The Poughkeepsie Tapes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Poughkeepsie Tapes
Tagline In the 1990's a serial killer terrorized an upstate New York town.
Some murderers leave clues, some leave warnings.
This one left… The Poughkeepsie Tapes
Regie John Erick Dowdle
Producent Drew Dowdle
Scenario John Erick Dowdle & Drew Dowdle
Muziek Keefus Ciancia
Montage John Erick Dowdle & Elliot Greenberg
Cinematografie Shawn Dufraine
Distributie Metro-Goldwyn-Mayer
Première 2007
Genre Horror/thriller
Speelduur 84 min.
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Gewonnen prijzen 0
Overige nominaties 0
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Poughkeepsie Tapes is een Amerikaanse thriller-horrorfilm uit 2007 onder regie van John Erick Dowdle, die samen met producent Drew Dowdle ook het verhaal schreef. De productie heeft de vorm van een televisiereportage, met daarin beelden van pratende deskundigen afgewisseld met 'gevonden opnames', gemaakt door de seriemoordenaar waar het verhaal zich op concentreert zelf. Zodoende bootst The Poughkeepsie Tapes een serieus televisieprogramma over ware gebeurtenissen na, terwijl de inhoud in feite volledig fictief is.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Wanneer een politieteam een huis in Poughkeepsie onderzoekt, blijkt de tuin bezaaid met de stoffelijke overschotten van de slachtoffers van een seriemoordenaar. Binnen vinden de wetsdienaren een doos vol videobanden. Deze staan vol met meer dan 2400 uur aan opnames die de moordenaar zelf maakte van de martelingen van en moorden op zijn slachtoffers. Zelf komt hij niet één keer herkenbaar in beeld. Omdat de sadistische seriemoordenaar de banden genummerd heeft, kunnen de agenten wel precies het proces nagaan waarin diens daden escaleerden. Hierbij blijkt dat de seriemoordenaar al die tijd uit handen van de politie bleef door de gedragsanalytici die achter hem aan zitten te slim af te zijn op hun eigen terrein.

Een van de misleidende acties van de moordenaar bezorgde hem de bijnaam 'The Water Street Butcher', naar de locatie waar hij een aantal lijken achterliet. Waar FBI-agenten dachten hierin een patroon te hebben ontdekt, blijkt uit de Poughkeepsie Tapes dat dit al die tijd een zorgvuldig opgezet dwaalspoor was. Ook blijkt dat een van de eerste vrouwen die de moordenaar ontvoerde niet dood is. In plaats daarvan mishandelde hij Cheryl Dempsey jarenlang lichamelijk en geestelijk zo ernstig, dat zij als zijn slaaf totaal gehersenspoeld getuige was van en betrokken werd bij het moorden. Daarnaast ontwikkelde ze een extreme vorm van het stockholmsyndroom.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]