The Lord of the Rings: The Two Towers (computerspel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Lord of the Rings: The Two Towers
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Stormfront Studios
Hypnos Entertainment (GameCube)
Uitgever Electronic Arts
Datum van uitgave PlayStation 2
Vlag van Verenigde Staten 21 oktober 2002
Vlag van Europa 8 november 2002
Vlag van Japan 13 februari 2003
Game Boy Advance
Vlag van Verenigde Staten 11 november 2002
Vlag van Europa 8 november 2002
Vlag van Japan 14 februari 2003
GameCube
Vlag van Verenigde Staten 30 december 2002
Vlag van Europa 14 februari 2003
Vlag van Japan 14 maart 2003
Xbox
Vlag van Verenigde Staten 30 december 2002
Vlag van Europa 14 maart 2003
Genre Actie
Spelmodus Singleplayer
Multiplayer (Game Boy Advance)
Leeftijdsklasse ACB: M[1]
ESRB: T[2]
PEGI: 12+
USK: 16
Platform PlayStation 2, Xbox, GameCube, Game Boy Advance
Media Dvd
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

The Lord of the Rings: The Two Towers is een computerspel gebaseerd op In de Ban van de Ring van J.R.R. Tolkien en de gelijknamige film. Het spel is ontwikkeld door Stormfront Studios en uitgegeven in Europa op 8 november 2002 voor op de PlayStation 2 en Game Boy Advance. Op 14 maart 2003 kwam het spel ook uit voor op de GameCube en Xbox. De GameCube-versie is ontwikkeld door Hypnos Entertainment.

Veel van de stemmen zijn ingesproken door de acteurs uit de films, waaronder Viggo Mortensen, John Rhys-Davies, Orlando Bloom, Elijah Wood en Ian McKellen.

Gameplay[bewerken]

Tijdens het spel kan de speler Aragorn, Gimli en Legolas besturen. Tevens wordt tijdens de eerste missie Isildur bestuurd.

Vijanden bestaan uit Aardmannen, Orks, Uruk-hai, Trollen en Wargs. De meeste missies hebben aan het einde een sterkere vijand, die als baas fungeert.

Tijdens het spel komen een aantal andere personages voor uit de boeken en films, waaronder Gandalf, Frodo, Boromir, Elrond en Haldir. Deze personen komen alleen voor in cutscenes of wanneer ze aan de zijde van de speler vechten.

Verhaal[bewerken]

Het spel begint met de slag om Barad-dûr. De speler bestuurt Isildur. Sauron wordt verslagen en Isildur pakt de Ene Ring af. De volgende aantal levels beslaan gebeurtenissen uit The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, ook deelt dit spel de titel met deel 2 in plaats van deel 1. Na Weertop, Moria en Amon Hen beginnen de gebeurtenissen uit deel 2. Het spel eindigt met de slag om Helmsdiepte.

Het spel bevat tevens een bonuslevel, bij de toren Orthanc, waarin de speler zich door de eenheden van Saruman heen moet vechten om 20 verdiepingen omhoog de toren in te gaan. Wanneer Saruman geconfronteerd wordt, teleporteerd hij weg.