The Muse

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Muse
Plaats Rotterdam Vlag van Nederland
Coördinaten 51° 55′ NB, 4° 29′ OL
Status In aanbouw
Start bouw 7 juni 2017
Opening 2019
Kenmerken
Gebruik appartementen
Hoogte constructie 74 m
Verdiepingen 23
Partijen
Architect BARCODE Architects
Detailkaart
The Muse (Rotterdam Centrum)
The Muse
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde
Maritiem District

The Muse is een woontoren in aanbouw in de Nederlandse stad Rotterdam. De woontoren is ontworpen door BARCODE Architects en de verwachte oplevering is gepland in 2019. De woontoren zal een hoogte van 74 meter hebben en zal 23 verdiepingen tellen. De woontoren zal 94 koopappartementen bevatten, in grootte variërend van 39 tot 209 m², een inpandige parkeergarage en twee commerciële ruimtes van 400 en 500 m².

De woontoren wordt aan de Wijnhaven in het centrum van Rotterdam gebouwd, in het Maritiem District. Deze wijk kenmerkt zich door de aanwezigheid van veel hoogbouw. Zo bevinden zich in het Maritiem District ook de woontorens The Red Apple, 100Hoog, de Waterstadtoren, de Harbour Village, Coopvaert en Up:Town. Er worden in de komende jaren nog meer woontorens gebouwd.[1]

Ontwerp[bewerken]

The Muse is ontworpen door BARCODE Architects. Bijzonder aan het ontwerp is de knik die de woontoren maakt van de 5e tot en met de 8e verdieping. De noordelijke en zuidelijke gevel worden bijna geheel uit glas opgetrokken, met uitzicht op het stadscentrum en de rivier de Maas; de westelijke en oostelijke gevel zijn meer gesloten van aard en bieden de toekomstige bewoners meer privacy. De woontoren is onderverdeeld in 3 compartimenten; havenappartementen op de 1e t/m de 4e verdieping, terraswoningen op de 5e t/m de 8e verdieping en torenappartementen op de 9e t/m de 21e verdieping. Op de 22e en 23e verdieping komen onder andere 4 penthouses.

CasaNova[bewerken]

The Muse en de nog te ontwikkelen naastgelegen woontoren CasaNova zullen samen een nieuw woongebied vormen aan de kade van de historische Rotterdamse Wijnhaven. BARCODE architects heeft beide gebouwen ontworpen als een eenheid met ieder een duidelijke eigen unieke signatuur. De daktuin die tussen de woontorens van The Muse en CasaNova komt wordt ongeveer 1.500m2 groot, en wordt een ontspannende en groene ontmoetingsplek, exclusief voor de bewoners van de beide torens. Tevens zullen de bewoners twee gastenkamers, een huismeesterservice en een fitnessruimte gaan delen.[2]

Bereikbaarheid[bewerken]

The Muse wordt gebouwd in het Maritiem District, in het centrum van Rotterdam. De wijk wordt in het noorden ontsloten door de Blaak en in het zuiden door de Boompjes richting de Erasmusbrug en de Willemsbrug. Station Rotterdam Blaak, een ondergronds trein- en metrostation, bevindt zich in de directe omgeving.

Omgeving[bewerken]

Het Maritiem District huist vooral woontorens en winkels voor de dagelijkse boodschappen. Tevens bevinden er zich een aantal bars, restaurants en hotels. Tegenover The Muse bevindt zich een kleine jachthaven voor pleziervaartuigen. In het Maritiem District bevinden zich ook twee hogescholen; de Willem de Kooning Academie en een van de gebouwen van de Hogeschool Rotterdam.

In de directe omgeving bevinden zich onder andere de Bibliotheek Rotterdam, de Kubuswoningen, de Markthal en het Maritiem Museum.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]