The Sylvester and Tweety Mysteries

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Sylvester and Tweety Mysteries
Genre Animatie
Speelduur 22 minuten
Originele stemmen Joe Alaskey
June Foray
Frank Welker
Regie James T. Walker
Karl Toerge
Lenord Robinson
Al Zegler
Charles Visser
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Productie
Producent Tom Minton
James T. Walker
Michael R. Gerard
Uitzendingen
Start 9 september 1995
Einde 13 december 2002
Afleveringen 53
Seizoenen 4
Netwerk of omroep Kids' WB
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Sylvester and Tweety Mysteries is een Amerikaanse animatieserie geproduceerd door Warner Bros. Animation, welke van 1995 tot 2001 te zien was. De serie telt 53 afleveringen.

Plot[bewerken]

De serie draait om de Looney Tunes-personages Tweety, Sylvester, en hun eigenaar Granny. Samen worden ze in elke aflevering geconfronteerd met een mysterie, dat ze vervolgens proberen op te lossen. Ondertussen probeert Sylvester nog altijd Tweety te verslinden. Tweety wordt echter beschermd door Granny en Hector, een grijze bulldog.

Achtergrond[bewerken]

Het eerste seizoen van de serie werd opgedragen ter nagedachtenis aan Friz Freleng, die in 1995 overleed. Dit seizoen bevat ook afleveringen met maar 1 mysterie per aflevering. In de latere seizoenen komen steeds 2 mysteries per aflevering aan bod.

Veel andere Looney Tunes-personages hebben gastrollen in een of meer afleveringen, zoals Daffy Duck, Yosemite Sam, Elmer Fudd, Tasmanian Devil, Pepé Le Pew, Beaky Buzzard, Babbit en Catstello, Hubie en Bertie, Heks Hazel, Michigan J. Frog, Rocky en Mugsy, Marvin the Martian, Hippety Hopper, Gossamer, Count Blood Count, en Cool Cat.

De laatste aflevering van de serie is uniek omdat Sylvester er hier na jaren proberen eindelijk in slaagt Tweety te vangen. Deze aflevering was niet te zien op Kids’ WB, maar wel op Cartoon Network.[1]

Stemmen[bewerken]

  • Joe Alaskey – Sylvester, Tweety, Daffy Duck, Yosemite Sam, Beaky Buzzard, Hubie, Mugsy, Cool Cat, Marvin the Martian, Michigan J. Frog, Gossamer
  • June Foray – Granny, Heks Hazel
  • Frank Welker – Hector the Bulldog, Pepé Le Pew, Bertie, Rocky
  • Jim Cummings – Moo Goo-Guy Pan

Prijzen[bewerken]

De serie werd meerder malen genomineerd voor een Emmy Award in de categorie “Special Class Animated Program”. De serie won een Annie Award in de categorie “stemacteur” voor June Foray in de rol van Granny.

Externe link[bewerken]