The Weinstein Company

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Weinstein Company LLC
The Weinstein Company
Eigendom Private onderneming
Oprichting 2005
Sleutelfiguren Harvey Weinstein (oprichter)
Bob Weinstein (oprichter)
Paul Newman (adviseur)
Robert Redford (adviseur)
Hoofdkantoor New York, Verenigde Staten
Producten Films
Website The Weinstein Company
Portaal  Portaalicoon   Economie

The Weinstein Company is een onafhankelijke filmstudio, opgericht door Harvey en Bob Weinstein in 2005 nadat ze het Walt Disney-onderdeel Miramax Films hadden verlaten (welke ze in 1979 samen hadden opgericht). Dimension Films, voorheen onderdeel van Miramax, vertrok ook mee naar The Weinstein Company.

Robert Redford ondersteunt de gebroeders Weinstein in het leiden van het filmbedrijf, evenals Paul Newman dat een tijd deed voor zijn overlijden. De gebroeders Weinstein hebben in het verleden al duidelijk gemaakt dat de primaire functie van The Weinstein Company het distribueren van onafhankelijke films zal zijn en dat productie op de tweede plaats komt (in tegenstelling tot bij Miramax).

Anthony Minghella, Kevin Smith, Robert Rodriguez en Quentin Tarantino hebben al toegezegd films voor het nieuwe bedrijf te gaan produceren en of regisseren.

In 2005 lanceerde The Weinstein Company gelijk een grote hoeveelheid nieuwe films. Enkele films zijn Derailed (met Jennifer Aniston en Clive Owen), het comedy-drama Transamerica (met Felicity Huffman), de computergeanimeerde familiefilm Hoodwinked! en de komedie The Matador (met Pierce Brosnan en Greg Kinnear). De film The King's Speech won op de 83ste Oscaruitreiking 4 Oscars, waaronder voor beste film en beste regisseur.

Geselecteerde Weinstein-films[bewerken]

Externe links[bewerken]