The money-maker recipe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The money-maker recipe
Naam (taalvarianten)
Vereenvoudigd 师奶股神
Traditioneel 師奶股神
Pinyin shīnǎi gǔshén
Jyutping (Standaardkantonees) si1 naai1 gu2 san4
Zhuyin ㄕˉ ㄋㄞˇ ㄍㄨˇ ㄕㄣˊ
Engels The money-maker recipe
Standaardkantonees Sie Laai Kǒe San
HK-romanisatie (Standaardkantonees) Si Lai Koo Sun
Yale (Standaardkantonees) sī nāai gú sàhn
Letterlijke vertaling huisvrouwen superbroker
The money-maker recipe
Genre soap
Speelduur 45 minuten
Hoofdrollen Michael Tse
Kiki Sheung Tin-Ngo
Dominic Lam
Joyce Tang Lai-ming
Angela Tong
Land van oorsprong Vlag van Hongkong Hongkong
Taal Standaardkantonees
Productie
Producent TVB
Uitzendingen
Start 21 mei 2008
Einde 21 juni 2008
Afleveringen 21
Seizoenen 1
Zender TVB Jade, TVB High Definition Jade
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The money-maker recipe is een TVB-serie die van 26 mei 2008 tot 21 juni 2008 uitgezonden werd op TVB Jade en TVB High Definition Jade. Het verhaal lijkt op de serie The Family Link uit 2007.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Wong Chi-Chung (Michael Tse) is een broker die geen risico's wil nemen, waardoor hij maar weinig ervaring heeft in de beurzen. Daarom zijn veel van zijn klanten overgegaan naar de nieuwe broker in dezelfde wijk. Dat nieuwe bedrijf wordt geleid door een zeer ervaren en succesvolle broker, Ting Shiu-King (Dominic Lam Ka Wah). Hij is nogal onbetrouwbaar en probeert mensen te manipuleren. Meneer Ting wordt geassisteerd door zijn partnet, Koo Ka-Chun (Joyce Tang). Meneer Ting komt met een nieuw plan om zijn klantenkring uit te breiden door huisvrouwen aan te trekken. Hij gebruikt Wongs vrouw, Tseung Yue-Chue (Kiki Sheung). Tseung Yue-Chue wordt een superbroker. Meneer Ting geeft haar veel informatie over de beurzen. Mevrouw Tseung-Wong heeft het volste vertrouwen in hem en ziet niets kwaadaardigs in hem. Ze volgt zijn adviezen zonder na te denken. Maar ze verdient steeds meer geld op de beurzen door zijn adviezen, waardoor haar vertrouwen in hem alleen maar grote wordt. Tseung Yue-Chue vertelt het aan de andere huisvrouwen en die verdienen ook veel op de beurzen. In een korte tijd is ze de superbroker/師奶股神 geworden.

De echtgenoot van Tseung Yue-Chue is jaloers en boos op het gebeuren. Hij vindt dat huisvrouwen huisvrouwen moeten blijven, zich om de kinderen moeten koesteren, het huishouden moeten doen en niet belangrijker mogen worden dan de echtgenoot. Hij is vooral laaiend op zijn vrouw, doordat zij meer succes heeft als broker dan hijzelf.

Op een dag storten de beurzen in, waardoor mevrouw Tseung-Wong, haar vriendinnen en andere huisvrouwen veel geld verliezen. Zij hebben dan geen vertrouwen meer in haar.

Wongs vrouw weigert te luisteren naar de adviezen van zijn man. Ze heeft nog steeds vertrouwen in dat de beurzen weer snel omhoog zullen gaan. Omdat de familie Wong nu in grote geldproblemen is beland, neemt mevrouw Tseung-Wong vele jobs om de leningen terug te betalen.

Helaas hebben meneer Ting en zijn partner een val gezet, zodat mevrouw Tseung-Wong zijn aandelen niet kan verkopen in de steeds dalende beurs. Mevrouw Tseung-Wong ziet nu dat de man die zij altijd vertrouwde haar bedrogen heeft en vecht nu terug door een list uit te voeren.