Spelserie The Longest Journey
Funcom Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

The Longest Journey (Noors: Den Lengste Reisen) is een point-and-click adventure videospelserie die bestaat uit drie delen, waarvan het laatste deel nog in ontwikkeling is. De serie wordt ontwikkeld door het Noorse Funcom en stamt af van een concept bedacht door spelontwikkelaar Ragnar Tørnquist.

The Longest Journey[bewerken]

Het eerste deel in de serie werd uitgebracht in 1999 en is een point-and-click avonturenspel in de derde persoon. De achtergronden zijn handgemaakt en er wordt gebruikgemaakt van verschillende acteurs om de rollen van de karakters te vertolken. Het spel vertelt het verhaal van April Ryan, een jong meisje dat lessen volgt aan een kunstacademie. Wanneer het spel vordert komt zij erachter dat er twee werelden zijn, haar wereld van wetenschap Stark en een andere wereld van magie Arcadia. Zij wordt daarna op een reis gestuurd om verschillende magische stenen te verzamelen, zodat beide werelden niet vergaan.

Hoewel het spel veel prijzen heeft gewonnen en door een aantal websites is uitgeroepen als een klassieker is er wel kritiek op dit deel. Zo zijn de thema's die gebruikt worden in het spel vrij volwassen. Er wordt bijvoorbeeld verwezen naar de seksualiteit van April, de lesbische relatie die haar huisbaas heeft met een andere vrouw, verwijzingen naar pornografie, drugsverslaving en wordt er tevens veel in gevloekt.

Stemacteurs[bewerken]

Dreamfall: The Longest Journey[bewerken]

Het tweede deel in de serie werd uitgebracht in 2006 en is een avonturenspel met vecht en stealth elementen. Dit deel speelt zich een aantal jaren in de toekomst af en introduceert naast April Ryan een nieuw karakter, Zoë Castillo een Spaans meisje dat in Casablanca woont. Het spel speelt zich af na een ramp die veel moderne technologie in Stark nutteloos heeft gemaakt en tijdens een grote oorlog die in Arcadia woed.

Dreamfall Chapters: The Longest Journey[bewerken]

Het derde deel is nog in ontwikkeling en heeft de benodigde financiën verkregen door via Kickstarter fondsen te verwerven van mensen die de ontwikkeling van het spel willen steunen.

Trivia[bewerken]

  • Het spel is opgenomen in het boek 1001 Video Games You Must Play Before You Die van Tony Mott.