The Secret Saturdays

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Secret Saturdays
Genre Animatie, avontuur
Speelduur per afl. ± 22 minuten (per afl.)
Hoofdrollen Sam Lerner
Diedrich Bader
Phil Morris
Nicole Sullivan
Fred Tatasciore
Corey Burton
Will Friedle
Regie Scott Jeralds
Montage Sean Stack
Muziek Michael Tavera
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels (o.v.)
Productie
Producent Scott Jeralds
Uitzendingen
Start Vlag van Verenigde Staten 3 oktober 2008
Vlag van NederlandVlag van Vlaanderen 9 mei 2009
Einde Vlag van Verenigde Staten 30 januari 2010
Afleveringen 36
Seizoenen 2
Zender Cartoon Network
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Secret Saturdays is een Amerikaanse animatieserie die werd uitgezonden op Cartoon Network sinds 3 oktober 2008. Het is gecreëerd door Jay Stephens. In Nederland en Vlaanderen ging de serie in première op 9 mei 2009. Na twee seizoenen met 36 afleveringen liep de serie ten einde op 30 januari 2010.

In Nederland en Vlaanderen verscheen er tevens in november 2010 een dvd-box met de eerste dertien afleveringen.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

De Saturdays zijn een moedige familie van wetenschappers die de wereld afreizen op zoek naar Cryptids, wezens die door de moderne wetenschap nog niet aanvaard zijn. Ze maken deel uit van 'de Geheime Wetenschappers' ('the Secret Scientists') en proberen deze wezens koste wat het kost geheim te houden, voor de veiligheid van zowel mens als Cryptid. Maar Van Rook heeft minder goede plannen met de Cryptids. Als er vraag naar is op de zwarte markt, is hij bereid om allerhande 'cryptozoölogische' dingen te stelen. Bovendien heeft hij een nieuwe handlanger, die Doc Saturday erg bekend voorkomt...

Maar Van Rook is niet hun grootste probleem. Volgens een legende heeft degene die de Kursteen bezit macht over de hele wereld. Elf jaar geleden besloten de Geheime Wetenschappers daarom de Kursteen in stukken te verdelen, om die stukken dan te verspreiden over de hele planeet. Doch nu is de kwaadaardige V.V. Argost op zoek naar de stukken, en het is aan de Geheime Wetenschappers om hem een halt toe te roepen. De rest van de wereld heeft geen vermoeden van wat V.V. Argost allemaal van plan is: voor hen is hij gewoon de bekende presentator van de geheimzinnige tv-serie 'Weird World'.

Cross-over[bewerken | brontekst bewerken]

De Saturdays komen eenmalig langs in de aflevering T.G.I.S. van Ben 10: Omniverse. Deze aflevering ging in de Verenigde Staten in première op 3 oktober 2013, en in Nederland en Vlaanderen op 10 oktober 2013 onder de naam 'De Komst van de Saturdays'. In de Nederlandse versie werden dezelfde stemacteurs gebruikt als voorheen, maar in de originele versie werden nieuwe stemacteurs gebruikt.

Engelse stemmen[bewerken | brontekst bewerken]

Nederlandse stemmen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]