The Washington Examiner

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Washington Examiner
Type Dagelijks
Formaat Tabloid
Eerste editie 1 februari 2005
Eigenaar(s) Philip Anschutz
Uitgeverij(en) Michael Phelps
Hoofdredacteur Stephen G. Smith
Land(en) Verenigde Staten
Regio(s) Washington D.C.
Talen Engels
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Media

The Washington Examiner is een gratis dagelijkse krant die wordt gedrukt in Springfield, Virginia maar wordt uitgegeven in Washington D.C., Baltimore en hun voorsteden.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De krant werd oorspronkelijk alleen in de voorsteden van Washington D.C. uitgegeven onder de namen Montgomery Journal, Prince George's Journal en Northern Virginia Journal. Het moederbedrijf, Journal Newspapers Inc., werd in oktober 2004 gekocht door Philip Anschutz. Op 1 februari 2005 veranderde de naam van de krant in de huidige naam en adopteerde een logo en format gelijkaardig aan dat van een andere krant van Anschutz, de San Francisco Examiner.

Distributie[bewerken | brontekst bewerken]

De krant wordt volledig door advertenties gesteund en wordt gratis gedistribueerd. Het wordt geprint in een "compact" wat soms wordt verwezen als een tabloid formaat, maar niet is in de pejoratieve betekenis. The Examiner verslaat wereld, nationaal, lokaal en sportnieuws. De hoofdredacteur is Stephen G. Smith, de krant heeft een kleine redactie met ongeveer vier verslaggevers per editie. De krant brengt nieuws van persbureaus, schrijvers en meerdere freelance schrijvers.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]