Thea Award

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Thea Award is een prijs binnen de entertainmentindustrie die jaarlijks uitgereikt wordt door de Themed Entertainment Association. De prijs wordt uitgereikt in diverse categorieën zoals: beste pretparkattractie, beste museumtentoonstelling en beste innovatie. Er wordt binnen deze categorieën soms nog onderscheid gemaakt in het budget bij de bouwkosten. Hierdoor zijn de kansen voor het winnen van de prijs voor bedrijven en organisaties met een klein budget aannemelijk groter. Ook wordt er jaarlijks een Thea Award uitgereikt aan een persoon die veel betekend heeft binnen de entertainmentindustrie.

De Thea Award werd in 1994 voor het eerst uitgereikt aan Disney-ontwerper Harrison Price. De 'persoon van het jaar' was in 1994 en 1995 ook de enige categorie. In de jaren die daarop volgde werden er meer categorieën toegevoegd. In 2004 heeft er geen uitreiking van de Thea Award plaatsgevonden, omdat de uitreiking van het najaar naar het voorjaar verplaatst werd.

De Thea Award wordt als een belangrijke prijs gezien binnen de wereldwijde entertainmentindustrie. Een vergelijkbare prijs in dezelfde klasse is de Applause Award.

Ontvangers[bewerken | brontekst bewerken]

Een onvolledig overzicht van ontvangers van de Thea Award gerangschikt naar land.

België
China
Denemarken
Duitsland
Frankrijk
Nederland
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]