The Uncertainty Has Settled

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Unbalanced scales.svg De neutraliteit van dit artikel wordt betwist.
Zie de bijbehorende overlegpagina voor meer informatie.
The Uncertainty Has Settled
Regie Marijn Poels
Producent Marijn Poels
Scenario Marijn Poels
Cinematografie Volker M. Schmidt
Première Vlag van Duitsland 9 februari 2017
Taal Engels, Nederlands, Duits
Land Vlag van Duitsland Duitsland
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Uncertainty Has Settled (2017) is een documentaire over klimaat, energie en landbouw, geproduceerd en geregisseerd door Marijn Poels. De naam van de film is een allusie van het bekende 'The science has settled' (de wetenschap is eruit) van Arnold Schwarzenegger en Al Gore. In het verhaal bezoekt Poels reguliere klimaatwetenschappers, alsook de sceptici en laat de kijker zelf conclusies trekken. Poels bezoekt o.a klimaatscepticus Freeman Dyson, klimaatonderzoeker Hans von Storch en klimatoloog Piers Corbyn.

Het verhaal speelt zich grotendeels af in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. In de film legt Poels de verbinding tussen veelal Duitse boeren en het groene energiebeleid waarin steeds meer boeren energieleveranciers worden.

De film vierde zijn wereldrelease op 9 februari 2017 tijdens het Berlin Independent Film Festival. Daar werd de film bekroond als beste documentaire.

Gevoeligheid[bewerken]

De documentaire speelt in op de gevoeligheid en onbespreekbaarheid rondom het thema klimaatverandering en energiebeleid. Volgens Poels heersen er rondom het thema klimaatverandering taboes waar men niet over debatteert. "Een afwijkende mening hebben over dit thema zet mensen meteen in een politieke hoek en wordt verketterd". Poels schreef een open brief aan media, politici en beleidsmakers over zijn ervaringen. Hierin beschrijft hij zijn zorgen over de huidige situatie “waarin mensen monddood worden gemaakt door experten”. De brief werd gepubliceerd op het Belgische mediaplatform De Doorbraak en snel daarna overgenomen door Algemeen Dagblad, The Post Online, Salonkolumnisten en het Duitse dagblad Die Welt.

Externe link[bewerken]