The Streets

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Streets
Mike Skinner of The Streets live at Parklife, Sydney 2011 02.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Mike Skinner
Geboren 27 november 1978
Land Barnet
Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Werk
Jaren actief 2001-2011
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(en) Allmusic-profiel
(en) Last.fm-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Mike Skinner (Barnet[1], 27 november 1978), beter bekend als The Streets, is een Brits rapper en muzikant. The Streets was tevens de naam van het muzikale project dat door Skinner geleid werd.

Biografie[bewerken]

In 2001 verscheen de eerste single van The Streets, Has It Come To This?, via het label Locked On. Een jaar later volgde het debuutalbum Original Pirate Material. In 2004 volgde het album A Grand Don't Come for Free. Ook in 2004 richtte Skinner samen met Ted Mayhem zijn eigen label, The Beats op. Bij dit label stonden onder andere The Mitchell Brothers, Professor Green & Example onder contract. Eind 2007 werd dit label zonder duidelijke reden opgeheven.

Het derde album dat The Streets uitbracht was The Hardest Way to Make an Easy Living, in april 2006. De eerste single van het album was When You Wasn't Famous.

Op 15 september 2008 verscheen het vierde album van The Streets. Het album draagt de naam Everything is Borrowed. De eerste single van het nieuwe album heet eveneens Everything is Borrowed. Skinner gaf aan dat dit album qua muzikale stijl lijkt op zijn debuutalbum Original Pirate Material.

Op 24 januari 2011 verscheen een 'mixtape' album van The Streets, genaamd Cyberspace and Reds. Dit album werd uitgebracht door Mike Skinner zelf en was alleen via een iPhone app te verkrijgen.

Het vijfde studioalbum van The Streets, Computers and Blues verscheen op 7 februari 2011 in het Verenigd Koninkrijk. De eerste single van het album is Going Through Hell. Het was het laatste album van The Streets. In 2011 hield het project op te bestaan.

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

  • Original Pirate Material (2002)
  • A Grand Don't Come for Free (2004)
  • The Hardest Way to Make an Easy Living (2006)
  • Everything is Borrowed (2008)
  • Cyberspace and Reds (2011) (mixtape album)
  • Computers and Blues (2011)

Externe link[bewerken]

Referenties[bewerken]