Naar inhoud springen

The Negotiator (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Negotiator
Regie F. Gary Gray
Producent David Hoberman
Arnon Milchan
Scenario James DeMonaco
Kevin Fox
Hoofdrollen Samuel L. Jackson
Kevin Spacey
Muziek Graeme Revell
Montage Christian Wagner
Cinematografie Russell Carpenter
Distributie Warner Bros.
Première 29 juli 1998
Genre Misdaadthriller
Speelduur 140 min
Taal Engels
Land Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Negotiator is een Amerikaanse misdaadthriller uit 1998 onder regie van F. Gary Gray. De hoofdrollen in deze film worden gespeeld door Samuel L. Jackson (Danny Roman) en Kevin Spacey (Chris Sabian).

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De beste onderhandelaar van de politieafdeling in Chicago, Danny Roman is ten onrechte beschuldigd van de moord op zijn partner en verduistering. Zijn wereld is verwoest door de valse beschuldigingen tegen hem en nu moet hij onterecht een gevangenisstraf ondergaan. In een wanhopige situatie ontvoert Roman meerdere mensen en houdt hij het hoofd van het I.A.D. en zijn medewerkers onder schot, in een poging om tijd te winnen, zijn onschuld te bewijzen en uit te vinden wie er achter deze gevaarlijke samenzwering zit. Roman weet dat het hoofd van de interne aangelegenheden op een bepaalde manier is verstrengeld in de zaak.

Roman wordt geconfronteerd met de gerespecteerde en methodische onderhandelaar Chris Sabian, die de reputatie heeft om dergelijke situaties zonder geweld op te lossen. Omringd door de politie en de moordenaars van hun partner, en in een race tegen de klok staan beiden voor een dodelijke strijd. Na een reeks onverwachte wendingen en strategieën worden Roman en Sabian gedwongen dezelfde vraag te beantwoorden: wie zijn verantwoordelijk voor deze samenzwering?