Naar inhoud springen

The Simpsons Wrestling

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Simpsons Wrestling
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Big Ape Productions
Uitgever Fox Interactive/Activision
Uitgebracht Vlag van Europa 22 maart 2001
Vlag van Verenigde Staten 12 april 2001
Genre Worstelen
Spelmodus Singleplayer, Multiplayer
Leeftijdsklasse ESRB: T
OFLC: G8+
Platform PlayStation
Media Cd-rom
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

The Simpsons Wrestling is een computerspel uit 2001 gebaseerd op de animatieserie “The Simpsons”. Het spel werd ontwikkeld door Big Ape Productions en uitgebracht door Fox Interactive en Activision.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Aliens dagen de inwoners van Springfield uit tot een wedstrijd professioneel worstelen. Eerst moeten de inwoners het tegen elkaar opnemen om te zien wie de sterkste is. De winnaar moet vervolgens met de alien vechten.

Speelwijze[bewerken | brontekst bewerken]

Simpsons personages zijn in het spel geanimeerd met een mix van 3d computer graphics en traditionele animatie.

Elke worstelaar heeft slechts 4 vechtbewegingen, waarvan spelers er over het algemeen drie het meest gebruiken.

Gedurende een wedstrijd hebben de spelers een energiemeter die leegloopt indien ze speciale bewegingen gebruiken, en die zich langzaam weer vult als ze niet aanvallen. De hoeveelheid energie verschilt per aanval.

Er vliegen in de worstelring letters rond die door de speler kunnen worden verzameld. Als de speler er genoeg heet, wordt hij even onzichtbaar.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

Er zijn 16 Simpsons personages in het spel. Van allemaal wordt hun stem gedaan door dezelfde stemacteur als uit de animatieserie.

Reactie[bewerken | brontekst bewerken]

The Simpsons Wrestling werd bekritiseerd door zowel fans als critici, maar was niet zo onsuccesvol als "The Simpsons Skateboarding". Het spel kreeg vooral kritiek vanwege de ongebalanceerde speelwijze, slechte graphics en gebrek aan meer vechtbewegingen voor elk personage. Het spel wordt zelfs gezien door sommigen als het slechtste Simpsons spel ooit.[1]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • The Simpsons Wrestling was het tweede 3D Simpsons spel. Het eerste was The Simpsons Bowling voor de arcade. The Simpsons Wrestling was ook het eerste console 3D Simpsons spel.
  • Ned Flanders wordt gezien als het beste personage in het spel daar hij tweemaal per ronde kan vechten (de eerste keer dat hij wordt verslagen, staat hij gewoon weer op).

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

  • (en) The Simpsons Wrestling op MobyGames