TheaterHotel De Oranjerie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
TheaterHotel De Oranjerie
De voorkant van het Theaterhotel, met de toren goed zichtbaar.
De voorkant van het Theaterhotel, met de toren goed zichtbaar.
Hotel
Locatie Roermond
Adres Kloosterwandplein 12-16
6041 JA Roermond
Hotelketen Van der Valk
Aantal kamers 102
Verdiepingen 12
Website
Portaal  Portaalicoon   Toerisme

TheaterHotel De Oranjerie is gelegen in Roermond en in het bezit van Van der Valk. Het theaterhotel bestaat uit een theater met 794 zitplaatsen, een hotel met 102 kamers, waaronder een bruidsuite, 12 vergaderzalen, een theatercafé en een brasserie.

De Oranjerie brengt iedere lente een theatermagazine uit waarin alle voorstellingen van het komende jaar staan. In het theater zijn jaarlijks 80 verschillende producties te zien, waaronder dans, cabaret, toneel en muziek. ’s Winters, van 25 tot en met 30 december, wordt de theaterzaal omgetoverd tot een circus. Tijdens het Cirque d'Hiver, dat in 2014 toe is aan haar 32e productie, treden diverse professionele artiesten op uit verschillende landen. Cirque d’Hiver is een uniek circus omdat het geheel draait door vrijwilligers.

Het hotel met 102 kamers, verdeeld over 12 verdiepingen is door de imposante omvang bij binnenkomst van Roermond al te zien. TheaterHotel De Oranjerie heeft verschillende arrangementen samengesteld voor haar gasten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een theatervoorstelling te bezoeken in combinatie met een overnachting in het hotel. Een voorbeeld is het Theater & Hotel arrangement. Verder zijn er arrangementen waarbij de gasten de stad Roermond of de omgeving kunnen bezoeken. Voorbeelden hiervan zijn het Designer Outlet arrangement, waarbij de gasten extra korting krijgen in het Designer Outlet Centre in Roermond, of het Fietsarrangement, waarbij de gasten fietsroutes krijgen en een gevulde picknickmand voor onderweg.

Het TheaterHotel speelde drie dagen een rol in het vierde seizoen van de talentenjacht Idols van RTL. In die drie dagen was de theaterronde. Het TheaterHotel stond eerder al centraal in het eerste seizoen van Idols.[bron?]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

TheaterHotel De Oranjerie vindt haar oorsprong in 1973. In dat jaar werd begonnen met de bouw van de oude Oranjerie. Roermond beschikte toentertijd namelijk nog niet over een zaal waar kon worden opgetreden. In 1991 had het B&W van Roermond weinig vertrouwen meer in het bestuur van De Oranjerie: er waren veel problemen die niet werden opgelost. Uiteindelijk werd De Oranjerie in 1995 door Van der Valk overgenomen. Van het hele gebouw is alleen de theaterzaal gespaard gebleven. Van der Valk liet een hoteltoren, een café, een restaurant en vergaderzalen bouwen rond de theaterzaal. In 1998 werd de nieuwe Oranjerie geopend. De naam werd veranderd in TheaterHotel De Oranjerie.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]


Zie de categorie TheaterHotel De Oranjerie van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.