The heritage VI

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
13-01-2018
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: bronloze beschrijving/tekstdump met direct aanspreken lezer en vreemde taal/stijlfouten uit onbekende bron

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

The Heritage VI is een werk van de hedendaagse, Vlaamse kunstschilder Luc Tuymans.Het schilderwerk dateert uit 1996. Het werk geeft enige kritiek op de Amerikaanse samenleving. Het werk werd gemaakt na de bomaanslag in Oklahoma City (1995).

Ideeëngoed[bewerken]

Na de aanslag werd de schuld op vele buitenlanders gestoken. Toen bleek het te gaan om een terrorist uit hun eigen land. De Heritage is een reeks van Luc Tuymans werken die telkens een nostalgische, Amerikaanse symbolen in beeld bracht. Zo vind je bijvoorbeeld de vlag van het land als neonreclame. Met steeds verder verdieping naar Amerikaanse clichés wordt de betrouwbaarheid van het land als het ware uitgehold. Volgens de man had de titel 'paranoia' ook toepasselijk geweest voor deze reeks.

The Heritage VI is gebaseerd op een foto van Joseph Milteer. Een lid van de Ku Klux Klan die waarschijnlijk een rol speelt in de complottheorieën over de moord op John F. Kennedy.Het bewijs dat hij er iets mee te maken heeft is vaag, onduidelijk en niet overtuigend. Toch kan het niet zo zeer van de hand worden gewezen. De man is volgens de schilder een typische Amerikaan: een vriendelijk lachje, een vaderlijk type, maar tevens een man met heel wat minder fijne kantjes.

Zo staat dit schilderij beeld voor de mislukking van de geschiedenis. Geschiedenis is een reconstructie van het verleden. Zo zijn artefacten geen feiten en zijn het slechts veronderstellingen. Met die artefacten kon de man in kwestie niet veroordeeld worden als lid in het complot tegen Kennedy.