The Streets

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Streets
Mike Skinner of The Streets live at Parklife, Sydney 2011 02.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Mike Skinner
Geboren 27 november 1978
Land Barnet
Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Werk
Jaren actief 2001-2011
Officiële website
(en) Last.fm-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Mike Skinner (Barnet[1], 27 november 1978), beter bekend als The Streets, is een Brits rapper en muzikant.

Stem van een generatie[bewerken]

Na de opkomst van de Britse garage scene aan het begin van deze eeuw, gebeurde er na het jaar 2001 weinig baanbrekends. Totdat Mike Skinner met zijn project The Streets de muziekwereld liet opschrikken met zijn album Original Pirate Material. Skinner bereidde een muzikale cocktail van garage, house, R&B en rap. Het resultaat was volgens velen daadwerkelijk baanbrekend. In het Verenigd Koninkrijk werd Skinner gezien als het Engelse antwoord op de rapper Eminem, omdat zijn teksten controversieel worden gevonden en dicht bij de belevingswereld van jongeren liggen. Iemand met wie de jeugd zich kon identificeren. De verkoopcijfers in het thuisland bevestigden dit. Nederland kent The Streets vooral van het nummer Dry Your Eyes afkomstig van zijn tweede album A Grand Don't Come For Free. Het nummer stond in de herfst van 2004, vijf weken (# 24) in de Nederlandse Top 40.

In 2004 richt Skinner samen met Ted Mayhem zijn eigen label, The Beats op. Bij dit label stonden onder andere The Mitchell Brothers, Professor Green & Example onder contract. Eind 2007 werd dit label zonder duidelijke reden opgeheven.

Het derde album dat The Streets uitbrengt is The Hardest Way to Make an Easy Living, in april 2006. De eerste single van het album was When You Wasn't Famous.

Op 15 september 2008 verscheen het vierde album van The Streets. Het album draagt de naam Everything is Borrowed. De eerste single van het nieuwe album heet eveneens Everything is Borrowed. Skinner zegt dat zijn nieuwe album qua muzikale stijl lijkt op zijn debuutalbum Original Pirate Material.

Op 24 januari 2011 verscheen een 'mixtape' album van The Streets, genaamd Cyberspace and Reds. Dit album werd uitgebracht door Mike Skinner zelf en was alleen via een iPhone app te verkrijgen.

Het vijfde studioalbum van The Streets, Computers and Blues verscheen op 7 februari 2011 in het Verenigd Koninkrijk. De eerste single van het album is Going Through Hell.

Skinner geeft aan dat dit het laatste album is dat The Streets uitbrengt.

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

  • Original Pirate Material (2002)
  • A Grand Don't Come for Free (2004)
  • The Hardest Way to Make an Easy Living (2006)
  • Everything is Borrowed (2008)
  • Cyberspace and Reds (2011) (mixtape album)
  • Computers and Blues (2011)

Externe link[bewerken]

Referenties[bewerken]

  1. Mike Skinner: Why I'm killing off the Streets Artikel uit The Guardian.