The Wedding Ringer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Wedding Ringer
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Jeremy Garelick
Producent Adam Fields
Will Packer
Scenario Jeremy Garelick
Jay Lavender
Hoofdrollen Kevin Hart
Josh Gad
Kaley Cuoco
Ken Howard
Cloris Leachman
Jenifer Lewis
Mimi Rogers
Olivia Thirlby
Muziek Christopher Lennertz
Montage Jeff Groth
Cinematografie Bradford Lipson
Productiebedrijf Screen Grems
Miramax
LStar Capital
Will Packer Productions
Distributie Sony Pictures Releasing
Première 6 januari 2015
(Los Angeles)
Vlag van België 18 maart 2015
Vlag van Nederland 26 maart 2015
Genre Komedie
Speelduur 101 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget 23 miljoen US$
Opbrengst 79,8 miljoen US$[1]
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Wedding Ringer is een filmkomedie in een regie van Jeremy Garelick uit 2015. Hoofdrollen worden gespeeld door Kevin Hart, Josh Gad en Kaley Cuoco. De film werd geproduceerd door Adam Fields, Will Packer Productions en Miramax Films en wordt verdeeld door Screen Gems. De film werd door critici slecht onthaald.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Doug Harris en zijn verloofde Gretchen Palmer staan op het punt om te trouwen. Omdat Doug geen geschikte getuige vindt, doet hij, op aanraden van ceremoniemeester Edmundo, beroep op Jimmy Callahan. Jimmy is "professioneel getuige" van beroep. Jimmy gaat akkoord voor 50 000 Amerikaanse dollar, maar omdat er zeven bruidsmeisjes zijn, moeten hij en zijn assistente Doris ook op zoek gaan naar zes bijkomende bruidsjonkers. Deze zeven bruidsjonkers moeten doorgaan als de beste vrienden van Doug. Daarom vraagt Jimmy zijn drie beste vrienden om mee te doen: de ontsnapte crimineel Fitzgibbons die toestemt omdat er zeven bruidsmeisjes zijn, Lurch omdat hij dan een dag verlost is van zijn bemoeizuchtige vrouw en Reggie omdat er eten tijdens het feest wordt geserveerd. Zij gaan verder op zoek naar vier mannen: de sexy stotterende Kip, Endo die drie testikels heeft, Bronstein die zijn schouder uit de kom kan halen en Otis die achterwaarts kan praten.

Tijdens een brunch met de familie, dient grootmoeder naar het ziekenhuis gebracht te worden nadat Jimmy, in de rol van een legerpriester, haar per ongeluk in brand zette. Daar maakt Jimmy schoonvader Ed wijs dat hij en Doug vroeger rugby speelden. Ed nodigt hen daarom uit voor een vriendschappelijke wedstrijd met de ex-ploeg van zijn middelbare school.

Doug ontmoet de bruidsjonkers die van Doris een valse identiteit hebben gekregen. Daarbij heeft ze zich gebaseerd op bekende sportfiguren: Plunkett, Rambis, Garvey, Alzado, Drysdale, Carew en Dickerson. Jimmy's valse naam is Bic Mitchum, ter plekke verzonnen naar artikelen uit het keukenkastje door Doug. Er worden van Doug en de bruidsjonkers vervalste foto's genomen waarop ze zogezegd skydiven, snorkelen, deelnemen aan een marathon en een berg beklimmen.

Doug vertelt aan Jimmy dat hij geen vrienden heeft. Zijn vader was een beroemde advocaat gespecialiseerd in belastingen. Hij werkte internationaal waardoor het gezin regelmatig verhuisde. Nadat zijn vader en moeder stierven, nam Doug de zaak over waardoor hij op latere leeftijd ook geen tijd had om vrienden te maken.

De bruidsjonkers ontvoeren Doug om zijn vrijgezellenfeest te vieren. Ze trachten hem te koppelen aan Nadia, maar hij weigert. Tijdens een uit de hand gelopen grap, waarbij Doug zijn genitaliën met pindakaas worden ingesmeerd en afgelekt worden door een hond, moet hij afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Daar neemt Nadia afscheid van Doug met de melding dat ze hem beter wil leren kennen.

Op de dag van het huwelijk daagt de priester niet op en is Jimmy genoodzaakt zijn rol als priester Bic te hernemen. Wanneer hij Gretchen voor de ceremonie zijn wensen overbrengt, biecht zij op dat ze niet van Doug houdt en enkel trouwt omwille van de luxueuze levensstijl die ze kan aannemen. Dit wordt overhoord door Doug.

Na het huwelijk geeft Bic nog een toespraak. Deze wordt onderbroken door Doug: hij verklaart dat het huwelijk onwettig is omdat de priester vals is. Ook geeft hij toe dat zijn acht zogezegde vrienden ingehuurd zijn. Doug betaalt Jimmy het afgesproken bedrag en beiden komen tot de vaststelling dat ze ondertussen goed bevriend zijn geraakt.

Jimmy herboekt de huwelijksreis naar Tahiti en gaat met Doug, Doris, Nadia, Edmundo en de zeven andere bruidsjonkers op reis. Daar start Doug een relatie met Nadia.

Cast[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Hart, Kevin Kevin Hart Jimmy Callahan/Bic Mitchum
Gad, Josh Josh Gad Doug Harris
Cuoco, Kaley Kaley Cuoco Gretchen Palmer
Ritchson, Alan Alan Ritchson Kip/Carew
Leachman, Cloris Cloris Leachman Grandma
Rogers, Mimi Mimi Rogers Lois Palmer
Howard, Ken Ken Howard Ed Palmer
Crockett, Affion Affion Crockett Reggie/Drysdale
Lewis, Jenifer Jenifer Lewis Doris Jenkins
Thirlby, Olivia Olivia Thirlby Allison Palmer[2]
Ezarik, Justine Justine Ezarik Stuart's vrouw Pam
Garcia, Jorge Jorge Garcia Lurch/Garvey
Peck, Josh Josh Peck Bad Best Man
Namath, Joe Joe Namath cameo
Riggins, John John Riggins cameo
Jones, Ed "Too Tall" Ed "Too Tall" Jones cameo
Takahashi, Aaron Aaron Takahashi Endo/Rambis
Gill , Dan Dan Gill Bornstein/Dickerson
Holcomb, Corey Corey Holcomb Otis/Alzado
Green, Glozell Glozell Green reiziger
Mays, Tristin Tristin Mays bruidsmeisje
Kane, Colin Colin Kane Fitzgibbons/Plunkett
Serricchio, Ignacio Ignacio Serricchio Edmundo
Whelan, Nicky Nicky Whelan Nadia
Cummings, Whitney Whitney Cummings Holly Munk
Ross, Jeff Jeff Ross huwelijkszanger
Leigh, Nikki Nikki Leigh 15-jarige
Donovan, Lisa Lisa Donovan stewardess

Productie[bewerken | brontekst bewerken]

Het eerste script van de film dateert uit 2002 en noemde The Golden Tux. Die film zou geproduceerd worden door Todd Phillps.[3] Omdat het script steeds werd aangepast en een finale versie uitbleef, verlieten veel acteurs het project.[4] In 2013 kwamen Screen Gems en Miramax tot een overeenkomst om de film samen te maken.[5] De titel werd aangepast naar The Wedding Ringer.[6]

De film zou zich afspelen in Chicago, maar nadat de producers van de staat Californië een belastingvoordeel kregen van 2.8 miljoen Amerikaanse dollar werd beslist om de locatie te wijzigen naar Los Angeles.[7]

Prijzen en nominaties[bewerken | brontekst bewerken]

Prijs Categorie Genomineerde Resultaat
Golden Raspberry Awards 2015 Slechtste mannelijke bijrol Josh Gad Genomineerd
Slechtste vrouwelijke bijrol Kaley Cuoco Gewonnen